Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To i ja się witam

Featured Replies

Napisano

Witam witam 20.GIF

Od dzisiaj zaglądam częściej na ten kącik. Krzysio....znaczy ja...stałem się posiadaczem alfy 156 food.gif

Pewnie zaraz zapytacie jaki silnik, przebieg, wyposażenie. To ja już odpowiadam:

- 2000 rok,

- kolor zielony, tapicerka zielona (początkowe wrażenie lipne...ale chyba zaczyna mi się podobać),

- 4xel.szyby, klima, el.lusterka i w zasadzie na tym mogę skończyć bo więcej mi do szczęścia nie trzeba, bo i też więcej pewnie nie ma zlosnik.gif

- przebieg 204 000 km,

- silnik trochę dla mnie przerażający ewentualnymi kosztami napraw....2.5 V6.

Auto od drugiego właściciela, który posiadał ją przez 8 ostatnich lat. Co najważniejsze to właściciel jest szefem mojego kumpla, więc kota w worku nie kupowałem. 6 000 km temu wymieniony rozrząd, ogólnie to rok temu wsadzone zostało w to auto około 5 000 zł. Środek naprawde zadbany, ale pranie i tak go czeka wink.gif Narazie jestem za bardzo podniecony żeby cokolwiek więcej napisać zlosnik.gif

Jest minus...jeden wielki minus....przy kupnie, zatankowałem za 50 zł i kurna gdzieś to wyparowało zlosnik.gif

Napisano

> Witam witam

> Od dzisiaj zaglądam częściej na ten kącik. Krzysio....znaczy ja...stałem się posiadaczem alfy 156

> Pewnie zaraz zapytacie jaki silnik, przebieg, wyposażenie. To ja już odpowiadam:

> - 2000 rok,

> - kolor zielony, tapicerka zielona (początkowe wrażenie lipne...ale chyba zaczyna mi się podobać),

> - 4xel.szyby, klima, el.lusterka i w zasadzie na tym mogę skończyć bo więcej mi do szczęścia nie

> trzeba, bo i też więcej pewnie nie ma

> - przebieg 204 000 km,

> - silnik trochę dla mnie przerażający ewentualnymi kosztami napraw....2.5 V6.

> Auto od drugiego właściciela, który posiadał ją przez 8 ostatnich lat. Co najważniejsze to

> właściciel jest szefem mojego kumpla, więc kota w worku nie kupowałem. 6 000 km temu

> wymieniony rozrząd, ogólnie to rok temu wsadzone zostało w to auto około 5 000 zł. Środek

> naprawde zadbany, ale pranie i tak go czeka Narazie jestem za bardzo podniecony żeby

> cokolwiek więcej napisać

> Jest minus...jeden wielki minus....przy kupnie, zatankowałem za 50 zł i kurna gdzieś to wyparowało

to juz silnik dla bogatych w dzisiejszych czasach.. wywal szmaty, zapodaj jakieś skóry i bedzie gitara palacz.gif

witam kolejnego uzytkownika alfa romeo zlosnik.gif

Napisano

> Witam witam

Cześć. 20.GIFzlosnik.gif

Za to nadrabia dźwiękiem. ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Tam się nic nie psuje zlosnik.gif

> Jest minus...jeden wielki minus....przy kupnie, zatankowałem za 50 zł i kurna gdzieś to wyparowało

facepalm.gif Witamy na Ziemi.

Napisano

> Tam się nic nie psuje

Zmienic rozrzad , filtry , olej , cieszyc sie bezawaryjnoscia ....

a koszty ? Ja zagazowalem swoje v6 grinser006.gif

Napisano

> Zmienic rozrzad , filtry , olej , cieszyc sie bezawaryjnoscia ....

Ok, ale rozrząd to eksploatacja, nieprawdaż?

Poza tym autor wątku pisze, że wymieniony już.

> a koszty ? Ja zagazowalem swoje v6

Dlatego u mnie Alfa to trzecie auto w rodzinie do jazdy rekreacyjnej i gazem jej nie skrzywdzę.

Napisano

> Ok, ale rozrząd to eksploatacja, nieprawdaż?

> Poza tym autor wątku pisze, że wymieniony już.

> Dlatego u mnie Alfa to trzecie auto w rodzinie do jazdy rekreacyjnej i gazem jej nie skrzywdzę.

U mnie , niestety/stety narazie "number one"

Napisano

> Dlatego u mnie Alfa to trzecie auto w rodzinie do jazdy rekreacyjnej i gazem jej nie skrzywdzę.

Zrozumiałbym, gdybyś miał 8C, albo co najmniej coś z GTA, a tutaj zwykła 156 V6. hehe.gifok.gif

Napisano

> Zrozumiałbym, gdybyś miał 8C, albo co najmniej coś z GTA, a tutaj zwykła 156 V6.

Competizione z gazem? No to byłby czad. I to dosłownie zlosnik.gif

Napisano

> Competizione z gazem? No to byłby czad. I to dosłownie

Wiem. zakrecony.gif

Ale nie widzę powodu, dla którego akurat do Alfy nie wkłada się gazu. zlosnik.gif

W końcu samochód jak każdy inny, i jakoś nie za specjalnie urodziwy. alien.gif

Napisano
  • Autor

> Zmienic rozrzad , filtry , olej , cieszyc sie bezawaryjnoscia ....

Na dniach czekają mnie: olej, filtry, świece (tutaj ze zwykłej mojej nadgorliwości)

> a koszty ? Ja zagazowalem swoje v6

Nie twierdzę, że nie skrzywdzę swojej swiety.gif Druga pięćdziesiątka złotówków poszła w [kiurza twarz] (nie banujcie za określenie ale nie da się tego inaczej nazwać ooniee.gif).

Nie da się tym jeździć wolno....za słaby charakter mam do tego samochodu, ciągle chce słyszeć dźwięk V6 food.gif

Panowie jedyne do czego się można przyczepić w moim egzemplarzu to gnijące progi w miejsu łączenia się z błotnikami...przed zimą musze to zabezpieczyć a na wiosne ruszymy z odbudową prógów, to znaczy ich wymianą ok.gif

P.S. We wszystkich oponach miałem 1.6 bara , dobiłem do 2.3, teraz spalanie powinno drastycznie spadnąć.......albo i nie zlosnik.gif

Napisano

> P.S. We wszystkich oponach miałem 1.6 bara , dobiłem do 2.3, teraz spalanie powinno drastycznie

> spadnąć.......albo i nie

ja jezdze na 1.2 bara zeby było miekko w kabinie a spalanie mam 4.8 palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.