Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem na gazie :(

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif mam problem w uno 1.4 z jazdą na gazie... Objawy są następujące: jak dodaje gazu to auto się jakby "dusiło" i dopiero po kilku sekundach się rozpędza i nabiera mocy. Czasem jest jeszcze tak że obroty silnika falują na luzie, no i zdażyło się nawet tak że zgasł... frown.gif Dziś byłem u gazownika na wymianie filterka gazu i niestety nic się nie poprawiło frown.gif Mówili że na parowniku już nie ma regulacji a jest to parownik AG Gaz (3 lata już jest śmiga) i ciężko jest go zregenerować, a koszt nówki to około 300zł... Jeszcze mówili coś o dopływie gazu, nie wiem jak fachowo się nazywa ten element w przewodzie, wiem że u ojca w golfie jest to taka śruba do regulacji a w uno jest elektronika bo jakieś przewody tam dochodzą... Podobno jeszcze to może padać... Czy to może być wina tego parownika czy może to coś innego pada?? Pozdrawiam wink.gif

Napisano

> Witam mam problem w uno 1.4 z jazdą na gazie... Objawy są następujące: jak dodaje gazu to auto się

> jakby "dusiło" i dopiero po kilku sekundach się rozpędza i nabiera mocy. Czasem jest jeszcze

> tak że obroty silnika falują na luzie, no i zdażyło się nawet tak że zgasł... Dziś byłem u

Na nagrzanym silniku? Sprawdzałeś, czy parownik jest ciepły w czasie pracy silnika?

Napisano
  • Autor

nie sprawdzałem ale raczej jest ciepły. Tak to by chyba zaszroniał no nie?? Jutro sprawdzę i napiszę...

Napisano
  • Autor

tak jest ciepły. To dobrze czy źle?? Moim skromnym zdaniem dobrze... smile.gif

Napisano

a na PB jest wszystko dobrze?

to na wężu z kabelkami to krokowiec LPG-w gaźnikach zamiast tego jest śruba regulacyjna przepływ gazu(ty też możesz to wymienić na kilka dni na śrubę i sprawdzić jak chodzi-poproś gazownika)

Sprawdź jeszcze lambdę ale powinna być O.K

Ile już przejechałeś na tym LPG?

Napisano
  • Autor

Na benzynie wszystko jest oki. Aż rwie się do walki zeby.GIF

Na gazie jest przejechane jakieś 120 tys km, gaz jest w sumie 7 lat. Ale ten parownik ma 3 lata...

Napisano

> Na benzynie wszystko jest oki. Aż rwie się do walki

> Na gazie jest przejechane jakieś 120 tys km, gaz jest w sumie 7 lat. Ale ten parownik ma 3 lata...

membrany w nim wymień wink.gif

Napisano
  • Autor

> membrany w nim wymień

no właśnie parownik AG GAZ ciężko zregenerować. Regeneruje się podobno 1 na 100. Tak mówił gazownik. Więc po co kasę wydawać jak to może nic nie dać... Chyba trzeba będzie wyłożyć więcej kasy i nówkę sobie sprawić smile.gif i to już taki który w przyszłości będzie można zregenerować wink.gif LOVATO czy coś takiego smile.gif

Napisano

Wiecej kasy wink.gif Kolego nowy parownik do uno kosztuje do 200pln ok.gif

Napisano
  • Autor

Ale pewnie jeszcze tą 100 cenią na założenie go i te wszystkie regulacje... smile.gif

Napisano

> Ale pewnie jeszcze tą 100 cenią na założenie go i te wszystkie regulacje...

Bez przesady wink.gif Zalozyc to mozesz sam i pojechac na regulacje grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

U mnie podobne objawy plus jazda na gazie tylko na równych obrotach, po wciśnięciu gazu dławienie - skończyło się wymianą reduktora...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.