Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka pod glowicą??

Featured Replies

Napisano

No wiec problem jest tego rodzaju - auto punto II z 2001roku silnik 1.2 8v benzyna + lpg... pewnego dnia sie zagotowalo strasznie, glowica mokra, gasnie, prycha, dusi sie, plyn bierze momentalnie, po nalaniu ok 5 l wody do chlodzenia zniknela dosc szybko... przedmuch na tlokach, ciagle wiatrak chodzi nawet po przejechaniu 1 km, w odpodwietrzniku nie leci woda tylko powietrze gorace, no i wiec chcialam sie zapytac czy jezeli to by byla uszczelka pod glowica, zrobienie tego sprawdzenie szczelnosci reszty, termostatu wymiana ewentulanie innych uszczelek, oleju ile to moze kosztowac z czesciami i robota? bo cos mi sie cena podejrzana wydaje hmm.gif

Napisano

Od 500 do 650 zł z planowaniem głowicy - bo to jak wiem w naszych autkach konieczność wink.gifprzy wymianie UPG

Napisano
  • Autor

> Od 500 do 650 zł z planowaniem głowicy - bo to jak wiem w naszych autkach konieczność przy wymianie

> UPG

aha czyli widze ze nie tak duzo hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Napisano

jak auto jeździło na lpg to pewnie gniazda zaworowe będą do zrobienia licz ok 700-800zł w najgorszym wypadku. A jeśli ktoś jeździł w takim stanie i płyn przedostawał się do oleju to i dół silnika oberwał wtedy wymiana całego silnika.

Napisano
  • Autor

> jak auto jeździło na lpg to pewnie gniazda zaworowe będą do zrobienia licz ok 700-800zł w

> najgorszym wypadku. A jeśli ktoś jeździł w takim stanie i płyn przedostawał się do oleju to i

> dół silnika oberwał wtedy wymiana całego silnika.

hm goscie ze wszystkim powiedzieli 1000 zl wiec nie wiem co oni tam beda robic ale jak nie zrobia dobrze za pol roku sie rozwali cos to im spale ten warsztat screwy.gif

Napisano

to chyba rozrzad chca zmieniac odrazu...

bo lepsza uszczelka ze 150zl, planowanie 200zl + robocizna != 1000zl

Napisano
  • Autor

> to chyba rozrzad chca zmieniac odrazu...

> bo lepsza uszczelka ze 150zl, planowanie 200zl + robocizna != 1000zl

rozrzad miesiac temu robiony icon_eek.gif

Napisano

> hm goscie ze wszystkim powiedzieli 1000 zl wiec nie wiem co oni tam beda robic ale jak nie zrobia

> dobrze za pol roku sie rozwali cos to im spale ten warsztat

odezwij się na prv zrobię Ci to taniej.

Napisano

> rozrzad miesiac temu robiony

to nic nie zmienia, pasek nowy do założenia ale bez przesady to prostacki silnik musi wyjść więc taniej.

Napisano
  • Autor

> odezwij się na prv zrobię Ci to taniej.

teraz to juz po ptokach ojciec sie napalili i juz auto rozebrane .... glupek... mowie mu ze sie zorientuje pierw co i jak facepalm.gif

Dzisiaj zawiezli niby glowice do sprawdzenia bylam dzisiaj tam z rana sie cos dowiedziec ale tacy rozmowni byli stroją nie wiadomo kogo wiec niech sie pocaluja w tylek z kretynami nie gadam ja i tak sie dowiem co oni tam robili i ile tak naprawde by to wyniosło

Napisano

> rozrzad miesiac temu robiony

icon_eek.gif to jak rozrzad robiony miesiac temu i takie problemy z autem teraz, to sie jedzie na reklamacje do mechanika, ktory go robil... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to jak rozrzad robiony miesiac temu i takie problemy z autem teraz, to sie jedzie na reklamacje

> do mechanika, ktory go robil...

aha czyli widze ze juz dwa warsztaty do odstrzału mam.............. oink.gif

Napisano

Dlaczego planować od razu?

Jak jest w dobrym stanie to po co psuć coś co jest dobre?

Napisano
  • Autor

> Dlaczego planować od razu?

> Jak jest w dobrym stanie to po co psuć coś co jest dobre?

ja nie wiem czy jest dobre czy nie to nie jest moje auto tylko tak pytam o najwyzsze mozliwe koszta naprawy czegos co jest zwiazane z uszczeka pod glowica czyli co jeszcze ewentualnie mogloby sie spitolic jak moj ojciec jeszcze troche jezdzil takim ugotowanym autem icon_eek.gif

Napisano

> Dlaczego planować od razu?

> Jak jest w dobrym stanie to po co psuć coś co jest dobre?

powyżej 100kkm zaleca się planować , zwyczajem jest ,że po wymianie upg planuje się głowicę

Napisano

> zwyczajem jest ,że po wymianie upg planuje się głowicę

a chociazby zabiela... szczegolnie jak uszczelke wydmuchalo.

Napisano
  • Autor

> to jak rozrzad robiony miesiac temu i takie problemy z autem teraz, to sie jedzie na reklamacje

> do mechanika, ktory go robil...

ok ale tak se mysle co ma do tego rozrzad bo nie moge wykminic ? hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Napisano

> ja nie wiem czy jest dobre czy nie to nie jest moje auto tylko tak pytam o najwyzsze mozliwe koszta

> naprawy czegos co jest zwiazane z uszczeka pod glowica czyli co jeszcze ewentualnie mogloby

> sie spitolic jak moj ojciec jeszcze troche jezdzil takim ugotowanym autem

Na wiosnę wymieniałem UPG w 1.2 8v. Głowica była trochę styrana bo auto latało na gazie... Splanowali głowicę, wymienili zawory wydechowe, wymienili wszystkie uszczelniacze, wyregulowali luz zaworowy i zapłaciłem za usługę 350zł. Do tego nowe śruby, uszczelki (głowica, kolektory, pokrywa zaworów) 150zł.

Napisano
  • Autor

> Na wiosnę wymieniałem UPG w 1.2 8v. Głowica była trochę styrana bo auto latało na gazie...

> Splanowali głowicę, wymienili zawory wydechowe, wymienili wszystkie uszczelniacze,

> wyregulowali luz zaworowy i zapłaciłem za usługę 350zł. Do tego nowe śruby, uszczelki

> (głowica, kolektory, pokrywa zaworów) 150zł.

japitole niezle w ogole z tym wszystkim jest spineyes.gif idzie dostac swira

Napisano

A jeśli ktoś jeździł w takim stanie i płyn przedostawał się do oleju to i

> dół silnika oberwał wtedy wymiana całego silnika.

Od razu wymiana ? icon_eek.gif U mnie poszło jeździłem trochę i działa do dziś ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Mówiłem Ci że tatę chcą oszukać smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mówiłem Ci że tatę chcą oszukać

jutro skladaja tego punciaka jeszcze beda klocki hamuclowe zmieniac bo slabizny juz ciekawe ile sobie zazycza zlosnik.gif jak cos to biore zestaw naprawczy z cento [benzyna, szmata i zapalki] i zmierzam w strone tych gosci bokser.gif

Napisano

> A jeśli ktoś jeździł w takim stanie i płyn przedostawał się do oleju to i

> Od razu wymiana ? U mnie poszło jeździłem trochę i działa do dziś

różnie bywa, mnie kanały olejowe połączyły się z wodnymi i gdybym sobie pojeździł to bym zatarł silnik.

Napisano

> różnie bywa, mnie kanały olejowe połączyły się z wodnymi i gdybym sobie pojeździł to bym zatarł

> silnik.

mnie też, woda poszła do oleju , jednak FIRE to mocne silniki swiety.gifzlosnik.gif

Napisano

> jutro skladaja tego punciaka

Jak policzą 1000 to facepalm.gifczerwona.giffacepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Jak policzą 1000 to

jeszcze beda kupowac i wymieniac klocki hamulcowe ale i tak jesli cyfra bedzie 4cyfrowa to ich kałachem rozstrzelam oink.gif

Napisano

> powyżej 100kkm zaleca się planować , zwyczajem jest ,że po wymianie upg planuje się głowicę

Nie wiem gdzie mają takie zwyczaje.

W UNO 1.1 miałem 250kkm z czego około 130kkm na gazi UPG wymieniana 2-3 razy i nigdy nie była planowana głowica i nigdy nie brała oleju.

Palio 3x UPG 190kkm 90kkm na gazie planowana tylko dlatego że mechanik dał dupy przy poprzedniej robocie, a do 170kkm nie było takiej potrzeby.

Jak jest równa (co da się sprawdzić) to nie ma potrzeby planować, planowanie kilkukrotne zmienia Ci parametry pracy i auto inaczej chodzi.

Napisano

> Nie wiem gdzie mają takie zwyczaje.

> W UNO 1.1 miałem 250kkm z czego około 130kkm na gazi UPG wymieniana 2-3 razy i nigdy nie była

> planowana głowica i nigdy nie brała oleju.

> Palio 3x UPG 190kkm 90kkm na gazie planowana tylko dlatego że mechanik dał dupy przy poprzedniej

> robocie, a do 170kkm nie było takiej potrzeby.

> Jak jest równa (co da się sprawdzić) to nie ma potrzeby planować, planowanie kilkukrotne zmienia Ci

> parametry pracy i auto inaczej chodzi.

a nie za często kolego robisz tę UPG? może właśnie dlatego że było robione bez planowania? chyba że masz notoryczne kłopoty z przegrzewaniem silnika?

pozdro

Napisano

> a nie za często kolego robisz tę UPG? może właśnie dlatego że było robione bez planowania? chyba że

> masz notoryczne kłopoty z przegrzewaniem silnika?

> pozdro

Nie dlatego. Wina termostat w UNO.

W Palio jak napisałem mechanik spieprzył sprawe i trzeba było rozebrać silnik, po czym inny mechanik spieprzył sprawe zakładając jakieś gówno, dopiero za trzecim razem była możliwość choć nie konieczność planowania - problemem tu był termostat.

No chyba że ktoś starą uszczelke ściąga gwoździem to wtedy może piorysować mocno głowice, ale skoro nie to po co?

Kilku mechaników to samo twierdziło, niektórzy nawet sprawdzali czy jest ok, więc nie wiem skąd u niektórych tendencja że przed wymianą UPG się planuje głowice???? Kto wam takie rzeczy opowiada?

Napisano

więc nie wiem skąd u

> niektórych tendencja że przed wymianą UPG się planuje głowice???? Kto wam takie rzeczy

> opowiada?

głowicę się sprawdza czy trzeba planować czy nie i wtedy podejmuje się decyzje. Ale sprawdza nie na oko jak to niektórzy potrafią grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> więc nie wiem skąd u

> głowicę się sprawdza czy trzeba planować czy nie i wtedy podejmuje się decyzje. Ale sprawdza nie na

> oko jak to niektórzy potrafią

ok a tak dokładnie to na czym polega to cale planowanie?? niewiem.gif

Napisano

> ok a tak dokładnie to na czym polega to cale planowanie??

To szlifowanie powierzchni przylegającej do uszczelki, takie wyrównanie nierówności powierzchni przylegającej, tak w skrócie smile.gif

Napisano
  • Autor

> To szlifowanie powierzchni przylegającej do uszczelki, takie wyrównanie nierówności powierzchni

> przylegającej, tak w skrócie

aha juz czaje... czyli ta glowica szlifowana juz byla ... ciekawe kurka co dalej beda robic icon_eek.gif

Napisano

> aha juz czaje... czyli ta glowica szlifowana juz byla ... ciekawe kurka co dalej beda robic

robota prosta jak diabli nie ma tam wiele do robienia, max jeden dzień ze wszystkim.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.