Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtra paliwa do Dieselka od Filtrona? dobry jest?

Featured Replies

Napisano

witam Mam kolegę w Filtronie i poleca mi (szczerze) filtr paliwka do mojej Foki TDCi. Czy polecacie ten filterek. Filtrona stosuje jako powietrza i klimy i oleju ale nie stosowałem go w foce do paliwa. Jak to jest? pozdrawiam. dziekuje

Napisano

Brać Fordowska uważa, że Filtron do paliwa to zabójstwo dla ukł. wtryskowego smile.gif Jakiś czas temu Filtron to był badziew. Być może obecnie coś się polepszyło. Ponoć wkładają wkłady renomowanych firm ( a nie swoje ). Nie wiem,.. w każdym razie ja klientom Filtronów nie zakładam. Wręcz przeciwnie,.. wywalam smile.gif

Napisano

ja tam wzędzie ładuję oryginały - ford (a w środku są filtry delphi)

Rożnie o tych filtronach mówią - co jeden to co innego...

Napisano
  • Autor

hmm z tego co wiem to VW golf VI ma montowany fabrycznie filtrona... ciekawe...

Napisano

> hmm z tego co wiem to VW golf VI ma montowany fabrycznie filtrona... ciekawe...

Golf to auto dla rolnika więc może jeździć na rzepaku,... z domieszką owsa wink.gif

A tak poważnie. Ty masz układ wtryskowy Delphi, który jest bardzo wrażliwy na czystość i jakość paliwa. Swojego czasu jak ktoś sam założył do auta Filtrona na paliwo to ASO zabierały gwarancję na ukłąd paliwowy. Ja zalecam BOSCH ( bo robi dla Forda) albo Delphi. Bosch powinien być tańszy. Podpytaj na forach Forda. Jak tam wyjedzisz z Filtronem to Cię szybko pogonią smile.gif

Napisano
  • Autor

> Golf to auto dla rolnika więc może jeździć na rzepaku,... z domieszką owsa

> A tak poważnie. Ty masz układ wtryskowy Delphi, który jest bardzo wrażliwy na czystość i jakość

> paliwa. Swojego czasu jak ktoś sam założył do auta Filtrona na paliwo to ASO zabierały

> gwarancję na ukłąd paliwowy. Ja zalecam BOSCH ( bo robi dla Forda) albo Delphi. Bosch powinien

> być tańszy. Podpytaj na forach Forda. Jak tam wyjedzisz z Filtronem to Cię szybko pogonią

Ja obecnie jeżdżę na BOSCHu i jest ok. koszt ok.100pln a pytam o Filtrona bo kolega go poleca a filtrona osobiscie stosuje jako filtr powietrza i oleju oraz do klimy. Wiec wyjdzie na "moje" i kupie Boscha smile.gif dzieki chłopaki

Napisano

> witam Mam kolegę w Filtronie i poleca mi (szczerze) filtr paliwka do mojej Foki TDCi. Czy polecacie

> ten filterek. Filtrona stosuje jako powietrza i klimy i oleju ale nie stosowałem go w foce do

> paliwa. Jak to jest? pozdrawiam. dziekuje

zawsze kupowałem filtrona... i nigdy nie narzekałem.

Napisano

Miałem raz filtrona, auto żyje wink.gif

Ale staram się kupować w dobrej cenie coś bardziej "markowego", wiem filtron to też "marka" wink.gif

Podobno fordy lubią knechta i takie staram się zakładać, oczywiście o ile dostanę w dobrej cenie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem raz filtrona, auto żyje

> Ale staram się kupować w dobrej cenie coś bardziej "markowego", wiem filtron to też "marka"

> Podobno fordy lubią knechta i takie staram się zakładać, oczywiście o ile dostanę w dobrej cenie

kupiłem Boscha 90pln i jutro zakładam:) pozdrówka

Napisano

> kupiłem Boscha 90pln i jutro zakładam:) pozdrówka

też miałem, był ok.

Ja wymieniam filtr paliwa razem z olejem (co 10kkm) razem z innymi filtrami. Ostatnio na allegro kupiłem zestaw knechta (paliwo, olej, powietrze i kabinówka) za 220 zł.

Napisano
  • Autor

> też miałem, był ok.

> Ja wymieniam filtr paliwa razem z olejem (co 10kkm) razem z innymi filtrami. Ostatnio na allegro

> kupiłem zestaw knechta (paliwo, olej, powietrze i kabinówka) za 220 zł.

Ja wymianę oleju zrobię za ok. 4kkm czyli po 15kkm. A filtr ON po 11kkm tak mi wyszło bo na zimę chce wymienić.

Napisano

> witam Mam kolegę w Filtronie i poleca mi (szczerze) filtr paliwka do mojej Foki TDCi. Czy polecacie

> ten filterek. Filtrona stosuje jako powietrza i klimy i oleju ale nie stosowałem go w foce do

> paliwa. Jak to jest? pozdrawiam. dziekuje

Nie przejmuj się i jak masz tanio Filtrona to zakładaj, popytaj też o cenę oryginałów bo często w Fordzie jest bardziej niż akceptowalna. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.