Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrząd w Cordobie

Featured Replies

Napisano

Nabyłem takie autko z silnikiem 1.4 75 KM z 2004 roku z przebiegiem 62 kkm i mam pytanie o rozrząd. Czy to jest silnik kolizyjny ? Z tego co wyczytałem to rozrząd wymienia się po 90 kkm lub 6 lat, czyli trzeba by było pomału myśleć. Poproszę o jakieś sugestie co jest godne zakupu w relacji dobra jakość/przystępna cena. Oczywiście chodzi o kpl rozrząd

Napisano

Nie mysl powoli tylko wymieniaj. 500zł koszt rorzadu a remont pewnie 3x tyle. Kolega tez tak sie zastanawial jak Ty i teraz sie zastanawia skad wziasc nowy silnik smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mysl powoli tylko wymieniaj. 500zł koszt rorzadu a remont pewnie 3x tyle. Kolega tez tak sie

> zastanawial jak Ty i teraz sie zastanawia skad wziasc nowy silnik

te 500 to części i robota czy tylko części ? Może jakiś link do allegro z odpowiednim zestawem, jak przeglądałem na szybko oferty to jest tych typów i rodzajów silników tyle, że nie wiem który będzie prawidłowy niewiem.gif

Napisano

> przykładowy zestaw to jest to czy mam szukac czegoś innego ?

Wyslij do przedawcy maila numerem VIN niech sprawdzi czy bedzie OK. Odrazu dokup pompe wody bo chyba tez jest na rozrzadzie.

500zł to same manele. Wymiana zalezy gdzie od 300 do 400zł wink.gif

Napisano

W 500zł z robocizną powinieneś się zmieścić.

Pompa- Hepu/Dolz

Pasek- Conti/Gates

Rolka - Ruville

napinacz - Ruville

to w miarę porządny zestaw. Reuville jest tylko 'pakowaczem' więc w środku możesz znaleźć coś innego (ale spokojnie, pakują sprzęt dobrej jakości)

Napisano

> przykładowy zestaw to jest to czy mam szukac czegoś innego ?

To jest dokładnie taki zestaw i jest to dobra cena i dobre części + ewentualnie pompa wody ok 120 zł. Pompa w moim siadła przy 210 kkm także się zastanów, ale tu reguły nie ma.

Jak sam widzisz 500 zł to min za same częsci.

Napisano

> To jest dokładnie taki zestaw i jest to dobra cena i dobre części + ewentualnie pompa wody ok 120

> zł. Pompa w moim siadła przy 210 kkm także się zastanów, ale tu reguły nie ma.

> Jak sam widzisz 500 zł to min za same częsci.

Odpowiedz sam sobie czy za 120zł jest sens ryzykowac wymiany kompletnego rorzadu i kolejnej robocizny czyli minimum 600z? Bo wg mnie niema wink.gif

Napisano

> Odpowiedz sam sobie

Odpowiadam: jeżeli sam robisz to jest sens bo co najwyżej rozepniesz rozrząd po raz drugi wazniak.gif IMHO pompa nie siądzie <150 kkm.

Jeżeli zlecasz robotę to zależy od skłonności do ryzyka (osobiście przy pierwszej wymianie rozrządu olałbym temat). Pytanie tylko czy to na pewno pierwsza wymiana rozrządu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.