Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brudne przednie lampy / 'terkotanie' radioodtwarzacza.

Featured Replies

Napisano

1.Ostatnio z nudów przyglądałem się stilakowi i zauważyłem że przednie lampy są brudne.Z początku myślałem że z zewnątrz,ale jednak od środka.Auto nie bite,lampy wyglądają na jednakowe,brak śladów napraw czy rozszczelnienia i nigdy nie zauważyłem w środku wilgoci.Może jakieś sugestie co do wyczyszczenia

2.Ostatnio z nudów nagrałem parę płyt,ale odtwarzaczowi (oryginalny) to się nie spodobało.Objawy to mocno słyszalne 'terkotanie' jakby się coś nie zazębiało.Słychać często przy włączaniu-jak płyta jest w środku,często przy wyjmowaniu płyty.Na szybkiego nieco rozebrałem sprzęt ,ale nie zauważyłem jakiś luzów.Może ktoś ma z tym problemem doświadczenia?

Te 'terkotanie' to raczej w/g mnie dźwięk mechaniczny,płyt używam tylko sony i są czyste,a jak piszę słychać też przy wyjmowaniu płyty-zdarza się że płyty nie oddaje.

Napisano

lampy spróbuj wyczyścić z zewnątrz jakąś pastą polerską(nie ścierną)

a płyty nagrywaj z mniejszą prędkością rotfl.gif

Napisano

> a płyty na nagrywaj z mniejszą prędkością

..i nie kupuj najtańszych (u mnie to było problemem)

Napisano

> ..i nie kupuj najtańszych (u mnie to było problemem)

pomaga tez plyta czyszcaca grinser006.gif

Napisano

> 1.Ostatnio z nudów przyglądałem się stilakowi i zauważyłem że przednie lampy są brudne.Z początku

> myślałem że z zewnątrz,ale jednak od środka.Auto nie bite,lampy wyglądają na jednakowe,brak

> śladów napraw czy rozszczelnienia i nigdy nie zauważyłem w środku wilgoci.Może jakieś sugestie

> co do wyczyszczenia

> 2.Ostatnio z nudów nagrałem parę płyt,ale odtwarzaczowi (oryginalny) to się nie spodobało.Objawy to

> mocno słyszalne 'terkotanie' jakby się coś nie zazębiało.Słychać często przy włączaniu-jak

> płyta jest w środku,często przy wyjmowaniu płyty.Na szybkiego nieco rozebrałem sprzęt ,ale nie

> zauważyłem jakiś luzów.Może ktoś ma z tym problemem doświadczenia?

laser ma problemy ze skupieniem wiązki na ścieżce bo płyta, którą nagrałeś

a) jest brudna po nagraniu - można spróbować wyczyścić

b) jest lichej jakości - od razu można wyrzucić do kosza, najlepiej przed rozpakowaniem smile.gif

c) została zabrudzona przed nagraniem lub uszkodzona - patrz pkt b)

d) soczewka lasera jest brudna - można wyczyścić ręcznie po rozebraniu odtwarzacza lub spróbować użyć płytki czyszczącej

Niektóre płyty warto przeczyścić przed nagrywaniem miękka ściereczką bawełnianą na sucho i przyjrzeć się czy nie ma

na niej dowodów przestępstwa w postaci pięknych śladów linii papilarnych lub drobinek brudu, które przyległy elektrostatycznie do płyty.

Napisano

> Ostatnio z nudów przyglądałem się stilakowi i zauważyłem że przednie lampy są brudne.

jest tak , są przykurzone, cyrkulacja powietrza nanosi do środka kurz który odkłada sie na "szkle" reflektora.

jak usunąc nie mam pojęcia, trzeba by rozebrac reflektor i czyścic "szkło"

Napisano

> mocno słyszalne 'terkotanie' jakby się coś nie zazębiało.Słychać często przy włączaniu-jak

> płyta jest w środku,często przy wyjmowaniu płyty.Na szybkiego nieco rozebrałem sprzęt ,ale nie

> zauważyłem jakiś luzów.Może ktoś ma z tym problemem doświadczenia?

> Te 'terkotanie' to raczej w/g mnie dźwięk mechaniczny,płyt używam tylko sony i są czyste,a jak

> piszę słychać też przy wyjmowaniu płyty-zdarza się że płyty nie oddaje.

Niezwłocznie pozbądź się tego fabrycznego szmelcu i kup jakieś radio z tego wieku . U mnie radio przetrwało dobę od kupna , teraz mam na usb i problem płyt nie istnieje . Te fabryczne radia w stilo to relikt z innej epoki - beznadziejne radio (słabo ściąga), kiepski dźwięk i chyba jedynym atutem (aczkolwiek szału nie ma)jest wygląd i skomponowanie z deską , ale to domena włoskich projektantów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.