Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ładowanie po raz n+1

Featured Replies

Napisano

Zdecydowałem się założyć nowy temat, ponieważ nikt jeszcze nie opisywał takiego przypadku. Mianowicie zdarzyło się to już mi kilka razy, ale dziś było tak prawie cały czas. Jadę sobie grzecznie 80kmh, V bieg i lampka ładowania mi mruga, tak mruga i to dość szybko, po przegazowaniu przestaje, ale potem znów pojawia się taki objaw, jeden mechanik już mi mówił, że trzeba by było wymienić diodę wzbudzenia, ale czy to usunie także tą przypadłość?

Napisano

A może masz luzny pasek przy alternatorze i jak gazujesz to sie slizga old.gif

Napisano

> A może masz luzny pasek przy alternatorze i jak gazujesz to sie slizga

Raczej by piszczał przy takich lub innych okazjach, paski zazwyczaj tak mają...

Napisano

> Zdecydowałem się założyć nowy temat, ponieważ nikt jeszcze nie opisywał takiego przypadku.

> Mianowicie zdarzyło się to już mi kilka razy, ale dziś było tak prawie cały czas. Jadę sobie

> grzecznie 80kmh, V bieg i lampka ładowania mi mruga, tak mruga i to dość szybko, po

> przegazowaniu przestaje, ale potem znów pojawia się taki objaw, jeden mechanik już mi mówił,

> że trzeba by było wymienić diodę wzbudzenia, ale czy to usunie także tą przypadłość?

nie sądzę - ale wykluczyć tego się nie da.

bardziej stawiałbym na szczotki lub wytarte pierścienie ślizgowe wirniku (przy większym przebiegu).

pozdr

Napisano

to będzie któraś dioda. Mi jak tak mrugała to nawet wymieniłem cały regulator napięcia ze szczotkami i nie pomogło. Pasek tez naciągałem. Ostatecznie wymieniłem cały alternator bo starego nie chciało mi się naprawiać. spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> bardziej stawiałbym na szczotki lub wytarte pierścienie ślizgowe wirniku (przy większym przebiegu).

Jeśli pierścienie, to da się to jakoś ugryźć, czy tylko wymiana altka ?

Napisano

> Jeśli pierścienie, to da się to jakoś ugryźć, czy tylko wymiana altka ?

u mnie w okolicy wymiana pierścieni na wyjętym wirniku to około 60 zł z materiałem - przynajmniej jakiś czas temu.

pozdr

Napisano
  • Autor

> u mnie w okolicy wymiana pierścieni na wyjętym wirniku to około 60 zł z materiałem - przynajmniej

> jakiś czas temu.

> pozdr

A gdzie można w/w pierścienie dostać? Czy to już elektryk musi sam się tym zająć?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.