Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] 1.7 TD problem z odpaleniem

Featured Replies

Napisano

Teściu posiada opla astre 1.7 TD (silnik oplowski), podczas ruszania z przyczepką silnik w pewnym momencie zgasł i nie dało się go odpalić. Zaprowadziliśmy samochód do ASO i został podpięty do komputera. Serwisant powiedział, że jest uszkodzona pompa wtrskowa. Zabraliśmy samochód z ASO i dzisiaj byliśy u mehanika który regeneruje pompy, mechanik powiedział że w pompie nie mam co się zepsuć więc staia na sterownik pompy w związku z tym mam parę pytań:

1. Jaki jest koszt regenerowanej pompy, patrzyłem na portalu aukcyjnym i ceny są różne od 1200 do 1500 zł tylko, że raz piszą regenerowana a raz że nie. Mechanik powiedział, że całkowity koszt to 3000 zł, więc jak to jest z tymi cenami.

2. Jeśli został podpięty komputer do samochodu i wyskoczył bląd z pompą a jest uszkodzony sterownik to czy wyjdzie to na komputerze czy tylko uszkodzenie pompy.

3. Jaki jest koszt sterownika pompy ponieważ wyczytałem w internecie, że należy przeprogramować komputer oraz czy bedzie sterownik pasował od 1.7TDI

4. Jeśli uszkodzona jest pompa to lepiej kupic regenerowaną czy za 300-500 zł wyjętą z samochodu.

Napisano

> to jest DTI czy CDTI??

z początku postu wnioskuję że kolega pisze o X17DTL a dalej by wynikało że o Y17DT więc sam nie wiem niewiem.gif

brat

Napisano

> to 3000 zł, więc jak to jest z tymi cenami.

znajdź innego pompiarza. ten przegina...i to mocno

Napisano

> znajdź innego pompiarza. ten przegina...i to mocno

może przegina ale warto wiedziec najpierw co jest zawarte w tej cenie wink.gif

EDIT: może pozłaca pompy biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> z początku postu wnioskuję że kolega pisze o X17DTL a dalej by wynikało że o Y17DT więc sam nie

> wiem

> brat

chodzi o silnik TD, ale pytałem się czy jeśli będzie uszkodzony sterownik pompy to czy będzie pasował z TDI

Napisano

> chodzi o silnik TD, ale pytałem się czy jeśli będzie uszkodzony sterownik pompy to czy będzie

> pasował z TDI

opel nie ma ani silników td ani tdi. Dowiedz się dokładniej co tam siedzi.

Napisano
  • Autor

> opel nie ma ani silników td ani tdi. Dowiedz się dokładniej co tam siedzi.

jak nie ma jak jest silnik 1.7 TD 68KM (oplowski)

Napisano

> jak nie ma jak jest silnik 1.7 TD 68KM (oplowski)

Inna jest, to widać po zdjęciach z allegro.

Jakby padła cała pompa to moge Ci podać adres gdzie stoi angol z tym silnikiem, który chyba jest na chodzi mógłbys sprrawdzić. To szrocik pomiedzy Aleksandrowem a Zgierzem. Kupowałem tam 2 gumki które kosztują w aso 22 zł sztuka a sprzedali za 2 zł 2 sztuki zlosnik.gif

Napisano

> jak nie ma jak jest silnik 1.7 TD 68KM (oplowski)

to jest DTL a nie żadne TD.

Ten sam silnik był w eFce, tyle, że bez żadnej, absolutnie żadnej elektroniki. Myślę, że dałoby się założyć pompę wtryskową od eFki (tę bez żadnej elektroniki) i silnik chodziłby dobrze. Tylko trza w miarę kumatego mechanika.

Albo dać do naprawy sam sterownik (o ile pompa jest sprawna), ale zdecydowanie nie za 3000zł.

Napisano
  • Autor

może jeszcz raz:

1. ile kosztuje zregenerowana pompa + montaz do astry G z 98 roku silnik 1.7 TD (oplowski)

2. ile kosztuje sterownik pompy + montaz astra G z 98 roku silnik 1.7 TD (oplowski)

Napisano

> to jest DTL a nie żadne TD.

> Ten sam silnik był w eFce, tyle, że bez żadnej, absolutnie żadnej elektroniki. Myślę, że dałoby się

> założyć pompę wtryskową od eFki (tę bez żadnej elektroniki) i silnik chodziłby dobrze. Tylko

> trza w miarę kumatego mechanika.

> Albo dać do naprawy sam sterownik (o ile pompa jest sprawna), ale zdecydowanie nie za 3000zł.

no i po swojemu konstruować pedał gazu itp. inaczej poprawiać fabrykę...

Napisano

> może jeszcz raz:

> 1. ile kosztuje zregenerowana pompa + montaz do astry G z 98 roku silnik 1.7 TD (oplowski)

> 2. ile kosztuje sterownik pompy + montaz astra G z 98 roku silnik 1.7 TD (oplowski)

Koszt regeneracji takiej pompy w okolicach rzesz. to 1300-1400zł razem z regeneracją sterownika.

Sam sterownik można samemu "zregenerować" tylko trzeba coś kumać. W Y20DTH u kolegi dało sie prze lutować za 80zł.

A jeżeli chcesz kupić zregenerowaną pompę to popatrz na serwisy z aukcjami i sie dowiesz cenę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.