Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autronic AL-700 wymuszone odpalanie na gazie

Featured Replies

Napisano

Witam. Dzisiaj miałem nie przyjemną sytuację z pompą paliwową( najprawdopodobniej poprzedni właściciel zatarł ją jeżdżąc na gazie bez paliwa sick.gif )Aby uniknąć podobnych zdarzeń w przyszłości ( nie możliwość uruchomienia auta) pytam : Jak w instalacji Autronic AL-700 wynusić start na gazie ? Pozdrawiam

Napisano

w instrukcji nie znalazłem dokładnego wytłumaczenia, ale musisz mieć kompa z softem (amon) oraz kabel.

Włączyć funkcje awaryjnego odpalania i teraz nie wiem czy może za 3 kliknięciem na panelu sterowania włącza ten tryb, czy tylko odpala na LPG (ale wygląda ze tylko to drugie)

Napisano

1-właczyć softem tryb awaryjnego rozruchu na LPG, a może już masz aktywny, to przejdź do pkt.2

2-wcisnąć przycisk i trzymająć włączyć zapłon (stukną zawory LPG) i uruchomić silnik

Od tej pory bez niczego będzie się uruchamiał na LPG za każdym razem, bo ustawienie jest pamiętane przez centralkę. Poznasz, że jesteś w tym trybie, gdy po właczeniu zapłonu dioda świeci się ciągle.

Aby uruchamiać już normalnie, czyli "auto":

1-przy właczonym silniku wcisnąć przycisk - przełaczyć na noPb - dioda gaśnie

2-wcisnąć jeszcsze raz - tryb auto - dioda mruga

3-zwiększyć obroty - przełaczenia na LPG, jak normalnie, dioda świeci

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> 1-właczyć softem tryb awaryjnego rozruchu na LPG, a może już masz aktywny, to przejdź do pkt.2

> 2-wcisnąć przycisk i trzymająć włączyć zapłon (stukną zawory LPG) i uruchomić silnik

> Od tej pory bez niczego będzie się uruchamiał na LPG za każdym razem, bo ustawienie jest pamiętane

> przez centralkę. Poznasz, że jesteś w tym trybie, gdy po właczeniu zapłonu dioda świeci się

> ciągle.

> Aby uruchamiać już normalnie, czyli "auto":

> 1-przy właczonym silniku wcisnąć przycisk - przełaczyć na noPb - dioda gaśnie

> 2-wcisnąć jeszcsze raz - tryb auto - dioda mruga

> 3-zwiększyć obroty - przełaczenia na LPG, jak normalnie, dioda świeci

> Pozdr.

Dziękuję bardzo smile.gif Jestem wdzięczny, trzeba będzie teraz sprawdzić czy jest aktywny ten tryb smile.gif A możesz mi napisać coś o oprogramowaniu do tego systemu? Można gdzieś ściągnąć z internetu itp. ?

Napisano

Szukaj programu AMON wersja 1.5, 1.6 lub 1.7

Do tego musisz mieć jeszcze kabelek oraz komputer z "żywym" portem COM (przydzielone IRQ)

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.