Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SErwis - pikanie instalacji

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanie ad wyłączenia pikania przypominajacego o koniecznosci przegladu instalki, mam toto ustawione na 10 tys. km przez serwis i co 10 tys. notorycznie po wyłączeniu zapłonu pika ustronstwo.

pytanko czy da rade samemu to wyłączyc bo 10 tys. i serwis instalki to troche przesada tym bardziej ze za kazdy taki zabieg serwis woła 150 zł shocked.gif

gdzie u innych gaziarzy przeglad z wymiana filtrow (bez kalibracji instalki bo ta nie jest potrzebna) mieszcze sie max w 40-50zł.

Auto to Skoda Fabia 1.4 MPi

Stag 4

wtryski Valtek

Napisano

tylko podłączenie pod kompa i odptaszkowanie opcji 'przeglądu' smile.gif

jak byś kiedyś był w Katowicach to mogę Ci to zrobić (mam interfejs i program)

pzdr.

Napisano
  • Autor

> tylko podłączenie pod kompa i odptaszkowanie opcji 'przeglądu'

> jak byś kiedyś był w Katowicach to mogę Ci to zrobić (mam interfejs i program)

> pzdr.

oooo to byłbym baaardzo chetny na cos takiego wink.gif

moze miałbys jakos chwile wolnego czasu pod koniec tygodnia??

bardzo chetnie pisałbym sie na taka akcje ok.gif

Napisano

> tylko podłączenie pod kompa i odptaszkowanie opcji 'przeglądu'

> jak byś kiedyś był w Katowicach to mogę Ci to zrobić (mam interfejs i program)

Tak z ciekawości skąd stag4 wie jaki jest przebieg autka?

Czy może ta opcja dotyczy raczej liczby wtrysków, a nie przebiegu?

Napisano

> Tak z ciekawości skąd stag4 wie jaki jest przebieg autka?

> Czy może ta opcja dotyczy raczej liczby wtrysków, a nie przebiegu?

z instrukcji: "żądany czas przeglądu wyliczany jest na podstawie wybranego przebiegu po którym ma być wykonany przegląd. Przy obliczeniach standardowo brany jest przelicznik 1 h = 50 km,

jednak przelicznik można zmieniać"

Napisano

> ... 1 h = 50 km, jednak przelicznik można zmieniać"

A to pocieszające, bo ostatnio średnią prędkość mam ok. 25 km/h smile.gif

• 5 miesięcy później...
Napisano

mam w Seicento zamontowanego Staga 4, czerwone valetki i reduktor scorpion mini... takie coś mi zamontowano i jeździ to to na razie bezproblemowo od około 35 ooo km... Pierwszy przegląd - pikanie urządzenia- był robiony tam, gdzie zakładano lpg- wiadomo, aby zachować gwarancję trzeba go było zrobić. wymieniono filtr, podłączono do komputera, coś tam sprawdzono i kosztowało to 110 PLN...za dosłownie 10 minut roboty...

teraz urządzenie znów zaczło pikać, ze trzeba na przegląd, a zapisy gwarancji mówią o 2 latach lub 40 000 km, więc i tak przypuszczam, że na tym przeglądzie gwarancja się skończy (no ewentualnie +/- 5oookm. i dlatego moje pytanie, czy przy teoretycznie przejechanych ok 40 000 km na gazie trzeba coś w instalacji wymieniać/serwisować/sprawdzać czy wystarczy wymienić filtr i skasować to pikanie (może ktoś w pobliżu Katowic to potrafi?

Napisano

> ... czy przy teoretycznie przejechanych ok 40 000 km na gazie trzeba coś w instalacji wymieniać/serwisować/sprawdzać czy wystarczy wymienić filtr i skasować to pikanie (może ktoś w pobliżu Katowic to potrafi?

Powinno wystarczyć wymienić filtry i skasować przypominanie, ale dobrze jest zajrzeć do tego co tam w komputerze siedzi, zwłaszcza, że masz czerwone valteki ...

Napisano

> Powinno wystarczyć wymienić filtry i skasować przypominanie, ale dobrze jest zajrzeć do tego co tam

> w komputerze siedzi, zwłaszcza, że masz czerwone valteki ...

a co może się np dziać?

Napisano

> a co może się np dziać?

Np. valteki mogą się kończyć i nie równomiernie podawać lpg. Chociaż nie ma reguły, to 30 tys. km dla valteków bez regeneracji jest dobrym wynikiem.

Napisano

>aby zachować gwarancję

> trzeba go było zrobić. wymieniono filtr, podłączono do komputera, coś tam sprawdzono i

> kosztowało to 110 PLN...za dosłownie 10 minut roboty...

ale ceny, tu 110, tam 150

a ja myślałem że 70 zl którę płacę w AC co 10 tys km to dużo- wymiana filtrów, sprawdzenie szczelności, kontrola podczas jazdy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.