Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do madrych ludzi - 1.2 8v syczy i nierowno pracuje

Featured Replies

Napisano

Uruchamiam silnik i dziala normalnie - rowno i kultoralnie. po jakiejs minucie - dwoch obroty spadaja, zaczyna wszystko sie trzasc, silnik nie reaguje na gaz - probuje wejsc na obroty ale bezskutecznie i strzela w dolot. Po wylaczeniu silnika i od razu powtornym uruchomieniu wszystko jest ok, znowu na jakas minute - dwie.

Czujnik temperatury sprawdzony - dziala. Na rownych obrotach wyjeta wtyczka wywoluje skok obrotow w gore, po wpieciu po chwili wszystko sie stabilizuje. Taka sama reakcja jest podczas pracy na nierownych obrotach.

Czyjnik polozenia walu raczej sprawny - silnik pracuej rowno po kazdym uruchomieniu.

Pytanie - gdzie szukac przyczyny i co to moze byc? Czy moze miec znaczenie, ze nie byla przeprowadzona aytadaptacja sterownika po roku jego nieuzywania?

Napisano

> Uruchamiam silnik i dziala normalnie - rowno i kultoralnie. po jakiejs minucie - dwoch obroty

> spadaja, zaczyna wszystko sie trzasc, silnik nie reaguje na gaz - probuje wejsc na obroty ale

> bezskutecznie i strzela w dolot. Po wylaczeniu silnika i od razu powtornym uruchomieniu

> wszystko jest ok, znowu na jakas minute - dwie.

> Czujnik temperatury sprawdzony - dziala. Na rownych obrotach wyjeta wtyczka wywoluje skok obrotow w

> gore, po wpieciu po chwili wszystko sie stabilizuje. Taka sama reakcja jest podczas pracy na

> nierownych obrotach.

> Czyjnik polozenia walu raczej sprawny - silnik pracuej rowno po kazdym uruchomieniu.

> Pytanie - gdzie szukac przyczyny i co to moze byc? Czy moze miec znaczenie, ze nie byla

> przeprowadzona aytadaptacja sterownika po roku jego nieuzywania?

Krokowiec, TPS, MAP w tej kolejności zaczął bym sprawdzać ok.gif

Napisano

hm... podejrzewam ze to zrobiles, ale zapytam. zaslepiles krociec w przepustnicy?

Napisano
  • Autor

> Krokowiec, TPS, MAP w tej kolejności zaczął bym sprawdzać

Dziala, dziala, dziala.

Napisano
  • Autor

> hm... podejrzewam ze to zrobiles, ale zapytam. zaslepiles krociec w przepustnicy?

Zaslepione wszystkie zbedne. W zeszlym roku bylo OK - ilnik dzialal normalnie a nic w waizce nie bylo dlubane, w sterowniku rowniez, a tu taka niespodzienka.

Napisano

> Dziala, dziala, dziala.

zdefiniuj słowo działa..... odpinasz i jest różnica? toć to żadne sprawdzenie....

Napisano

> Zaslepione wszystkie zbedne. W zeszlym roku bylo OK - ilnik dzialal normalnie a nic w waizce nie

> bylo dlubane, w sterowniku rowniez, a tu taka niespodzienka.

Odłącz lambdę i zobacz co będzie. To ona właśnie się po chwili od odpalenia włącza, jeżeli woda jest dostatecznie ciepła, na zimno nie.

Napisano
  • Autor

> zdefiniuj słowo działa..... odpinasz i jest różnica? toć to żadne sprawdzenie....

Ale sadzisz, ze przez rok czasu stania w garazu cos sie z czujnikami moglo stac? Jesli tak, poprosze procedure ich sprawdzenia, bo jak slowo daje pojecia nie mam jak je sprawdzic.

Napisano

> Ale sadzisz, ze przez rok czasu stania w garazu cos sie z czujnikami moglo stac? Jesli tak,

> poprosze procedure ich sprawdzenia, bo jak slowo daje pojecia nie mam jak je sprawdzic.

najlepiej podłączyć pod Examiner jak masz możliwość przytransportować auto to zapraszam. Zobaczymy co i jak

Napisano
  • Autor

> najlepiej podłączyć pod Examiner jak masz możliwość przytransportować auto to zapraszam. Zobaczymy

> co i jak

Niestety jeszcze nie mam. Jest szansa, zebys podjechal do mnie w okolice Woronicza ktoregos dnia (najechetniej jutro)?

Napisano

> Niestety jeszcze nie mam. Jest szansa, zebys podjechal do mnie w okolice Woronicza ktoregos dnia

> (najechetniej jutro)?

ten tydzień jestem tak zawalony pracą że będę robił po 12 godz. więc może być ciężko żeby jeszcze praska strona Wisły

Napisano

> Ale sadzisz, ze przez rok czasu stania w garazu cos sie z czujnikami moglo stac? Jesli tak,

> poprosze procedure ich sprawdzenia, bo jak slowo daje pojecia nie mam jak je sprawdzic.

Map to zwykła mambranka,, TPS kilkanaście styków, oczywiście że mógł je szlak trafić wink.gif

obadaj książkę sam naprawiam, tam masz co i na jakich pinach powinno być ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.