Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i to juz chyba koniec wycieraczki tylnej.

Featured Replies

Napisano

Chcialem dobrze.

Wycieraczka nie dzialala, wiec stwierdzilem ze wzorujac sie opisem ze smietnika, zrobie jej male czyszczenia i smarowanie.

Juz podczas rozbierania silniczka pojawily sie problemy, i to dosc drastyczne, z wyjeciem sworznia. Po okolo pol godziny walenia mlotkiem sie udalo ale gdy go zobaczylem doznalem szoku. Tak maksymalnie zarosnietej ruda rzeczy jeszcze nie widzialem. Czyscilem go chyba kolejne pol godziny, co wlasciwie niewiele dalo. Zaraz potem sprawdzilem i silniczek elektryczny wogole nie dzialal, wiec wnioskuje ze spalil sie na skutek prob pracy przy zatartym sworzniu frown.gif

Stwierdzilem ze juz raczej niz z tego nie zrobie, wiec zaplanowalem zmontowac wszystko i wkrecic spowrotem niedzialajaca wycieraczke zeby chociaz dziury w tylnej szybnie nie zostawic.

Niestety i to sie nie udalo. Podczas gdy probowalem wlozyc sworzen spowrotem (niestety nadal byl potrzebny mlotek) obudowa calego silnika pekla i rozdzielila sie na 2 czesci) frown.gif

Obecnie mam ten plastki od spryskiwacza w dziurze po wycieraczce (w celach uszczelnienia) i zastanawiam sie ile bedzie mnie kosztowal nowy silniczek od tylnej wycieraczki.

Ktos moze sie orientuje?

Napisano

Witam w klubie, szukaj na allegro. Ja swój silniczek rozwaliłem w ten sam sposób i na dodatek kupiłem inny, który nawet nie drgnął. Dopiero drugi silniczek, zadziałał i teraz pracuje bez zarzutu! Pamiętaj żeby nie kupować poza aukcjami, bo często właśnie takie silniczki demontują ze, szrotów bez wcześniejszego sprawdzenia czy działają. Teraz mam jeden silniczek, który prawdopodobnie trzeba przeczyścić (wygląda bardzo porządnie tak jakby był mało eksploatowany) oraz drugi z rozwalona obudową. Jeśli jesteś zainteresowany albo ktoś z przyjaciół chciałby się tym pobawić to możemy się dogadać i skontaktować. Nadmienię, że szukam (plastiku) osłony klapy bagażnika do mojego Bravo.

crazy.gif

Napisano

bo ten opis z waleniem mlotkiem imho jest troche zbyt ryzykowny jest metoda lepsza ktora ja u sie bie zastosowalem na wyjecie trzpienia bezszkod

robic naelezy tak:

rozebraz wsio wyjac zolte koklo umocowac silnik w imadle i krecic trzpieniem np przez zamontowana wycieraczke i go wciskac podczas krecenia jak wyjdzie na chodz troche lejemy pod zebatke oleju troche i wbijamy go spowroetm i tak w kolko po gora dol ze smarowaniem i kreceniem i musi wyjsc bo rdza sie opiluje na tulejce stalowej i idzie nawet lekko wiec wszystko sie da ale jak ktos zaczyna od walenia mlotem w ten silnioczek to jasne ze mozna cos zepsuc choc zazwyczaj sie udaje wink.gif

metoda moja wymaga cierpliwosci ale unikniemy zniszczenia obudowy nie wierze ze sie nie da go wogule rozruszac nawet jak jest przytarty mozna ewentualnie polaczyc obie metody walenia i krecenia chytba to jest najlepsze przy zatartych bardzo mechanizmach

Napisano

zastanawiam sie ile bedzie mnie

> kosztowal nowy silniczek od tylnej wycieraczki.

> Ktos moze sie orientuje?

używka gdzieś około 120zł

nowy to już ponad 200....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.