Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to za jednostka napedowa

Featured Replies

Napisano

Kupiłem samochód z wymienionym silnikiem i nie wiem co to za motor

284124520-silnik.jpg

To ma być 1,6 8V ale do mojego X16 SZ nie do końca podobna

Napinacz paska wielorowkowego tez jakoś inaczej jest zamocowany - nie do nadwozia jak w moim dotychczasowym Caravanie

post-42688-14352509489901_thumb.jpg

Napisano

> Kupiłem samochód z wymienionym silnikiem i nie wiem co to za motor

> To ma być 1,6 8V ale do mojego X16 SZ nie do końca podobna

> Napinacz paska wielorowkowego tez jakoś inaczej jest zamocowany - nie do nadwozia jak w moim

> dotychczasowym Caravanie

No przecie pisali żeby nr silnika na bloku sprawdzić icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> No przecie pisali żeby nr silnika na bloku sprawdzić

jak by to takie proste było ..... klima jest palacz.gif dokładana oryginalny zestaw Opla wink.gif i ciasno strasznie w tej komorze się zrobiło - skraplacz na ścianie grodziowej przy podszybiu wylądował

Napisano

>skraplacz na ścianie grodziowej przy podszybiu wylądował

To nie skraplacz tylko filtr - osuszacz z czujnikiem dwustanowym, a pierwsze czytam by napinacz był mocowany do nadwozia... Klima jest taka jak moja, jeżeli masz tylko jeden wentylator, i samochód jest z Warszawy - to klima jest uniwersalna dokładana jeszcze przed sprzedażą w firmie poza fabryką (takie robili ciekawostki)... To tak dla pocieszenia, aha, jeżeli jest tam kompresor Harrison Variable 5 (V5) to powodzenia z uszczelnianiem.

Napisano

> klima jest dokładana oryginalny zestaw Opla

nie ma czegoś takiego jak oryginalne zestawy montażowe klimatyzacji, jedynie Diavia robiła zestawy do montażu klimy,

brat

Napisano

> nie ma czegoś takiego jak oryginalne zestawy montażowe klimatyzacji, jedynie Diavia robiła zestawy

> do montażu klimy,

> brat

Dokładnie taka tam siedzi - nawet ma tą zieloną nalepkę. Pocieszny jest fakt, że nawet nie raczyli napisać na nalepce ile tam wchodzi czynnika. W pierwszym lepszym "serwisie" patrzą w katalog i pakują 900 albo i (słyszałem w firmie regenerującej kompresory) 1100 cm3. Nie będę pisał co się wtedy dzieje... Jeżeli to ta sama co moja z V5 to powinno tam być tylko 750 cm3 - piszę to tak by potem nie trzeba jej było uszczelniać i wymieniać zaworu sterującego.

Napisano
  • Autor

> To nie skraplacz tylko filtr - osuszacz z czujnikiem dwustanowym, a pierwsze czytam by napinacz był

> mocowany do nadwozia... Klima jest taka jak moja, jeżeli masz tylko jeden wentylator, i

> samochód jest z Warszawy - to klima jest uniwersalna dokładana jeszcze przed sprzedażą w

> firmie poza fabryką (takie robili ciekawostki)... To tak dla pocieszenia, aha, jeżeli jest tam

> kompresor Harrison Variable 5 (V5) to powodzenia z uszczelnianiem.

jasne osuszacz wpisać miałem - skraplacz jest przy prawym nadkolu, przy lewym Webasto - ale do naprawy- dmucha, sterowanie działa ale ciepłego powietrza brak - może świeca żarowa, może coś innego.Klima jest włoska i z firmy podanej poniżej przez Kolegów

Napisano
  • Autor

> nie ma czegoś takiego jak oryginalne zestawy montażowe klimatyzacji, jedynie Diavia robiła zestawy

> do montażu klimy,

> brat

zestaw rekomendowany przez Opla - ot tak winno być cfaniaczek.gif

W "D" to założyli

Napisano
  • Autor

> Dokładnie taka tam siedzi - nawet ma tą zieloną nalepkę. Pocieszny jest fakt, że nawet nie raczyli

> napisać na nalepce ile tam wchodzi czynnika. W pierwszym lepszym "serwisie" patrzą w katalog i

> pakują 900 albo i (słyszałem w firmie regenerującej kompresory) 1100 cm3. Nie będę pisał co

> się wtedy dzieje... Jeżeli to ta sama co moja z V5 to powinno tam być tylko 750 cm3 - piszę to

> tak by potem nie trzeba jej było uszczelniać i wymieniać zaworu sterującego.

dzięki za info - firma rzeczywiście ta sama.Zamierzam niedługo oddać Klimę do przeglądu wiec to będzie cenna uwaga ok.gif

Klima siedzi tam już z 12-13 lat bynajmniej taki (97) rok widnieje na osuszaczu.

Osuszacz wypadało by tez pewnie wymienić - orientował się ktoś jak jest z dostępnością podzespołów tej firmy hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.