Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omega - może ktoś zerknie

Featured Replies

Napisano

> Mamy oto ogłoszenie:

> http://allegro.pl/show_item.php?item=1227132444

> Może by ktoś zerknął ne te fotki, bo ja przynajmniej na pierwszy rzut oka nie ciekawego nie

> znajduję...

Pominąwszy kręcony przebieg to niczego podejrzanego się nie dopatrzyłem hmm.gif

Napisano

> Pominąwszy kręcony przebieg to niczego podejrzanego się nie dopatrzyłem

Po czym wnosisz, że kręcony przebieg?

Napisano

> Po czym wnosisz, że kręcony przebieg?

10 lat po niemieckich drogach limuzyną i przebieg trochę ponad 10 tys. rocznie?

To plus standard - wytarta kierownica. Ja w Omie przy 275 tys. mam mniej wytartą.

Napisano

> 10 lat po niemieckich drogach limuzyną i przebieg trochę ponad 10 tys. rocznie?

> To plus standard - wytarta kierownica. Ja w Omie przy 275 tys. mam mniej wytartą.

Ja tam nie widzę wytartej kierownicy. A to że limuzyna i ma dziesięc lat, to żaden obowiązek, że musi robić więcej niż 10 tys. km rocznie KAŻDA Omega.

Napisano

dzwoniłem do goscia, rozmawiałem.. zapewnia ze przebieg faktyczny, bo mi tez podpada.. twierdzi ze ma wszystkie dokumenty swiadczace o autentycznosci, auto z prywatnego importu dla siebie.. w sobote chyba pojade zobaczyc, wyglada przyzwoicie!

Napisano
  • Autor

> Prawe tylne drzwi chyba rdza wcina, lekko nad listwą na brzegu.

Faktycznie coś tam jest, ale chyba niewielkie niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Pominąwszy kręcony przebieg to niczego podejrzanego się nie dopatrzyłem

Przebieg też mi podpadł, ale stan wnętrza na to nie wskazuje... w sume moja Astra po podobnym przebiegu ma bardziej wydeptane pedały i zdarty mieszek niewiem.gif Bez dokładnych oględzin nie dojdzie frown.gif

Napisano

> Mamy oto ogłoszenie:

> http://allegro.pl/show_item.php?item=1227132444

> Może by ktoś zerknął ne te fotki, bo ja przynajmniej na pierwszy rzut oka nie ciekawego nie

> znajduję...

Wygląda przyzwoicie choć silnik sie mocno świeci frown.gif ta ilośc rdzy na drzwiach nie powinna byc jeszcze groźna zeby.GIF Ale bez oględzin ciężko wyrokować.

Napisano
  • Autor

> Wygląda przyzwoicie choć silnik sie mocno świeci ta ilośc rdzy na drzwiach nie powinna byc jeszcze

> groźna Ale bez oględzin ciężko wyrokować.

Do Łodzi niedaleko, jakby co ok.gif

Napisano
  • Autor

Wrzucam VIN Omegi, dla ogólu, a w szczególności do jednej osoby zlosnik.gif

W0L0VBM35X1029299

Napisano

> Po czym wnosisz, że kręcony przebieg?

.... emeryt do kościoła ? facepalm.gif

Zresztą wnętrze wygląda na te 300tyś.

Napisano

> Wrzucam VIN Omegi....

już jest ZONK, w ogłoszeniu pisze że auto z 1999r jest, w VIN mówi że 09.12.1998R

Napisano

> już jest ZONK, w ogłoszeniu pisze że auto z 1999r jest, w VIN mówi że 09.12.1998R

Jak auto z Niemiec, to nie zonk - data produkcji=data pierwszej rejestracji 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jak auto z Niemiec, to nie zonk - data produkcji=data pierwszej rejestracji

auto z niemiec ale sprzedawane w polsce, a tu wszyscy patrzą na rok produkcji a nie pierwszej rejestracji

Napisano
  • Autor

> auto z niemiec ale sprzedawane w polsce, a tu wszyscy patrzą na rok produkcji a nie pierwszej

> rejestracji

A poza tym rocznikiem? Dzwoniłem do ASO - oczywiście nic nie mogą, albo i nie chcą pomóc niewiem.gif

Napisano

> A poza tym rocznikiem? Dzwoniłem do ASO - oczywiście nic nie mogą, albo i nie chcą pomóc

Wyposażenie sie zgadza, tak wypasione auto wyjechało z fabryki. Reszta w poniedziałek zlosnik.gif

Napisano

> auto z niemiec ale sprzedawane w polsce, a tu wszyscy patrzą na rok produkcji a nie pierwszej

> rejestracji

Wyjasnij mi, bo juz nie pamietam (mialem kiedys rodzynka z Niemiec) - czy w briefie jest miejsce na date produkcji rzeczywistej, czyli kiedy auto wyjechalo z fabryki? Czy skads indziej bierze sie ta date i wpisuje w polskim dowodzie rejestracyjnym?

Napisano

> Wyjasnij mi, bo juz nie pamietam (mialem kiedys rodzynka z Niemiec) - czy w briefie jest miejsce na date produkcji rzeczywistej, czyli kiedy auto wyjechalo z fabryki?

Nie wiem zlosnik.gif

>Czy skads indziej bierze sie ta date i wpisuje w polskim dowodzie rejestracyjnym?

Dokładna data produkcji jest zakodowana w VINie

Napisano
  • Autor

> Wyposażenie sie zgadza, tak wypasione auto wyjechało z fabryki. Reszta w poniedziałek

Dzięki 20.GIF

Zresztą tak czy siak pojechali na oględziny tego autka smile.gif

Napisano

> Dokładna data produkcji jest zakodowana w VINie

Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze panienka w wydziale komunikacji rozszywrowuje VIN i z niego wpisuje date produkcji icon_eek.gif.

Do czego zmierzam (moze nie mam racji) - date przepisuja z oryginalnego dowodu rejestracyjnego i tyle. Stad roznica. Do tego o kilka tygodni, wiec IMO trop taki sobie - aczkolwiek warto wiedziec, do ewentualnej negocjacji ceny ok.gif

Napisano

> Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze panienka w wydziale komunikacji rozszywrowuje VIN i z niego wpisuje date produkcji .

Date produkcji odczytałem z programu EPC który rozszyfrowuje VIN

> Do czego zmierzam (moze nie mam racji) - date przepisuja z oryginalnego dowodu rejestracyjnego i tyle. Stad roznica. Do tego o kilka tygodni, wiec IMO trop taki sobie - aczkolwiek warto wiedziec, do ewentualnej negocjacji ceny

Zgadza się

Napisano

> Zresztą tak czy siak pojechali na oględziny tego autka

Mogę ci tez podać numery rejestracyjne na jakich auto jezdziło w DE na przeglądy

Napisano

> Mogę ci tez podać numery rejestracyjne na jakich auto jezdziło w DE na przeglądy

To popatrz jaki stan licznika miał na ostatnim zarejestrowanym przeglądzie i kiedy był robiony. Wcale bym się nie zdziwił jak by był większy niż teraz zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

Mogę ci podac ostatnią naprawe gwarancyjna i przy jakim przebiegu była robiona. Jeśli taka naprawa była

Napisano

Bylem, zobaczylem, nie kupiłem....... ale zaczne od poczatku.. Koles podjachal w umowione miejsce, i slucham,usza nie wierze, czy to mial byc diesel....?? NIE! to benzyna... otwieram mache a tam klepie jak wsciekle!! icon_eek.gif kazdy samoregulator slychac! kazdy! wszystkie 16!!! masakra jakas.. ogladam auto, i okazuje sie ze rdzy duuuzo wiecej niz slyszalem przez tel... :/ powiedzialem kolesiowi ze za to auto moge mu dac 8tysi.. a ten sie upiera ze auto igla! no to smy sie rozstali.... nie bede z debilem dyskutowal... tak wiec opuszczamy temat, dzieki panowie za pomoc wszelka 20.GIF jtr jade ogladac B FL 2.2 2001r w automacie... napisze jtr co zastalem bo podobno igła smile.gif) oby nie taka jak ta dzisiaj... pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

No coś, nie zawsze za pierwszym razem się trafia zlosnik.gif

Napisano

> Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze panienka w wydziale komunikacji rozszywrowuje VIN i z niego

> wpisuje date produkcji .

> Do czego zmierzam (moze nie mam racji) - date przepisuja z oryginalnego dowodu rejestracyjnego i

> tyle. Stad roznica. Do tego o kilka tygodni, wiec IMO trop taki sobie - aczkolwiek warto

> wiedziec, do ewentualnej negocjacji ceny

przyprowadziłem z Niemiec BMW.

W Briefie miał wpisane date pierwszej rejestracji 28.01.1990

na badaniu technicznym majster chodził po pogramach rozkodowujacych VIN aby dokladnie sprawdzic date produkcji. (opowiadal przy okazji kilka histori jak placzacy wlasciciele przyjezdzali z rocznym autem a wyjezdzali z dwuletnim wartym kilkanascie tysiecy mniej zlosnik.gif)

Mało tego celniczka musiała i tak sprawdzić zgodnie ze swoimi procedurami, poniewaz w jej programie nie bylo tak starych samochodow, musiala oficjalnie wystosowac pismo do BMW z prosba o informacje czy aby na pewno nie byl wyprodukwany w 1989r. (co oczywiscie wraz z odpowiedzia zajelo 2 tygodnie) facepalm.gif dopiero wtedy auto bylo gotowe do oclenia.

W WK juz bez komplikacji uznali rok 1990.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.