Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skydome popsuty

Featured Replies

Napisano

Wracając z trasy na chwilę chciałem przewietrzyć auto na światłach i mój kochany skydome już się nie zamknął.... 9 stopni na dworze smile.gif

assistance najpierw odmówił pomocy, mam sobie wolno dojechać do serwisu. Ciekawe kto mnie przyjmie w sobotę po południu... ale po moich usilnych tłumaczeniach że jest weekend i co ja mam bez garażu zrobić z otwartym samochodem wysłali mi pomoc. Niestety pan nie pomógł tyle tylko że domknęliśmy go na siłę trochę bardziej i teraz mam dziurę tylko 5cm smile.gif i zostawił folię i taśmę. Pani zadzwoniła że w takim razie mogą wysłać lawetę ale odmówiłem bo te wszystkie formalności więcej zjedzą czasu niż moja jazda do ASO.

Super. To już 5 usterka mojego auta. Wyżalić się chciałem

pół ośka

poduszka lewa

poduszka prawa

problemy z aku

teraz skydome.

50 tys i w sumie chyba 7 raz jadę do serwisu zostawię go tam na parę dni i dostanę pandę.

pewnie już jakbym zsumował czas auta zastępczego wyszło by ze 2 miesiące.

Mam naprawdę fajne auto.

Napisano

sa tego jakies plusy,bo i gwarancja bedzie dluzsza o czas postoju auta w serwisie ok.gif

Napisano

a to ręcznie nie dało się zamknąć ? hmm.gif żeby spokojnie dojechać ?

46k km + 54k km i nie było problemów ze skydomem zeby.GIF ale wiem ja mam dziwne auta zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a to ręcznie nie dało się zamknąć ? żeby spokojnie dojechać ?

> 46k km + 54k km i nie było problemów ze skydomem ale wiem ja mam dziwne auta

no właśnie nie. tam jest mechanizm który ciągnie na takich grubych linkach przednie mocowania. jeden z nich nawet po odkręceniu górnej szyby nie dało się przesunąć. po prostu zablokowane i tyle. jutro podjadę do aso. zobaczymy jak szybko to naprawią ale pewnie części do skydoma nie mają zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> sa tego jakies plusy,bo i gwarancja bedzie dluzsza o czas postoju auta w serwisie

a jak to udowodnić? Pierwszy raz słyszę...

Napisano

> a jak to udowodnić? Pierwszy raz słyszę...

No chyba masz podane kiedy auto zostalo przyjete do serwisu ,a kiedy odebrane?

Napisano
  • Autor

> No chyba masz podane kiedy auto zostalo przyjete do serwisu ,a kiedy odebrane?

tak ale nie przechowuję potwierdzeń serwisowych tylko ksiażkę.

Napisano

> no właśnie nie. tam jest mechanizm który ciągnie na takich grubych linkach przednie mocowania.

> jeden z nich nawet po odkręceniu górnej szyby nie dało się przesunąć. po prostu zablokowane i

> tyle. jutro podjadę do aso. zobaczymy jak szybko to naprawią ale pewnie części do skydoma nie

> mają

napisz co się z nim stało ok.gif

Napisano

> tak ale nie przechowuję potwierdzeń serwisowych tylko ksiażkę.

bardziej w teorii ... ale jak przyjmą zgloszenie gdy auto na gw to wtedy leci z gw nawet gdy podczas pobytu w serwisie gw sie konczy

Napisano

coś usterkowy trafiłeś, przy jakich przebiegach reszta usterek była?

Napisano
  • Autor

> napisz co się z nim stało

został. Pierwszy raz widzieli skydoma smile.gif

pewnei z tydzień postoi tam. na bank coś z silnikiem albo coś tam się dostało. bo sądząc po dzwięku słychać takie hrobotanie jakby coś ta w środku się złamało. wygląda na to że mechanizm jest za tylnym oknem dachowym bo z tamtąd słychać dzwiny dzwięk, ale może sie mylę. dam znać jak odbiorę.

Napisano

> no właśnie nie. tam jest mechanizm który ciągnie na takich grubych linkach przednie mocowania.

Dziwne bo wszystkie okna maja "KORBĘ RĘCZNĄ " wiec dlaczego by Bravo jej miało nie mieć hmm.gif A kolega przeczytał instrukcję ?

Brava miała, Stilo ma , Croma ma..... cos mi sie wydaje, że i Bravo również ma hehe.gifold.gif

284149838-Obraz023.jpg

post-15502-14352509582892_thumb.jpg

Napisano

> Dziwne bo wszystkie okna maja "KORBĘ RĘCZNĄ " wiec dlaczego by Bravo jej miało nie mieć A kolega

> przeczytał instrukcję ?

> Brava miała, Stilo ma , Croma ma..... cos mi sie wydaje, że i Bravo również ma

oczywiście, że ma smile.gif ale shimec napisał, że nie było możliwości ręcznie zamknąć. trzeba dokładniej czytać busted.gifgrinser006.gif

Napisano

> został. Pierwszy raz widzieli skydoma

to tak jak u mnie grinser006.gif

> pewnei z tydzień postoi tam. na bank coś z silnikiem albo coś tam się dostało. bo sądząc po dzwięku

> słychać takie hrobotanie jakby coś ta w środku się złamało. wygląda na to że mechanizm jest za

> tylnym oknem dachowym bo z tamtąd słychać dzwiny dzwięk, ale może sie mylę. dam znać jak

> odbiorę.

silnik masz w tym miejscu co jest zaślepka do ręcznego zamykania dachu. pewnie muszą podsufitkę ściągnąć, żeby się do tego dostać

Napisano
  • Autor

> Dziwne bo wszystkie okna maja "KORBĘ RĘCZNĄ " wiec dlaczego by Bravo jej miało nie mieć A kolega

> przeczytał instrukcję ?

> Brava miała, Stilo ma , Croma ma..... cos mi sie wydaje, że i Bravo również ma

Tego nie próbowałem. ale chyba po zdjęciu szyby i przesuwając ręcznie prowadnice wyszło by na to samo a nie dało się ich przesunąć.

ale dobrze wiedzieć o tym co pokazałeś na przyszłość.

Napisano
  • Autor

> coś usterkowy trafiłeś, przy jakich przebiegach reszta usterek była?

regularnie co pół roku coś pada. tylko akku i jedną poduszkę silnika mialem miesiąc po sobie. smile.gif

Ogólnie szkoda bo auto naprawdę lubię, ale już mi zona zaczyna ględzić że mamy felerny egz i żeby go sprzedać smile.gif bo stilo ma 210 tys i nic praktycznie wielkiego z nim się nie działo a ona cały czas nim jeździ i się śmieje że jak z córką mamy gdzieś jechać to mówi że lepiej wziąć stilo bo nic nie nawali wink.gif

Śmieszne jest też to że wrażenie solidności i jakość w bravo jest o wiele większe niż w stilo... ten dach naprawdę mnie wpienił. 4k pln i jeszcze kłopot z tym jest.

Napisano

> Tego nie próbowałem. ale chyba po zdjęciu szyby i przesuwając ręcznie prowadnice wyszło by na to

> samo a nie dało się ich przesunąć.

> ale dobrze wiedzieć o tym co pokazałeś na przyszłość.

icon_eek.giffacepalm.gifchaja.gif o co ja pytałem na początku wątku zeby.GIF przecież nie o przesuwanie łapą szyby ... wątpie, żeby silnik tak lekko się dało ruszyć ... ehsz facepalm.gifpanic.gif

Napisano

> o co ja pytałem na początku wątku przecież nie o przesuwanie łapą szyby ... wątpie, żeby

> silnik tak lekko się dało ruszyć ... ehsz

Ja przeczytałem z zrozumieniem i mi wyszło, ze kolega przesuwał szybę a nie kręcił korbą hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Tego nie próbowałem. ale chyba po zdjęciu szyby i przesuwając ręcznie prowadnice wyszło by na to

Nie to nie to samo - układ jest zablokowany - kręcąc korbą rozsprzęglasz silnik...

To co załączyłem jest z Cromy... ( nie mam Bravo ) ale tam jest podobny dach do tego w Bravo.... wink.gif

Napisano

> To co załączyłem jest z Cromy... ( nie mam Bravo ) ale tam jest podobny dach do tego w Bravo....

Otwór do zamykania awaryjnego jest ze 2gą szybą w stronę bagażnika.

Napisano

Pchanie ręką nic nie da wink.gif

Mi kiedyś w Seicento przegrzał się silniczek od faldachu.

Otwiera się klapkę w tej skrzyneczce gdzie jest silniczek, wkłada śrubokręt w odpowiedni otwór i się kręci smile.gif

Po 2-3 minutach masz zamknięty dach ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wracając z trasy na chwilę chciałem przewietrzyć auto na światłach i mój kochany skydome już się

> nie zamknął.... 9 stopni na dworze

Naprawili. Jakieś części drobne powymieniali, coś się podobno zatarło i chodzi znów miodzio, ale jak będzie kiepska pogoda na pewno nie będę go otwierać biglaugh.gif

Napisano

> Naprawili. Jakieś części drobne powymieniali, coś się podobno zatarło i chodzi znów miodzio, ale

> jak będzie kiepska pogoda na pewno nie będę go otwierać

A takie pytanie - jak często konserwujesz uszczelki skydoma ?

Napisano
  • Autor

> A takie pytanie - jak często konserwujesz uszczelki skydoma ?

nic jeszcze nie robiłem. Nie konserwuję. a powinienem? auto ma niecałe 2 lata.

Napisano

> nic jeszcze nie robiłem. Nie konserwuję. a powinienem? auto ma niecałe 2 lata.

no ja smaruje uszczelki jak mi zaczyna głośniej chodzić zeby.GIF np jak pierwsze otwarcie jest z takim głośniejszym odgłosem nieprzyjemnym. a tak to jak wszystkie uszczelki robię - przed i po zimie i z raz lub dwa razy w lecie.

prowadnic i smaru który tam jest nie ruszaj - tego nie trzeba niczym psikać jak na razie ok.gif

Napisano
  • Autor

> no ja smaruje uszczelki jak mi zaczyna głośniej chodzić np jak pierwsze otwarcie jest z takim

> głośniejszym odgłosem nieprzyjemnym. a tak to jak wszystkie uszczelki robię - przed i po zimie

> i z raz lub dwa razy w lecie.

> prowadnic i smaru który tam jest nie ruszaj - tego nie trzeba niczym psikać jak na razie

Na razie chodziło cicho, ale po serwisie teraz mam wrażenie że jeszcze ciszej to wszystko chodzi. może nasmarowali czymś.

Napisano

> i nic nie leci, nie kapie, nie przepuszcza ?

Nie, sucho oink.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.