Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

te kable od wiązki ale co dalej...

Featured Replies

Napisano

Od razu mówię że był u mnie mechanik ale powiedział że co do kabli to muszę szukać kto dłubie w takim czymś czyli swapy itp.

On codziennie na warsztacie spotyka się z silnikami które są tam oryginalnie i seryjnie.

55e6512c237c9096.jpg

Tu mam te kable które lecą od wiązki p1 1.2 16v tylko musze wiedzieć pod jakie kolory muszę podłączyć z budą cc 700. Tzn jaki kolor z jakim kolorem muszę zlutować.

Napewno ktoś swapował cc 700 na p1 i wie jakie to kolory

Nie piszcie mi że kolejny męczyswap skoro tylko kable mi zostały.

Napisano

instalacja to dopiero polowa zlosnik.gif

Napisano

> Od razu mówię że był u mnie mechanik ale powiedział że co do kabli to muszę szukać kto dłubie w

> takim czymś czyli swapy itp.

> On codziennie na warsztacie spotyka się z silnikami które są tam oryginalnie i seryjnie.

> Tu mam te kable które lecą od wiązki p1 1.2 16v tylko musze wiedzieć pod jakie kolory muszę

> podłączyć z budą cc 700. Tzn jaki kolor z jakim kolorem muszę zlutować.

> Napewno ktoś swapował cc 700 na p1 i wie jakie to kolory

> Nie piszcie mi że kolejny męczyswap skoro tylko kable mi zostały.

+ cały to do plusa

masa do masy

imo - out (o ile komp bez imo0

Pompa paliwa - do pompy paliwa której oryginalnie nie ma a z pompy do wyłacznika bezwładnościowego i od niego do masy

Kontrolka wtrysku - do kontrolki ssania (trzeba przeciąc scieżke na liczniku od lampki ssania i połączyć z lampką wtrysku

jesli siem myle to mnie poprawcie

Napisano
  • Autor

najlepiej by było jaki kolor do jakiego bo niestety schematów nie umiem czytać.

Tak samo nie wiem o co biega z tą pompą, tak samo wskaźnikiem, z wyłącznikiem bezwładnościowym gdzie to jest i jak wygląda

Napisano

> najlepiej by było jaki kolor do jakiego bo niestety schematów nie umiem czytać.

> Tak samo nie wiem o co biega z tą pompą, tak samo wskaźnikiem, z wyłącznikiem bezwładnościowym

> gdzie to jest i jak wygląda

jeśli chcesz swapować 700 to chyba wiesz ze pompę trzeba zamontować elektryczną bo w 700 jest mechaniczna przy okazji przewody paliwowe oraz bak bo są inne. Kabel od pompy podłączasz do plusa pompy a masę możesz na krótko do masy podpiąć lecz normalnie powinien być wyłącznik bezwładnościowy aby przy wypadku wyłączył pompę (z tego co się orientuje to niektórzy jeżdżą bez). Lampka ssania jest zaraz obok lampki marchewy i normalnie w 700 pod tym kablem masz ssanie więc jak podłączysz pod ten kabel właśnie lampkę kontrolki silnika to będzie się paliło ssanie więc trzeba przeciąć ścieżkę idącą do ssania i połączyć ją z ścieżką lampy wtrysku (jest na to miejsce przygotowane), no chyba ze przy okazji swapa zmieniasz zegary to w takim wypadku jest bez przeróbek.

Napisano

> najlepiej by było jaki kolor do jakiego bo niestety schematów nie umiem czytać.

> Tak samo nie wiem o co biega z tą pompą, tak samo wskaźnikiem, z wyłącznikiem bezwładnościowym

> gdzie to jest i jak wygląda

to moze lepiej poszukaj kogos kto jest w stanie Ci pomóc bedzie szybciej bo z tego co piszesz to nie wiele wiesz ale czytaj na forum wszystkie odp sa

moja rada w wiazce od cc700 masz wszystkie przewody było zapamietac lub popatrzec gdzie co idzie i wziac miernik do reki i wiele rzeczy bedzie prostych

Napisano

> ktoś wie jakiego koloru jest kabel w cc 700 do pobudzania rozrusznika i plusa stacyjki?

+ po stacyjce pewnie bedzie pomarańczowy hmm.gif ale od tego masz miernik przecież to nie takie trudne smile.gif

w komorze silnika na pewno masz wszystkie potrzebne Ci przewody wiec jak wyżej miernik w dłoń i jedziesz z tematem

Napisano

> a wiecie może jaki dokładnie kabel leci do rozrusznika?

> w cc700

z tego co wiem,to w każdym cc od stacyjki wychodzą dwie wtyczki.w cieńszej z nich(bardziej schowana)jest stały plus i kabel od rozrusznika i coś jeszcze,ale juz nie pamiętam co. jeśli połączysz brązowy kabel z tej wtyczki z którymś z tych dwóch pozostałych,to juz bedziesz wiedział który kabel jest od rozrusznika.prawdopodobnie będzie to brązowy i czerwony,w jednym stały plus,a w drugim rozrusznik(albo na odwrót).

edit:ps.jak bedziesz testował który to kabel,zrzuć auto z biegu:P

Napisano
  • Autor

jeśli ktoś ma zeswapowanego FSMa na 1.2 16v to proszę o fotki kabelków idących do rozrusznika i altka oraz gdzie jest łączenie napięcia wiązki kabinowej z plus akumulatora

Napisano
  • Autor

rozrusznik kręci:)

Teraz mam pytanko przy kostce z wiązki z punto mam zielono biały kabel do pompy podłączam go pod plusa w pompie czy musi lecieć przez przekaźnik czy po prostu kabel zaklejam a na przekaźniku w pinie 6 daje kabelek i ciągnę go do plusa jak to jest?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.