Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 607 2.2hdi brać ??

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów z sąsiedztwa !!!

Ponieważ poszukuję intensywnie samochodu, który zastąpi Leganzę, otrzymałem propozycję zakupu od kolegi Peugeota 607 2.2hdi z 2000 albo 2001 roku (nie pamiętam).

Auto ma jednego właściciela, jest serwisowane w ASO (Owlex w Łodzi) 100% bezwypadkowe i ma przebieg 270kkm.

Do wymiany podobno sprzęgło (chociaż nim jeździłem i nie uważam żeby była potrzeba) no i zawieszenie przód i tył (przód trochę pływał).

Cena ok. 12 tyś ... warto ??? Co o tym myślicie ?

edit: Jako alternatywę, w grudniu będę mógł odkupić poflotową Octavię I 1.6 z LPG z 2006 r z przebiegiem 210kkm za jakieś 18 tyś

Pozdrawiam Michał

Napisano

> Witam kolegów z sąsiedztwa !!!

> Ponieważ poszukuję intensywnie samochodu, który zastąpi Leganzę, otrzymałem propozycję zakupu od

> kolegi Peugeota 607 2.2hdi z 2000 albo 2001 roku (nie pamiętam).

> Auto ma jednego właściciela, jest serwisowane w ASO (Owlex w Łodzi) 100% bezwypadkowe i ma przebieg

> 270kkm.

> Do wymiany podobno sprzęgło (chociaż nim jeździłem i nie uważam żeby była potrzeba) no i

> zawieszenie przód i tył (przód trochę pływał).

> Cena ok. 12 tyś ... warto ??? Co o tym myślicie ?

> edit: Jako alternatywę, w grudniu będę mógł odkupić poflotową Octavię I 1.6 z LPG z 2006 r z

> przebiegiem 210kkm za jakieś 18 tyś

> Pozdrawiam Michał

Kolega posiadał 607 hdi, ale ze slłabszym motorem. Bardzo fatalnie wspomina ten samochód. Flitr + dwumasa + wtryski + zawieszenie ... A nie kupił zajeżdżonego tylko właśnie od 1 właściciela z nalotem coś ok 90 tyś km.

Swoją drogą, jak sprzęgło to nie od razu dwumasa ?

Za to świetnie wyposażone, bardzo wygodne, ciche w środku auto. I do tego całkiem nie brzydkie ok.gif

Nie wiem, może kolega miał pecha? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> dwumasa + wtryski + zawieszenie ...

No właśnie tego się obawiam.

Nie wiem jak wyglądają ceny części. Dotąd jeździłem autami z silnikami benzynowymi i nawet gdy miał wchodzić w grę remont silnika to koszty nie były astronomiczne.

Nie wiem nawet jaki jest koszt np. amortyzatorów czy koła dwumasowego.

Napisano

> Witam kolegów z sąsiedztwa !!!

> Ponieważ poszukuję intensywnie samochodu, który zastąpi Leganzę, otrzymałem propozycję zakupu od

> kolegi Peugeota 607 2.2hdi z 2000 albo 2001 roku (nie pamiętam).

> Auto ma jednego właściciela, jest serwisowane w ASO (Owlex w Łodzi) 100% bezwypadkowe i ma przebieg

> 270kkm.

> Do wymiany podobno sprzęgło (chociaż nim jeździłem i nie uważam żeby była potrzeba) no i

> zawieszenie przód i tył (przód trochę pływał).

> edit: Jako alternatywę, w grudniu będę mógł odkupić poflotową Octavię I 1.6 z LPG z 2006 r z

> przebiegiem 210kkm za jakieś 18 tyś

> Pozdrawiam Michał

Ojciec mojego kumpla kupił Peugota 607 2.2HDI. Samochód bardzo wygodny ale i ... drogi w utrzymaniu ...

Części są bardzo drogie. Droższe niż do limuzyn zbliżonej klasy Audi/Mercedesa.

Dodatkowo samochód jest ciężki i naprawdę dużo pali ...

Osobiście mimo że Peugot 607 był moim marzeniem dałem sobie spokój. Koszt utrzymania ogromny ...

Ale z drugiej strony to limuzyna z wyższej półki , i na "dzień dobry" ceny w serwisie są także z wyższej półki wink.gif

Osobiście wybrałbym chyba ... octavię ...

Po lifcie jest niezła i na pewno tańsza w utrzymaniu ...

Napisano

polecam forum Klub Peugeota i poczytac w dziale o kupowaniu na temat 607 powinny byc calkiem swiezutkie watki

pozdr.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.