Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

planuję zakup Megane II, jaki silnik do LPG?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jak w temacie, pytanie do fachowców lub użytkowników w/w auta. Szukam meganki z silnikiem benzynowym, który mógłby dobrze współpracować z instalacją LPG. Czy 1.6 16V to dobry wybór? Nie jestem pewny, ale jest chyba kilka wersji tego silnika. Jaką ewentualnie instalację szukać? Czy BRC Sequent to dobry wybór? Proszę o podpowiedzi, bo rozważam również diesla.

Napisano

1.6 16V , 2.0 16V (NIE IDE) beda jak najbardziej ok.gif w 1.6 staraj sie dowiedziec czy bylo juz robione kolo zmiennych faz rozrzadu ( jak nie to miej odlozone na zas okolo 2,5tys na rozrzad i kolo).

BRC sequent ale nie lajt tylko ten z wtryskami brc albo keihin ok.gif

Napisano
  • Autor

ktoś cos jeszcze doda?

Napisano

> ktoś cos jeszcze doda?

imo temat został wyczerpany zlosnik.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

w 1.6 staraj sie dowiedziec czy bylo juz robione

> kolo zmiennych faz rozrzadu ( jak nie to miej odlozone na zas okolo 2,5tys na rozrzad i kolo).

bez przesady- połowa wystarczy i to razem z robocizna, wiem bo przerabialem temat u siebie niedawno, części oryginał, koła potaniały, ok640pln

Napisano

> w 1.6 staraj sie dowiedziec czy bylo juz robione

> bez przesady- połowa wystarczy i to razem z robocizna, wiem bo przerabialem temat u siebie

> niedawno, części oryginał, koła potaniały, ok640pln

Ten kto to robi daje Ci na to gwarancje ? cfaniaczek.gif

Napisano

niedawno żony clio 2 gazowaliśmy, silnik k4m czyli 1.6 16v 110KM, od czerwca ma nalatane dopiero 6yś km na gazie, jak zrobię ze 20tyś to będzie można coś powiedzieć odnośnie sprawowania się na gazie tego silniczka ale póki co to jedzie tak samo.

Co do elastyczności czy innych odczuć to niewiele powiem bo to automat... ot przyciskasz gaz i jedzie.

Zakładałem w AC, sterownik stag 300 premium, reduktor AC R01,wtryski REG FAST dodatkowo konieczność zamontowania tzw flepa... eta wsio

Napisano

> zamontowania tzw flepa... eta wsio

A co to jest ??

Napisano

1,4 i 1,6 16v są ponoć bardzo podobne konstrukcyjnie więc nadaje się do zagazowania tak samo, z tego co się dowiadywałem na forum clio to te silniki dobrze sprawują się na gazie pod podstawowymi wspólnymi dla wszystkich instalacji warunkami - dobry gazmechanior, i dobry stan techniczny motoru przed zamontowaniem gazu

Napisano

> Ten kto to robi daje Ci na to gwarancje ?

a jak powiem ,że tak to bedziesz spokojniejszy?:) gawarancja- taki kawałek celulozy przetworzonej, z naniesionymi tuszem znakami graficznymi-zwanymi literami?TAK

Napisano

> a jak powiem ,że tak to bedziesz spokojniejszy?:) gawarancja- taki kawałek celulozy przetworzonej,

> z naniesionymi tuszem znakami graficznymi-zwanymi literami?TAK

Czyli jak się urwie rozrzad albo znów scenie koło to pan heniek to naprawi?

Napisano

> 1,4 i 1,6 16v są ponoć bardzo podobne konstrukcyjnie więc nadaje się do zagazowania tak samo, z

> tego co się dowiadywałem na forum clio to te silniki dobrze sprawują się na gazie pod

> podstawowymi wspólnymi dla wszystkich instalacji warunkami - dobry gazmechanior, i dobry stan

> techniczny motoru przed zamontowaniem gazu

ok.gif dzieki

Napisano

> Czyli jak się urwie rozrzad albo znów scenie koło to pan heniek to naprawi?

Hm...cóż, ASO muszą z czegoś żyć, ciesze się że Jesteś sponsorem tak zacnej firmy:)

Napisano

> Hm...cóż, ASO muszą z czegoś żyć, ciesze się że Jesteś sponsorem tak zacnej firmy:)

Spoko , pozbylem sie renault - do serwisu jezdze na przeglady a na forum czytam o nowych dywanikach hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.