Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolki ładowania i ciśnienia oleju [ Punto I ]

Featured Replies

Napisano

Czy przy przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu powinny się świecić kontrolki ładowania i ciśnienia oleju? Pytam ponieważ w moim puncie się nie świecą wogole. ( Żarówki w liczniku sprawdzone )

Tak na logike powinny się świecić i gasnąć przy odpaleniu silnika, ale może w Puncie jest taki patent? No sam nie wiem. Mówcie czy u Was w/w kontrolki się świecą wink.gif

Napisano

> Tak na logike powinny się świecić i gasnąć przy odpaleniu silnika,

Tak

Napisano

> Czy przy przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu powinny się świecić kontrolki ładowania i

> ciśnienia oleju? Pytam ponieważ w moim puncie się nie świecą wogole. ( Żarówki w liczniku

> sprawdzone )

> Tak na logike powinny się świecić i gasnąć przy odpaleniu silnika, ale może w Puncie jest taki

> patent? No sam nie wiem. Mówcie czy u Was w/w kontrolki się świecą

Powinny się świecić. Sprawdź bezpieczniki, styki przy zegarach oraz wymień żarówki. Spotkałem już się z takimi, co miały przerwę w cokoliku i mimo całego żarnika nie paliły.

Napisano

Jeśli dobrze pamiętam to z tyłu zegarów w okolicy prędkościomierza jest wlutowana dioda. Gdy ta dioda padnie to nie świecą właśnie kontrolki ładowania, oleju i abs. Ale sprawdź dokładnie żarówki i styki w obudowach żarówek.

Napisano
  • Autor

> muszą się świecić, wtrysk i immo świecą ?

Wtrysk i immo świecą wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli dobrze pamiętam to z tyłu zegarów w okolicy prędkościomierza jest wlutowana dioda. Gdy ta

> dioda padnie to nie świecą właśnie kontrolki ładowania, oleju i abs. Ale sprawdź dokładnie

> żarówki i styki w obudowach żarówek.

Nie sądzę żeby to było to bo wymieniłem własnie licznik i na starym było dokładnie to samo frown.gif

Napisano
  • Autor

Rozwiązałem problem. Okazało się że w moim puncie brakowało plusa po stacyjce który jest wspólny dla obydwu kontrolek. Nie wiem czy ktoś to wyciął czy co ale nie było go w kostce, dołożyłem plus w miejscu zaznaczonym na rysunku i śmiga wink.gif

Rys:

licznikpunto.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A to zdjęcie poglądowe wink.gif

dsc00229y.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.