Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nawigacja w Chevrolet Captiva

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chcialbym zamontowac samemu nawigacje do Captivy (mozna kupic na allegro za 2999 zl). Czy ktos juz montowal taka navi? drive.gif

Napisano

A jaki jest tego sens ?

Fabryczne navi mają zwykle słabe i rzadko aktualizowane mapy, w dodatku jest ona 10x droższa od normalnej nawigacji.

Napisano

> A jaki jest tego sens ?

> Fabryczne navi mają zwykle słabe i rzadko aktualizowane mapy, w dodatku jest ona 10x droższa od

> normalnej nawigacji.

Wypasiona nawigacja to koszt kilkuset zł.

Nie widzę sensu dokładania oryginalnej za taką kasę.

Napisano

> Witam.

> Chcialbym zamontowac samemu nawigacje do Captivy (mozna kupic na allegro za 2999 zl). Czy ktos juz

> montowal taka navi?

Kup sobie pioniera 2 DIN za te same pieniazde i bedziesz mogl wgac mape jaka chcesz + DVD + dotykowy ekran + np kamera cofania.

Napisano

> Wypasiona nawigacja to koszt kilkuset zł.

> Nie widzę sensu dokładania oryginalnej za taką kasę.

Jest jeden duuuuuuuuuzy plus grinser006.gif Nie trzeba wkladac, wyjmowac, pamietac o jedeno ustrojstwo mniej. Ja dostaje szewskiej pasji jak mam mp3 playera wylaczac i chowac w Aveo ( mam podlaczonego do Aux). Mam ochote ucalowac koreanczyka, ktory wymyslil USB w kia grinser006.gif

IMO jezeli nawigacja fabryczna, to albo crack + np automapa albo 2 DIN pioniera.

Napisano

> Jest jeden duuuuuuuuuzy plus Nie trzeba wkladac, wyjmowac, pamietac o jedeno ustrojstwo mniej. Ja

> dostaje szewskiej pasji jak mam mp3 playera wylaczac i chowac w Aveo ( mam podlaczonego do

> Aux). Mam ochote ucalowac koreanczyka, ktory wymyslil USB w kia

> IMO jezeli nawigacja fabryczna, to albo crack + np automapa albo 2 DIN pioniera.

ja mam starą Akirę - nie mam problemów z podłączaniem smile.gif

kabelek do mp3 też wyciągnięty - czasem coś córka podłączy ok.gif

Napisano

> IMO jezeli nawigacja fabryczna, to albo crack + np automapa

Nie wiem jak jest z navi GM, ale kolega badał temat z navi Toyoty i nie znalazł możliwości zainstalowania tam normalnego oprogramowania.

> albo 2 DIN pioniera.

Nie wiem, czy koniecznie pionier, ale to dobra droga.

Napisano

> (...)

> IMO jezeli nawigacja fabryczna, to albo crack + np automapa

Tu może być problem bo fabryczna navi w Chevroletach wyświetla też dane klimatyzacji i komputera. Po cracku nie będziesz wiedział co ustawiłeś na panelu.

> albo 2 DIN pioniera.

Napisano

> ja mam starą Akirę - nie mam problemów z podłączaniem

> kabelek do mp3 też wyciągnięty - czasem coś córka podłączy

Ja tez problemow nie mam ale jest to conajmniej irytujace.

Napisano

> Tu może być problem bo fabryczna navi w Chevroletach wyświetla też dane klimatyzacji i komputera.

> Po cracku nie będziesz wiedział co ustawiłeś na panelu.

> > albo 2 DIN pioniera.

Nie do konca, crack polegalby tylko na mozliwosci wgrania "normalnych" map, cala reszta pozostaje bez zmian.

A mozna np zastosowac chociazby to: jakiś tekst i uz jest o niebo lepiej od fabrycznej. i wszystko dziala. Tu akurat na przykladzie cruze ale dla captivy tez jest.

Nie moge znalezc zadnego zdjecia fabrycznej nawigacji hmm.gif

Napisano

Zdjecie nawigacji fabrycznej masz na stronie firmowej Chevroleta, ale przy Epice. To jest ta sama nawigacja.

Jak widac masz ten sam problem co ja. Ja powoli jednak bede decydował sie na urzadzenie 2 DIN dedykowane do Epci. Musze go jednak przed zakupem odsłuchac na spokojnie.

Mi proponowali Pionniera w salonie , ale po idiotycznej cenie tj. 5000 tys +montaz. Grzecznie podziekowałem.

> Nie moge znalezc zadnego zdjecia fabrycznej nawigacji

Arek Epica LMV 09 (wczesniej Evanda CDX 04)

Napisano

> Nie do konca, crack polegalby tylko na mozliwosci wgrania "normalnych" map, cala reszta pozostaje

> bez zmian.

No nie, bo jak masz odpaloną AutoMapę i pokręcisz klimą to Ci nie wyświetli nowego ustawienia. W fabrycznym sofcie wyskoczy Ci u dołu pasek na którym będziesz widział co robisz.

> A mozna np zastosowac chociazby to: jakiś tekst i uz jest o niebo lepiej od fabrycznej. i wszystko

> dziala. Tu akurat na przykladzie cruze ale dla captivy tez jest.

> Nie moge znalezc zadnego zdjecia fabrycznej nawigacji

Na stronie Chevroleta masz foty wnętrza Epici z fabryczną navi.

Napisano

> Zdjecie nawigacji fabrycznej masz na stronie firmowej Chevroleta, ale przy Epice. To jest ta sama

> nawigacja.

> Jak widac masz ten sam problem co ja. Ja powoli jednak bede decydował sie na urzadzenie 2 DIN

> dedykowane do Epci. Musze go jednak przed zakupem odsłuchac na spokojnie.

> Mi proponowali Pionniera w salonie , ale po idiotycznej cenie tj. 5000 tys +montaz. Grzecznie

> podziekowałem.

A co zrobisz z tym zielonym wyświetlaczem od klimy i komputera po wsadzeniu navi 2din?

Napisano

> No nie, bo jak masz odpaloną AutoMapę i pokręcisz klimą to Ci nie wyświetli nowego ustawienia. W

> fabrycznym sofcie wyskoczy Ci u dołu pasek na którym będziesz widział co robisz.

A tu neistety trzeba przelaczyc albo klima albo navi.

Napisano

A wiesz , ze to dobre pytanie:)

Sam sie zastanawiam nad tym teraz, ale ....

1. jezeli proponuja mi w ASO Pioneera to musza sobie jakos z tym radzic. Jak? Nie wiem.

2. pozostali producenci dedykowanych urzadzen typu 2 DIN tez musieli jakos sobie z tym problemem uporac. Sprawa do sprawdzenia.

3. Nie wiem czy na navi z Cruze bedzie miała taka sama wielkosc jak w Epci chociaz tego nie wykluczam:)

> A co zrobisz z tym zielonym wyświetlaczem od klimy i komputera po wsadzeniu navi 2din?

Pozdr

Arek Epcia 09 LMV W-wa

Napisano

> A wiesz , ze to dobre pytanie:)

> Sam sie zastanawiam nad tym teraz, ale ....

> 1. jezeli proponuja mi w ASO Pioneera to musza sobie jakos z tym radzic. Jak? Nie wiem.

> 2. pozostali producenci dedykowanych urzadzen typu 2 DIN tez musieli jakos sobie z tym problemem

> uporac. Sprawa do sprawdzenia.

> 3. Nie wiem czy na navi z Cruze bedzie miała taka sama wielkosc jak w Epci chociaz tego nie

> wykluczam:)

> Pozdr

> Arek Epcia 09 LMV W-wa

Chyba że wsadzają tego Pioneera zamiast fabrycznego radia Chevyego (też 2DIN). Ale wtedy będziesz miał ekran nisko.

Napisano

Jakos sobie tego nie wyobrażam:)

Napisałem za to do dystrubutora sprzetu navi do Epici z pytaniem jak sobie radza z tym problemem. Zobaczymy co mi odpisze:)

> Chyba że wsadzają tego Pioneera zamiast fabrycznego radia Chevyego (też 2DIN). Ale wtedy będziesz

> miał ekran nisko.

Arek Epica 09 LMV

Napisano

> Zdjecie nawigacji fabrycznej masz na stronie firmowej Chevroleta, ale przy Epice. To jest ta sama

> nawigacja.

> Jak widac masz ten sam problem co ja. Ja powoli jednak bede decydował sie na urzadzenie 2 DIN

> dedykowane do Epci. Musze go jednak przed zakupem odsłuchac na spokojnie.

> Mi proponowali Pionniera w salonie , ale po idiotycznej cenie tj. 5000 tys +montaz. Grzecznie

> podziekowałem.

> Arek Epica LMV 09 (wczesniej Evanda CDX 04)

Za polowe tego bedziesz mial zrobione w profesjonalnym warsztacie.

Napisano

W 120% zgadzam sie z Toba, ale jest jedno ALE.

Utrata gwaracji- tak powiedziano mi w ASO.

> Za polowe tego bedziesz mial zrobione w profesjonalnym warsztacie.

Arek Epica 09 LMV W-wa

Napisano

> W 120% zgadzam sie z Toba, ale jest jedno ALE.

> Utrata gwaracji- tak powiedziano mi w ASO.

> Arek Epica 09 LMV W-wa

Ale na co? Na radio jak najbardziej ok, na nic wiecej. Teraz nawet przeglady poza ASO mozna robic. Nie daj sobie wmowic idea.gif

Napisano

No więc wszystko się wyjaśniło. Otrzymałem informacje od dystrybutora. Poniżej odpowiedź.

„Jeśli chodzi o moduł klimatyzacji automatycznej to w przypadku instalacji urządzenia z naszej oferty pozbywa się Pan tej funkcji, nie jest to zależne od nas ,ponieważ moduł sterowania klimatyzacją zintegrowany jest niejako z Can Busem , nie działa to w żadnym aucie , producenci samochodów nie udostępniają schematów Can Buda tłumacząc się kwestiami bezpieczeństwa , jednak chodzi o fakt iż chcą sprzedawać własne systemy fabryczne.”

Tak więc sprawa jasna. Albo urządzenie 2 DIN , albo Klima

A drugiej strony to Ci dystrybutorzy grają mało fair.

Pozdr.

Arek Epica LMV 09 W-wa

A co zrobisz z tym zielonym wyświetlaczem od klimy i komputera po wsadzeniu navi 2din?

Napisano
  • Autor

> No więc wszystko się wyjaśniło. Otrzymałem informacje od dystrybutora. Poniżej odpowiedź.

> „Jeśli chodzi o moduł klimatyzacji automatycznej to w przypadku instalacji urządzenia z

> naszej oferty pozbywa się Pan tej funkcji, nie jest to zależne od nas ,ponieważ moduł

> sterowania klimatyzacją zintegrowany jest niejako z Can Busem , nie działa to w żadnym aucie ,

> producenci samochodów nie udostępniają schematów Can Buda tłumacząc się kwestiami

> bezpieczeństwa , jednak chodzi o fakt iż chcą sprzedawać własne systemy fabryczne.”

> Tak więc sprawa jasna. Albo urządzenie 2 DIN , albo Klima

> A drugiej strony to Ci dystrybutorzy grają mało fair.

> Pozdr.

> Arek Epica LMV 09 W-wa

> A co zrobisz z tym zielonym wyświetlaczem od klimy i komputera po wsadzeniu navi 2din?

Ok. Dziekuje. Pozostane chyba przy navi przenośnej.

Napisano

Ja rowniez. Przynajminiej do czasu pojawienia sie w ofercie Chevi oprogramowania na przyzwoitym poziomie.

> Ok. Dziekuje. Pozostane chyba przy navi przenośnej.

Arek Epica LMV 09 W-wa

Napisano

> Ja rowniez. Przynajminiej do czasu pojawienia sie w ofercie Chevi oprogramowania na przyzwoitym

> poziomie.

A sprawdzał ktoś to oprogramowanie? Faktycznie takie złe?

Teraz już nie da się kupić wersji LT bez navi bo wszystkie dostały ten fabryczny zestaw seryjnie.

Napisano

Widzialem w salonie probke działania.

Bardzo proste oprogramowanie. Oprocz tego według informacji od sprzedawcow - slabe pokrycie kraju oraz brak na chwile aktualna aktualizacji. Tak sie zastanawiam czy to nie jest to samo oprogramowanie co w OPLU?

A sprawdzał ktoś to oprogramowanie? Faktycznie takie złe?

Arek Epica LMV 09 W-wa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.