Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wzmacniacz pomoc w wyborze

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem.Mianowicie zakupiłem kiedys skrzynie basową (no name) i do tego wzmaka FIRST FA-4414 600w 2 kanałowego.Na wzmaku świeciła sie zawsze tylko kontrolka "power" jednak dzisiaj poszedł dym z okolic podlączenia masy,+12 i sterowania i zaświeciła sie dioda "protection" i przestała skrzynia grać.Domniemywam że wzmacniacz powiedział papa bo bezpiecznik na nim cały i zaśmierdziało spalonym plastykiem.Jaki wzmak wybrać żeby znów to grało czyli nie drogi i podobny parametrami do tego co miałem.Niestety nie powiem wam ile ma skrzynia bo nawet na głośniku nie pisze bo podejżewam że to jakieś homemade.co radzicie?

Napisano

> Mam taki problem.Mianowicie zakupiłem kiedys skrzynie basową (no name) i do tego wzmaka FIRST

> FA-4414 600w 2 kanałowego.Na wzmaku świeciła sie zawsze tylko kontrolka "power" jednak dzisiaj

> poszedł dym z okolic podlączenia masy,+12 i sterowania i zaświeciła sie dioda "protection" i

> przestała skrzynia grać.Domniemywam że wzmacniacz powiedział papa bo bezpiecznik na nim cały i

> zaśmierdziało spalonym plastykiem.Jaki wzmak wybrać żeby znów to grało czyli nie drogi i

> podobny parametrami do tego co miałem.Niestety nie powiem wam ile ma skrzynia bo nawet na

> głośniku nie pisze bo podejżewam że to jakieś homemade.co radzicie?

mam fajny wzmak mac audio i tube magnata opyle ci dosc tanio 300zl i jest twoja a jesli chodzi o twoj wzmak mozesz wyjumac go do hasioka bo nieopyla sie naprawiac czegos w stajlu first grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> mam fajny wzmak mac audio i tube magnata opyle ci dosc tanio 300zl i jest twoja a jesli chodzi o

> twoj wzmak mozesz wyjumac go do hasioka bo nieopyla sie naprawiac czegos w stajlu first

i po holere mi druga tuba jak mi to dobrze grało .Tylko wzmaka potrzebuje tylko jakiego???

Napisano

> i po holere mi druga tuba jak mi to dobrze grało .Tylko wzmaka potrzebuje tylko jakiego???

Tak jak wyżej firsta wywal do kosza bo nie warto tego robić, kup jakiegoś podstawowego blaupunkta typu gta 260 i do skrzyni no name będzie jak świat.

Napisano
  • Autor

> a może Blow Adrenaline TL-X207 800W

w tej samej cenie mam blaupunkta GTA 260 a podejżewam że lepsze wykonanie

Napisano

a może warto zdiagnozować usterkę. Najprawdopodobniej poszła końcówka mocy - wymiana samej końcówki to koszt około ~10 zł - tyle kosztuje tranzystor. Jeśli po podłączeniu zasilania i uruchomieniu radia na wzmacniaczu pali się czerwona dioda - piec jest do uratowania - tylko trzeba go rozkręcić i sprawdzić końcówki

Napisano

> Mam taki problem.Mianowicie zakupiłem kiedys skrzynie basową (no name) i do tego wzmaka FIRST

> FA-4414 600w 2 kanałowego.Na wzmaku świeciła sie zawsze tylko kontrolka "power" jednak dzisiaj

> poszedł dym z okolic podlączenia masy,+12 i sterowania i zaświeciła sie dioda "protection" i

> przestała skrzynia grać.Domniemywam że wzmacniacz powiedział papa bo bezpiecznik na nim cały i

> zaśmierdziało spalonym plastykiem.Jaki wzmak wybrać żeby znów to grało czyli nie drogi i

> podobny parametrami do tego co miałem.Niestety nie powiem wam ile ma skrzynia bo nawet na

> głośniku nie pisze bo podejżewam że to jakieś homemade.co radzicie?

ja mam dwa takie

Voice Kraft

jeden po przednie glosniki i jeden pod skrzynie cudow niema ale gra zlosnik.gif docelowo ten drugi bedzie pod glosniki w tylnie boczki ale jeszcze daleko do tego

ten co podalem ci jest roche mocniejszy od tego co ty miales ale ... jam pisze Razer, rozbierz dziada zobacz jakie sa koncowki mocy, lec do sklepu kup-zamow i wymieniaj, ewentualnie moze po rozkreceniu w srodku znajdzie sie jakis dodatkowy bezpiecznik i moze to on jest spalony, kto wie cool.gif

Napisano
  • Autor

> a może warto zdiagnozować usterkę. Najprawdopodobniej poszła końcówka mocy - wymiana samej końcówki

> to koszt około ~10 zł - tyle kosztuje tranzystor. Jeśli po podłączeniu zasilania i

> uruchomieniu radia na wzmacniaczu pali się czerwona dioda - piec jest do uratowania - tylko

> trzeba go rozkręcić i sprawdzić końcówki

które to ?

9bbbf215c76b4f6amed.jpg

i jak sprawdzic czy sie spaliła?

Napisano

na tym foto co widac, prawdopodobnie walniety jest jeden tranzystor na przetwornicy (to te małe, najpewniej irfz44) u gory po lewej. Koncówki mocy to te duże - sztuk 4

Napisano
  • Autor

> na tym foto co widac, prawdopodobnie walniety jest jeden tranzystor na przetwornicy (to te małe,

> najpewniej irfz44) u gory po lewej. Koncówki mocy to te duże - sztuk 4

one były w jakims silikonie w obudowie osadzone dlatego to białe to nie że walniety

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.