Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na szlaku Rubicon

Featured Replies

Napisano

W weekend kolejny raz zaliczylem Rubicon.

Tym razem pojechalimsy w trzy auta.. Geoff w XJ na 38" Chris w Toyocie tez na 38" i ja w TJ-u.

Szlak to ponad 20 mil jazdy po granitowych skalach...duzo kurzu...malo cienia...generalnie dobra zabawa.

Sam szlak w skali trudnosci od 1 do 10 ma 10+ ale tan naprawde jest tylko kilka trudnych przeszkod...w tym trzy ktore wiekszosc omija objazdami.

Pierwsza z nich jest "Soup Bowl" :

Atak zaczal Chris:

204kc.jpg

209wq.jpg

Potem byla moja kolej:

DSCF5500.jpg

DSCF5498.jpg

I wreszcie Geoff:

227b.jpg

Napisano
  • Autor

Potem przyszedl czas na najtrudniejsza przeszkode szlaku...."Little Slucie Box":

chrislittlesluice.jpg

002zk.jpg

003xdj.jpg

004ge.jpg

232w.jpg

W polowie przeszkody Chris polozyl Toyke na boku:

007cz.jpg

237i.jpg

235l.jpg

Postawilismy go na kola i kawalem przejechal z asekuracja:

242q.jpg

Dalej przyszla kolej na Geoffa:

012bo.jpg

014yvg.jpg

015gs.jpg

Napisano
  • Autor

Geoff musial kozystac z pomocy asekuracji w tym samym miejscu co Chris....skaly w tym miejscu sa bardzo wyslizgane i tyl auta uciekal w dziure miedzy dwoma kamieniami i sie blokowal:

270b.jpg

269v.jpg

259ri.jpg

255rr.jpg

Po pokonaniu tej przeszkody pojechalismy pare mil w dol szlaku zeby robic oboz:

021wq.jpg

Proba swiatel pod autem przed nocnymi zabawami na skalach:

199k.jpg

202x.jpg

Napisano
  • Autor

Ja kozystajac z bezchmurnej nocy strzelilem fotke ruchu gwiazd na niebie:

startrails1.jpg

Drugiego dnia pojechalimy ponownie powalczyc na "Little Slucie Box"

Po drodze dopald nas deszcz i grad....ale przynajmniej sceneria dopisywala :

300b.jpg

Wracajac do obozowiska przejechalismy trzecia z najdtrudniejszych przeszkod na szlaku zwana "Old Slucie Box"...niestety na ladnych pare minut utknelismy za wolno poruszajaca sie grupa:

331ky.jpg

Ta czesc szlaku jest dosc waska:

323iz.jpg

326a.jpg

W oczekiwaniu na nasza kolej:

327zl.jpg

Gdzies na szlaku:

295wp.jpg

Podczas walki na Little Slucie Box Geoff wygial koncowke drazka kierowniczego....na szczescie szubka naprawa w obozie zalatwila sprawe:

285sj.jpg

Geoff jest szeryfem...i jak na szeryfa przystalo nie obyl by sie bez paczkow grinser006.gif

292ou.jpg

W niedziele rano spakowalismy graty i ruszylimy w strone domu...ja po drodze urwalem uszy trzymajace krzyzak w przedniej polosi....o dziwo sam krzyzak przetrwal. Mimo ze mialem czesci zapasowe postanowilem dokonczyc szlak z napedem na trzy kola.

To tyle....i juz czekam na kolejny wypad w teren

Napisano

I jak zwykle szczęka opada na wyprawę jaki na samą relację icon_eek.gif

Powiedz tylko - czy brak drzwi nie jest trochę ryzykowny przy takich przeprawach?

Napisano
  • Autor

> I jak zwykle szczęka opada na wyprawę jaki na samą relację

> Powiedz tylko - czy brak drzwi nie jest trochę ryzykowny przy takich przeprawach?

Oba jeepy maja klatki i wzmocnione progi o ktore oprze sie auto podczas ewentualnych wywrotek. Gdy auto leci na bok trzeba pamietac zeby przypadkiem nie probowac podeprzec sie o skale noga bo mozna ja latwo stracic i to tyle. Do tego w rockcrawlingu predkosci sa bardzo male. Moj jeep na przyklad ma tak niskie przelozenia ze na pierwszym biegu z reuktorem jedzie wolniej niz ja ide.

Brak drzwi ulatwia natomiast obserwacje terenu wokolo auta.

Napisano

> Oba jeepy maja klatki i wzmocnione progi o ktore oprze sie auto podczas ewentualnych wywrotek. Gdy

> auto leci na bok trzeba pamietac zeby przypadkiem nie probowac podeprzec sie o skale noga bo

> mozna ja latwo stracic i to tyle. Do tego w rockcrawlingu predkosci sa bardzo male. Moj jeep

> na przyklad ma tak niskie przelozenia ze na pierwszym biegu z reuktorem jedzie wolniej niz ja

> ide.

> Brak drzwi ulatwia natomiast obserwacje terenu wokolo auta.

Ok, chodziło mi właśnie o odruchowe podparcie się/wystawienie kulasa albo o "wtargnięcie" jakiegoś ciała obcego w kierunku ciała kirowcy - np. głaz wystający na który się przewraca auto albo jakiś drąg niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Ok, chodziło mi właśnie o odruchowe podparcie się/wystawienie kulasa albo o "wtargnięcie" jakiegoś

> ciała obcego w kierunku ciała kirowcy - np. głaz wystający na który się przewraca auto albo

> jakiś drąg

No wlasnie trzeba sie pilnowac i trzymac wszystkie czesci ciala wewnatrz auta grinser006.gif A glazy czy inne obiekty probojace wtargnac do auta...tego nie da sie opanowac i nawet majac drzwi takie rzeczy moga wejsc do srodka chocby przez przednia szybe badz tuz nad drzwiami....ryzyko tego sportu.

Napisano

> Oba jeepy maja klatki i wzmocnione progi o ktore oprze sie auto podczas ewentualnych wywrotek. Gdy

> auto leci na bok trzeba pamietac zeby przypadkiem nie probowac podeprzec sie o skale noga bo

> mozna ja latwo stracic i to tyle. Do tego w rockcrawlingu predkosci sa bardzo male. Moj jeep

> na przyklad ma tak niskie przelozenia ze na pierwszym biegu z reuktorem jedzie wolniej niz ja

> ide.

> Brak drzwi ulatwia natomiast obserwacje terenu wokolo auta.

a co na to przepisy - te auta sa normalnie, legalnie dopuszczone go ruchu?

Napisano
  • Autor

> a co na to przepisy - te auta sa normalnie, legalnie dopuszczone go ruchu?

Zalezy gdzie biglaugh.gif

W moim stanie bez problemu....byle auto mialo swiatla, lusterko, pasy, przednia szybe i nie bylo wyzsze niz 32 cale mierzone od ziemi do najnizszej czesci ramy. Drzwi nie sa obowiazkowe a kola moga wystawac poza obrys auta.

W kalifornii natomiast juz jest gorzej i np ten zielony jeep bez drzwi na szlaki w kaliforni musi jezdzic na lawecie bo za bardzo wystaja mu kola...do mojego tez mogli by sie za to przyczepic.

Napisano

> No wlasnie trzeba sie pilnowac i trzymac wszystkie czesci ciala wewnatrz auta A glazy czy inne

> obiekty probojace wtargnac do auta...tego nie da sie opanowac i nawet majac drzwi takie rzeczy

> moga wejsc do srodka chocby przez przednia szybe badz tuz nad drzwiami....ryzyko tego sportu.

No wiem, bawię się od czasu do czasu quadami to wiem co może człowieka w terenie "spotkać" grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

bardzo fajne foty.

masz dobre warunki do pstrykania i fajne swiatlo (wiadomo amerykanskie wink.gif)

podepnij jeszcze actioncam-a do samochodow to beda fajne filmy do ogladania

Ja w miniony weekend testowalem GoPro HD Motorsport na imprezie w PL i kamerka dolaczyla do mojego wyposazenia smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.