Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automat rozrusznika padl - da sie wymienic sam?

Featured Replies

Napisano

Czyz z calym rozrusznikiem trzeba? Bo zcina sie ostatnio i trzeba go popukac zeby zastartowal. A moze da sei go jakos zreanimowac?

Napisano

> Czyz z calym rozrusznikiem trzeba? Bo zcina sie ostatnio i trzeba go popukac zeby zastartowal. A

> moze da sei go jakos zreanimowac?

wyciągnij, przeczyśc a powinno być ok

Napisano
  • Autor

> KLIK

> Pozdroofka

U mnie w ogole sie nie aktywuje, kontrolki nie przygasaja. Po puknieciu - czasami kilkukrotnym - zapala jakby nic sie nie dzialo.

Napisano

> U mnie w ogole sie nie aktywuje, kontrolki nie przygasaja. Po puknieciu - czasami kilkukrotnym - zapala jakby nic sie nie dzialo.

To dość typowe przy zużytych szczotkach rozrusznika, ja przynajmniej tak miałem.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> To dość typowe przy zużytych szczotkach rozrusznika, ja przynajmniej tak miałem.

> PZDR VEN

Co wymieniles?

Napisano

> Co wymieniles?

Opisze sytuacje:

auto raptem nie chciało zakręcić, właśnie po opukaniu rozrusznika zaskakiwał (doświadczenie z malucha), zganiałem winę na automat.

W sklepie motoryzacyjnym zapytałem się o automat do rozrusznika koleś zapytał się skąd wiem, że to automat:

opisałem sprawę a on zapytał się czy przygasają kontrolki przy próbie odpalenia i czy słychać charakterystyczne pyknięcie automatu - stwierdziłem, że nie i tak.

Polecił mi wymianę samych szczotek rozrusznika, dał mi dwa rodzaje do dwóch rodzai rozruszników, zły mogłem oddać.

Wykręciłem rozrusznik a z niego szczotki no i ten sprzedawca miał racje były dość poważnie zużyte.

Jedynie co źle zrobiłem to to że nie wyczyściłem dobrze bendixa i go porządnie nie nasmarowałem.

PZDR VEN

Napisano

> Gdzie kupiles szczotki?

akurat u siebie na wsi (patrz pochodzenie), ale to był zwykły sklep motoryzacyjny.

Dobrze jest wpierw sprawdzić jaki ma się rozrusznik czy boscha czy valeo (chyba dokładnie nie pamiętam).

Podzwoń po sklepach i się dowiedz czy mają a jak nie to czy by sprowadzili.

W Warszawie u mnie w bloku na sulejkowskiej jest sklep kiljańczyk czy jakoś tak i wszystko sprowadzają mogę się jutro podpytać, jak będę miał czas i wyrobie się zanim zamkną.

PZDR VEN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.