Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy będą pasowac felgi mające et36 - seryjnie jest et46 ??

Featured Replies

Napisano

> Chce kupic felgi na zimówki - 4x100 et 36.

> Seryjne koła mam 4x100 et 46.

> Będą pasowac??

Z tego co sie orientuje , bede po prostu osadzone o 10 mm. blizej zewnetrznej krawedzi auta .

Otwor centrujacy taki sam ?

Napisano
  • Autor

> Z tego co sie orientuje , bede po prostu osadzone o 10 mm. blizej zewnetrznej krawedzi auta .

> Otwor centrujacy taki sam ?

Nie znam rozmiaru otworu centrującego.

Mój rozmiar to 4x100x56 a felgi jeździły w aucie gdzie seryjnie jest 4x100x54.

Oto te felgi

Wiem, że są firmy MIM mają oznaczenia 1530 i KBA 43577 ale w necie otworu centrujacego nie mogę znaleźdz. (nie są to seryjne felgi od Mazdy jak sugerują znaczki )

Napisano

> Nie znam rozmiaru otworu centrującego.

> Mój rozmiar to 4x100x56 a felg jeździły w aucie gdzie seryjnie jsr 4x100x54.

> Oto te \ felgi

> Wiem, że są firmy MIM mają oznaczenia 1530 i KBA 43577 ale w necie otworu centrujacego nie mogę

> znaleźdz. (nie są to seryjne felgi od Mazdy jak sugerują znaczki )

Ten trzeci wymiar to pewnie ta srednica wiec wyglada, ze niestety nie zalozysz ich do swojego auta.

Napisano

> Nie znam rozmiaru otworu centrującego.

> Mój rozmiar to 4x100x56 a felgi jeździły w aucie gdzie seryjnie jest 4x100x54.

> Oto te felgi

> Wiem, że są firmy MIM mają oznaczenia 1530 i KBA 43577 ale w necie otworu centrujacego nie mogę

> znaleźdz. (nie są to seryjne felgi od Mazdy jak sugerują znaczki )

Wlasnie te wymiary 56 i 54 to wymiary w mm. otworu centrujacego.

Wychodzi na to , ze niestety felgi nie wejda Ci na piasta , wiec raczej dupa z zakupu frown.gif

Napisano
  • Autor

> Ten trzeci wymiar to pewnie ta srednica wiec wyglada, ze niestety nie zalozysz ich do swojego auta.

4x100x54 jest to wymiar seryjnych felg Mazdy, na której to jeździły te felgi.

Ale może te felgi MIM maja większy otwór niż 54 ..... tego właśnie nie wiadomo.

Napisano

> 4x100x54 jest to wymiar seryjnych felg Mazdy, na której to jeździły te felgi.

> Ale może te felgi MIM maja większy otwór niż 54 ..... tego właśnie nie wiadomo.

Zadzwon do goscia niech wezmie "syfmiarke" i pomierzy

Napisano
  • Autor

> Zadzwon do goscia niech wezmie "syfmiarke" i pomierzy

Tak trzeba zrobic, albo podjechac autem i założyc felgę.

Napisano

> Tak trzeba zrobic, albo podjechac autem i założyc felgę.

Jak masz po drodze to tak bedzie najlepiej , zobaczysz czy o nic nie obciera itp.

Cena dobra , wiec moze warto podjechac

Napisano

> Zadzwon do goscia niech wezmie "syfmiarke" i pomierzy

Jezeli docelowo piasta ma 56mm a nowe felgi maja 54mm to jezeli nie ma w nich pierscienia centrujacego to dupa.

Mozliwe ze siedzi tam pierscien i mozna go wyciagnac.

Napisano

> 4x100x54 jest to wymiar seryjnych felg Mazdy, na której to jeździły te felgi.

> Ale może te felgi MIM maja większy otwór niż 54 ..... tego właśnie nie wiadomo.

Jesli felga aftermarket to na bank ma sporo wiekszy otwor, bedziesz musial jedynie kupic komplet pierscieni pod swoja piaste. Co do ET to po prostu popatrz czy kola w Twoim aucie moga wystawac o centymetr bardziej na zewnatrz i juz bedziesz wszystko wiedzial. Z doswiadczenia to jesli seryjnie masz ET46 to 36 wejdzie bez gadania, co innego jesli seryjnie jest sporo wiecej.

Napisano
  • Autor

> Jesli felga aftermarket to na bank ma sporo wiekszy otwor, bedziesz musial jedynie kupic komplet

> pierscieni pod swoja piaste.

Jeśli felga ma np otwór 58 a ja mam 56 to będzie 2 mm luzu. Felga przecież trzyma się na śrubach...... po co są te pireścienie centrujace??

Napisano

> Jeśli felga ma np otwór 58 a ja mam 56 to będzie 2 mm luzu. Felga przecież trzyma się na

> śrubach...... po co są te pireścienie centrujace??

Zeby dokladnie ustawily Ci felge na srodku piasty

Sruby trzymaja felge , ale nie ustawia Ci jej same z siebie idelanie na miejscu.

Napisano

> Z tego co sie orientuje , bede po prostu osadzone o 10 mm. blizej zewnetrznej krawedzi auta .

> Otwor centrujacy taki sam ?

pod warunkiem, ze obie felgi sa tej samej szerokosci.

Napisano

> Jeśli felga ma np otwór 58 a ja mam 56 to będzie 2 mm luzu. Felga przecież trzyma się na

> śrubach...... po co są te pireścienie centrujace??

Po to żeby na dziurach śrub nie urwać. Śruby mocują felgę do piasty, ale to ten kołnierz, który wchodzi w otwór centrujący przenosi obciążenia ok.gif

Swoją drogą kilkadziesiąt lat temu w autach czegoś takiego nie było i jakoś auta jeździły i chyba nic się nie urywało grinser006.gif

Napisano

> pod warunkiem, ze obie felgi sa tej samej szerokosci.

A co ma lewa felga do prawego ET (lub odwrotnie)? cfaniaczek.gifhehe.gif

Napisano

> Po to żeby na dziurach śrub nie urwać. Śruby mocują felgę do piasty, ale to ten kołnierz, który

> wchodzi w otwór centrujący przenosi obciążenia

> Swoją drogą kilkadziesiąt lat temu w autach czegoś takiego nie było i jakoś auta jeździły i chyba

> nic się nie urywało

Ten kołnierz nie może przenosić znaczących obciążeń z racji tego, że większość pierścieni centrujących jest z lichego plastiku.

Zresztą omówiono to już ze 2x ostatnio na Motokąciku przy okazji dyskusji o alusach.

Napisano

> Ten kołnierz nie może przenosić znaczących obciążeń z racji tego, że większość pierścieni

> centrujących jest z lichego plastiku.

> Zresztą omówiono to już ze 2x ostatnio na Motokąciku przy okazji dyskusji o alusach.

Hmmm... hmm.gif owszem, ale ten pierścień zakłada się na ten kołnierz i on wtedy jest jedynie ściskany, więc nie musi to być jakiś rewelacyjny materiał hmm.gifok.gif

Napisano

> Chce kupic felgi na zimówki - 4x100 et 36.

> Seryjne koła mam 4x100 et 46.

> Będą pasowac??

FAQ Motokącika ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.