Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak świateł mijania w uno

Featured Replies

Napisano

Witam od pewnego czasu męczy nie problem ze światłami mijania (inaczej krótkie), uno pochodzi z 93 roku posiada silniczek 1.0

problem jest następujący włączam postojówki są, włacząm mijania dalej są postojówki, długie normalnie.

Dodam, że wszystkie bezpieczniki żarówki nie są popalone, wszystko wygląda jak powinno, nie raz zależy od dnia światła się pojawia ale wystarczy tylko zgasić silnik i giną confused.gif

kostki dochodzące do skrzynki bezpieczników czyściłem lecz nie pomoglem. Prosil bym Was o pomoc bo sam nie wiem co mu jest oslabiony.gif

moze ma ktoś jakiś schemacik? bardzo byłbym wdzięczny icon_rolleyes.gif

Napisano

Najprawdopodobniej przełącznik zespolony pod kierownicą zrobił już 30.GIF Miałem kiedyś podobną sytuację, po wymianie nie było problemów ok.gif Być może da się to jakoś naprawić, ale jak ro rozebrać i z powrotem złożyć to niewiem.gif

Napisano

99,9 % przełącznik zespolony, czyli tzw "pajączek"

wymiana na nowy, dodatkowo polecam zrobić instalacje przekaźnikową aby sytuacja się nie powtórzyła

Napisano

gdyby był brak masy to by nie świeciły zarówno mijania jak i drogowe... masę mają wspólną

Napisano

> A może po prostu brak masy??

Włókna świateł mijania i świateł długich mają wspólną masę, więc jak długie świecą a mijania nie to prędzej pająka szlag trafił - a mam chyba jakiegoś na handel po taniości zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

jutro biorę się za robotę wezmę miernik i pomalutku pokolei bede szukal prądu smile.gif tez tak mysle ze to ,,pająk'' ale sprawdzić nie zawadzi wink.gif schemat znalazlem ze starej książki naprawczej od cinquecento i patrze ze jest chyba identyczny jak w uno wiec mi troche ulatwi zadanie cool.gif po skonczonej robocie napisze do czego doszedlem

A co do tej instalacji przez przekaźniki mozecie mi powiedzieć czy duzo jest z tym roboty? confused.gif

Napisano

50 zł za części i w zależności od tempa pracy od 15 minut do 2 godzin zeby.GIF

Napisano

> 50 zł za części i w zależności od tempa pracy od 15 minut do 2 godzin

Kiedyś wstawię foto swojej skrzynki z trzema przekaźnikami w opakowaniu hermetycznym po jakiejś rybie w sosie pomidorowym grinser006.gif - ale całość zajęła dużo więcej niż 2h

Napisano

ja swoje kable muszę opakować w skrzynkę, coby jej podczas nurkowania w wodzie nie zalało... zeby.GIF ale to na później zeby.GIF

Napisano
  • Autor

słuchajcie wymieniłem skrzynkę bezpieczników, znajomy miał i pomyśleliśmy ze nie zaszkodzi sprawdzić. Po wymianie wielkie zaskoczenie icon_eek.gif światła są, nie wiem co mogło się stać. Zobaczymy jak długo będą mi służyć zlosnik.gif

Napisano

> słuchajcie wymieniłem skrzynkę bezpieczników, znajomy miał i pomyśleliśmy ze nie zaszkodzi

> sprawdzić. Po wymianie wielkie zaskoczenie światła są, nie wiem co mogło się stać.

> Zobaczymy jak długo będą mi służyć

wypalony pin w skrzynce bezpiecznikowej , luźny lub brudny styk na wejściu do skrzynki bezpiecznikowej.

a może pomogło zwykłe poruszanie kablami.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.