Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O co chodzi z tym montowaniem wielozaworu?

Featured Replies

Napisano

Wlasnie

Na forach LPG mowi sie ze zawor w butli jest usytuowany albo do jazdy do przodu albo na wstecznym, przy czym poprawniej jest jak jest on usytuowany do jazdy do przodu (choc nie jest to regulowane przepisami).

Z tego co wyczytalem jak wielozawor jest przy tylnim zderzaku - to jest to wlasnie pozycja do jazdy do przodu a jak po stronie siedzen tylnich to do jazdy na wstecznym (?)

I teraz pytania

1. co zlego moze sie dziac jesli tak nie jest- tzn jak wielozawor jest w kierunku jazdy na wstecznym?

2. Moj wielozawor - patrz fotka - to chyba w takiej pozycji pośredniej jest? smile.gif (fotka zrobiona od strony otworu bagaznika)

284103322-20080711b.jpg

post-36264-14352509415541_thumb.jpg

Napisano

Ty masz wersję do jazdy po rondach jakbyś jeszcze tego nie słyszał wink.gif A umiejscowienie tzw "do jazdy na wstecznym" ma ten minus że przy niskim stanie gazu w zbiorniku i mocnym depnięciu gaz odpływa w tył zbiornika i potrafi przełączyć na benzynę.

Napisano

> Ty masz wersję do jazdy po rondach jakbyś jeszcze tego nie słyszał A umiejscowienie tzw "do jazdy

> na wstecznym" ma ten minus że przy niskim stanie gazu w zbiorniku i mocnym depnięciu gaz

> odpływa w tył zbiornika i potrafi przełączyć na benzynę.

I to też nie naszych rondach tylko dla tych z kierownicą po prawej.

Napisano

> I to też nie naszych rondach tylko dla tych z kierownicą po prawej.

musi się przeprowadzić do angli rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Ty masz wersję do jazdy po rondach jakbyś jeszcze tego nie słyszał

No tak "fachowcy" z Elpigaza założyli. smile.gif A jak wywalałem tą dziadowską instalkę i przerabiałem na Staga to już mi sie tego poprawiać nie chciało a i koszta pewnie byly by jakieś wieksze.

> A umiejscowienie tzw "do jazdy

> na wstecznym" ma ten minus że przy niskim stanie gazu w zbiorniku i mocnym depnięciu gaz

> odpływa w tył zbiornika i potrafi przełączyć na benzynę.

To z kolei przy poprawnym umiejscowieniu do jazdy do przodu przy mocniejszym hamowaniu tez moze sie przełączyć:)

Napisano

> No tak "fachowcy" z Elpigaza założyli. A jak wywalałem tą dziadowską instalkę i przerabiałem na

> Staga to już mi sie tego poprawiać nie chciało a i koszta pewnie byly by jakieś wieksze.

Zakładałem ostatnio instalacje w Elpigazie i mi monter zamontował wielozawór po prawej stronie (przeciwna co u Ciebie) czyt. do jazdy po rondzie 270635636-JUMP2.gifgrinser006.gif

Jestem zadowolony z zakładu ok.gif

> To z kolei przy poprawnym umiejscowieniu do jazdy do przodu przy mocniejszym hamowaniu tez moze sie

> przełączyć:)

Jedyne rozwiązanie to wielozawór z czteroma wyjściami do poboru gazu z butli (prawa,lewa,przód,tył) hehe.gifyay.gif

Napisano

> Jedyne rozwiązanie to wielozawór z czteroma wyjściami do poboru gazu z butli (prawa,lewa,przód,tył)

Jedyne to pobór z pierścieniem na całym obwodzie butli - załatwia i kierunki pośrednie. grinser006.gif

Napisano

> ... To z kolei przy poprawnym umiejscowieniu do jazdy do przodu przy mocniejszym hamowaniu tez moze sie przełączyć:)

No tak, bo przecież przy hamowaniu to strasznie duże zapotrzebowanie na lpg jest biglaugh.gif

Według mnie najlepiej jak jest z tyłu i w puntku muszę to przestawić. Podczas przyspieszania czuć że robi się muł, a na benzynę nie przełącza...

W BXie już mam z tyłu, ale dopiero raz zatankowałem i nie wyjeździłem do końca ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.