Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ścina opony - Golf 4

Featured Replies

Napisano

Witam

Wczoraj zauważyłem że na przedniej osi zaczyna mi ścinać opony. Od wewnętrznej strony mad.gif Da się temu jakoś zaradzić?? W takiej sytuacji należy ustawić zbierzność?? Czytałem gdzieś na necie ze w golfach 4 jezeli taki problem sie pojawia to cieżko to ustawić. Ma ktoś doświadczenia z takim przypadkiem??

Pozdrawiam

Napisano

Sprawdz zbieznosc, coz nieraz sie zdarza ze wydziera opony a zawieszenie w jakim stanie nie ma luzow na drazkach kierowniczych?

Napisano

> Witam

> Wczoraj zauważyłem że na przedniej osi zaczyna mi ścinać opony. Od wewnętrznej strony Da się temu

> jakoś zaradzić?? W takiej sytuacji należy ustawić zbierzność?? Czytałem gdzieś na necie ze w

> golfach 4 jezeli taki problem sie pojawia to cieżko to ustawić. Ma ktoś doświadczenia z takim

> przypadkiem??

> Pozdrawiam

Jeżeli auta nie ściąga i obie opony tnie równo to masz koła zbyt rozbierzne., bez problemu da się to ustawić.

Natomiast jeśli tylko jedna opona jest ściąta to musisz sprawdzić wszystkie kąty w zawieszeniu.

P.

Napisano

> Jeżeli auta nie ściąga i obie opony tnie równo to masz koła zbyt rozbierzne., bez problemu da się

> to ustawić.

> Natomiast jeśli tylko jedna opona jest ściąta to musisz sprawdzić wszystkie kąty w zawieszeniu.

> P.

U mnie darlo jedna opone , sciagalo i zbieznosc pomogla.

Napisano

> U mnie darlo jedna opone , sciagalo i zbieznosc pomogla.

U mnie w takim samym przypadku trzeba było wymienić zwrotnicę i całą kolumnę - jedno koło miało -1,5 stopnia a drugie tylko -0,5 (w normie). Zbieżność była ok a auto ściągało i cięło jedną oponę.

Generalnie zbieżność nie ma wpływu na ściąganie, pod warunkiem że tylna oś jest ustawiona równolegle do przedniej.

Napisano
  • Autor

Nic w sumie nie sciąga. Auto jedzie prosto jak posznurku cool.gif tylko własnie scina opony z obu stron w miare równomiernie.

Pozdrawiam

Napisano

> U mnie w takim samym przypadku trzeba było wymienić zwrotnicę i całą kolumnę - jedno koło miało

> -1,5 stopnia a drugie tylko -0,5 (w normie). Zbieżność była ok a auto ściągało i cięło jedną

> oponę.

> Generalnie zbieżność nie ma wpływu na ściąganie, pod warunkiem że tylna oś jest ustawiona

> równolegle do przedniej.

A jak wymienisz koncowki drazkow kierowniczych i nie ustawisz zbieznosci tez bedziesz jechal prosto?

Napisano

Jedź na zbieżność. Idzie zima, możesz już sobie na zimówki zmienić przy okazji ^^ ominie cię kolejka jak śnieg spadnie smile.gif

Napisano

> Witam

> Wczoraj zauważyłem że na przedniej osi zaczyna mi ścinać opony. Od wewnętrznej strony Da się temu

> jakoś zaradzić?? W takiej sytuacji należy ustawić zbierzność?? Czytałem gdzieś na necie ze w

> golfach 4 jezeli taki problem sie pojawia to cieżko to ustawić. Ma ktoś doświadczenia z takim

> przypadkiem??

> Pozdrawiam

Najpierw dokładnie sprawdż tuleje na wachaczach

,szczególnie tylne waytogo.gif

Napisano

> A jak wymienisz koncowki drazkow kierowniczych i nie ustawisz zbieznosci tez bedziesz jechal

> prosto?

IMO tak, układ kierowniczy dzięki wyprzedzeniu sworznia zwrotnicy sam dąży do do ustawienia koł do jazdy na wprost.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.