Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co mogło się stac? Chceck Engine + radio nie działa

Featured Replies

Napisano

Witam!

Podczas wczorajszej jazdy samochodem ojca, w pewnym momencie zapaliła się kontrolka check engine i samochód mocno spadł z obrotów i zaczął się dławić. Po ponownym uruchomieniu go, silnik pracował bez zarzutu, jednak zaczęła mrugać kontrolka autodiagnostyki silnika (check engine).

Po odłączeniu akumulatora, wszystko wróciło do normy - silnik chodzi tak jak trzeba, na desce nic nie mruga.

Wydawałoby się że po problemie. ale ojciec zauważył dziś że radio nie działa. Bezpieczniki wszystkie OK, prąd jest.

Radio ma zdejmowany panel, pod panelem jest czerwona dioda, która świeci, jednak panel nie działa.

Radio bez żadnych kodów.

Podczas wczorajszej jazdy radio było wyłączone więc nie zauważyłem że przestało działać.

Co mogła się stać? Czy ten spadek z obrotów i błąd kompa, mógł wynikać od odtwarzacza? Czy jeśli był wyłączony, to mogło dojść do jakiegoś spięcia w panelu?

Niestety nikt znajomy nie posiada takiego samego radia, bym mógł podmienić panel. Zresztą, nie wiem czy byłoby to bezpieczne.

Napisano
  • Autor

> Jakie auto?

Peugeot 207

Napisano

sprawdź klemy i masy, pewnie na ułamek sekundy nie było napięcia

Napisano
  • Autor

> sprawdź klemy i masy, pewnie na ułamek sekundy nie było napięcia

To już sprawdzone, wszystko siedzi jak trzeba. Pytanie czemu radio odmówiło grania.

Napisano

> Wydawałoby się że po problemie. ale ojciec zauważył dziś że radio nie działa.

Poszukać przycisku RESET w radiu i zastosować. Jak jest oczywiście. Mam Sonego i przez dwa lata chyba ze trzy razy musiałem resetować. Objaw taki że nie reagował na nic.

Napisano

> Poszukać przycisku RESET w radiu i zastosować. Jak jest oczywiście. Mam Sonego i przez dwa lata

> chyba ze trzy razy musiałem resetować. Objaw taki że nie reagował na nic.

dokładnie ewentualnie odczepić na jakiś czas znowu aku u mnie pomogło w Golfie 4 , radio marki clarion. Też nie chciało gadać ,po odłączeniu od aku i ponownym podpięciu zagadało i gada do tej pory ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.