Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymontowanie szyby

Featured Replies

Napisano

Wyjęcie przedniej szyby w CC polega na jej wypchnięciu?? Chce sie upewnić na 100% żeby czegoś nie zepsuć. Na podszybiu mam 2-3 bąbelki rudej i chce to zrobić za wczasu i przy wyjętej szybie będzie łatwiej zlosnik.gif

Napisano

> Wyjęcie przedniej szyby w CC polega na jej wypchnięciu?? Chce sie upewnić na 100% żeby czegoś nie

> zepsuć. Na podszybiu mam 2-3 bąbelki rudej i chce to zrobić za wczasu i przy wyjętej szybie

> będzie łatwiej

tak pchasz nogami od środka i podważasz uszczelkę również od środka i szyba wychodzi

Napisano
  • Autor

> tak pchasz nogami od środka i podważasz uszczelkę również od środka i szyba wychodzi

to tak jak boczne u kumpla wymienialiśmy na uchylne. A potem jakoś to na sznurkach sie wkłada?

Napisano

> to tak jak boczne u kumpla wymienialiśmy na uchylne. A potem jakoś to na sznurkach sie wkłada?

tak, tylko że przednia jest duża i do tego klejona więc trzeba podejść do niej delikatniej

Napisano

> to tak jak boczne u kumpla wymienialiśmy na uchylne. A potem jakoś to na sznurkach sie wkłada?

Tak później sznurek wkłada się w uszczelke i wkładasz szybe dociskając i jednocześnie wyciągając sznurek. najlepiej w dwie osoby sięrobi.

Uważaj żeby nie pękła jak będziesz ją wypychał

Napisano

> Klejona?? to potem też trzeba na kleju jakoś z powrotem montowac??

Nie, klejona w sensie ze folie ma w środku i się składa z dwóch szyb które są razem sklejone, więc wyciągasz normalnie tylko delikatnie

Napisano

> Klejona?? to potem też trzeba na kleju jakoś z powrotem montowac??

W CC nie jest klejona.

Tylko w SC była klejona

Napisano

> W CC nie jest klejona.

> Tylko w SC była klejona

chodziło o typ szyby (w każdym aucie przednia jest klejona) a nie o sposób montażu (w cc na uszczelce a w sc przyklejona do budy) - z tego co rozumuje oczywiście

Napisano
  • Autor

czy ja wiem czy klejone na uszczelce u mnie czysto jest pod uszczelką kleju tam nie widziałem. Jutro z rana jeszcze raz poprawie hamereitem i południem montaż.

Napisano

> chodziło o typ szyby (w każdym aucie przednia jest klejona) a nie o sposób montażu (w cc na

> uszczelce a w sc przyklejona do budy) - z tego co rozumuje oczywiście

claps.gif

Napisano

> czy ja wiem czy klejone na uszczelce u mnie czysto jest pod uszczelką kleju tam nie widziałem.

> Jutro z rana jeszcze raz poprawie hamereitem i południem montaż.

Bo jak jest na uszczelce to nie jest klejona.

Szyba składa się z dwóch warstw między którymi jest folia i te warstwy są do siebie sklejone (przekonasz się o tym jak sobie przypadkiem ją stłuczesz)

Napisano

> czy ja wiem czy klejone na uszczelce u mnie czysto jest pod uszczelką kleju tam nie widziałem.

przeczytaj jeszcze raz cały wątek dokładnie biglaugh.gif

wszystkie szyby przednie robi się jako klejone ale chodzi tu o to ze ta szyba składa się z dwóch szklanych tafli pomiędzy którymi jest folia, a razem wszystko jest sklejone, i dlatego na przednią szybę nalezy uważać bo łatwiej ja uszkodzić niż inne.

A co do mocowania do nadwozia to jest w uszczelce, bo jak by był klej to napewno byś zauważył biglaugh.gif

Napisano

> Bo jak jest na uszczelce to nie jest klejona.

Niekoniecznie akurat w SC jest uszczelka i klej biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Tyle to zrozumiałem i się domyśliłem. Źle zrozumialem ta wypowiedz o tych porównaniach z cc/sc. Z tego wynikało ze uszczelka jest do szyby przyklejona smile.gif

Napisano

Szyba jest klejona, ale nie wklejana do samochodu. Capisci?

Napisano
  • Autor

Tak. Wcześniej wytlumaczyłem w czym był błąd smile.gif Szyba już zamontowana z powrotem ruda wytepiona mam nadzieje na dlugo smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.