Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdziwiony

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj robiłem usługę u klienta. Był to świeżo przyjechany obywatel USA ale kumał po polsku całkiem nieźle pracownik jakiejś amerykańskiej firmy oddelegowany na jakiś czas do Polski. Podjechałem laczkiem o on wybałuszył gały i mówi, że marka CHevrolet jest u nich bardzo popularna ale takiego modelu jak żyje nie widział. Dodatkowo usłyszał klekot diesla i ze zdziwieniem spytał się jak taki diesel sprawuje się w aucie, bo u nich to diesle tylko w truckach i traktorach. Trochę pogadaliśmy na temat pochodzenia tego typu auta, gośc nawet chciał się przejechac ale jak zobaczył manuala to se odpuścił. Wniosek Amerykanie sami nie wiedzą jakie super auta produkują biglaugh.gif

Napisano

> chciał się przejechac ale jak zobaczył manuala to se odpuścił. Wniosek Amerykanie sami nie

> wiedzą jakie super auta produkują

U nich to jest sprzedawane jako Suzuki z 2.0L silnikiem benzynowym smile.gif

Napisano

> ale Lacetti było jako Suzuki

Obecny Chevy Cruise = Daewoo Lacetti.

Poprzedni Daewoo Lacetti = Suzuki Forenza (sedan)/Reno (hatchback).

Napisano

Wniosek Amerykanie sami nie

> wiedzą jakie super auta produkują

Lacetti to są akurat koreańskie auta, niezależnie od tego jaką są firrmowane marką. smile.gif

Napisano

> Wniosek Amerykanie sami nie

> Lacetti to są akurat koreańskie auta, niezależnie od tego jaką są firrmowane marką.

Hmm, w ten sposób to np. Hondy czy Toyoty są amerykańskie i to bardziej niż wiele GM'ów.

Napisano
  • Autor

> Lacetti to jeszcze Daewoo.

> Cruze to już globalna konstrukcja GM.

Ale ten człowiek nie miał pojęcia, że to produkcja koreańska. Myślał, że jest to robione specjalnie na Europę gdzieś w którymś zakładzie GM.

Napisano

> Ale ten człowiek nie miał pojęcia, że to produkcja koreańska. Myślał, że jest to robione specjalnie

> na Europę gdzieś w którymś zakładzie GM.

ale posadzam, ze poziom badziewności wnętrza jest podobny jak u amerykańców i ich masy pseudodrewna smile.gif wiec od tej strony lacetti nie odbiega od nich:)

Napisano

> Hmm, w ten sposób to np. Hondy czy Toyoty są amerykańskie i to bardziej niż wiele GM'ów.

No nie całkiem, bo Toyota jest Toyotą, a Honda Hondą, natomiast Lacetti może nazywać się Chevrolet, Holden, czy Suzuki, ale zawsze będzie to tak na prawdę koreańskie Daewoo, model J200. Ja mam jeszcze auto firmowane właśnie oryginalną marką i jakoś mnie to nie boli. smile.gif

Napisano

> No nie całkiem, bo Toyota jest Toyotą, a Honda Hondą,

Tyle ze np. taka Toyota Avalon została zaprojektowana w Kalifornii przez amerykańskich inżynierów, produkowana jest w USA a 95% komponentow do niej tez jest produkowane w USA. Podobnie jest z Camry czy Accordem. A Amerykanie mówią ze to japoński samochód...

Napisano

Ok. Specyfiki tamtejszego rynku oczywiście nie znam, ale Lacetti w żaden sposób z Ameryką mi się nie wiąże.

Napisano
  • Autor

> Ok. Specyfiki tamtejszego rynku oczywiście nie znam, ale Lacetti w żaden sposób z Ameryką mi się

> nie wiąże.

I dlatego ten człowiek był zdziwiony, że takie Chevrolety jeżdżą bo w USA ich nie kupisz.

Napisano

Nie no, OK, ja to wszystko rozumiem, tylko że z Twojego pierwszego postu wynikało, jakby Lacetti był autem na wskroś amerykańskim. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie no, OK, ja to wszystko rozumiem, tylko że z Twojego pierwszego postu wynikało, jakby Lacetti

> był autem na wskroś amerykańskim.

Absolutnie nie miałem tego na myśli. Przecież większośc kierowców orientuje się w pochodzeniu tych samochodów, chociaż kilka razy byłem zaskoczony, no ale nie każdy interesuje się motoryzacją. Tutaj opisałem reakcję amerykanina na samochód bądź co bądź pod amerykańską flagą, który był przekonany, że innych modeli oprócz tych, które można kupic w USA GM nie produkuje a tym bardziej z silnikiem diesla. Bo dla nich jak wyczułem taki silnik w osobówce to fanaberia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.