Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o parownik!??

Featured Replies

Napisano

Wiatm! CO to za parownik co na nim pisze ASTERIX?? I gdzie mozna kupic dobre membramy do niego? instalacja LPG 1-szej generacji! aha jeszcze jedno czemu nie trzyma obrotow na biegu jałowym co sie wyreguluje to po przejechaniu jest to samo spadaja obroty czasem nawet zgasnie! HELP!

Napisano

> czemu nie trzyma obrotow na biegu jałowym co sie wyreguluje to po przejechaniu jest to samo spadaja obroty czasem nawet zgasnie! HELP!

To jest właśnie jeden z objawów padaki memebran.

Napisano

> Wiatm! CO to za parownik co na nim pisze ASTERIX?? I gdzie mozna

> kupic dobre membramy do niego? instalacja LPG 1-szej generacji!

> aha jeszcze jedno czemu nie trzyma obrotow na biegu jałowym co

> sie wyreguluje to po przejechaniu jest to samo spadaja obroty

> czasem nawet zgasnie! HELP!

Miałem kiedyś to samo w Polonezie... U mnie zabrudzony był filtr powietrza... W skrajnych przypadkach falowanie gwałtowne obrotów wiąże się z ...końcem membran w parowniku...

Napisano
  • Autor

> Miałem kiedyś to samo w Polonezie... U mnie zabrudzony był filtr

> powietrza... W skrajnych przypadkach falowanie gwałtowne obrotów

> wiąże się z ...końcem membran w parowniku...

Powymienialem filtry i.......... pupa.gif dalej to samo na postoju bez ssania gasnie (Pb OK!) podczas jazdy (Przy zmianie biegu spokojnie) gasnie! Czyli sugerujecie zeby wynmiienic te membramy (60zł) zestaw naprawczy mozna to zrobic samemu? mam dosc tego LPG zaczynaja sie robic problemy wink.gif! dzieki za jakie kolwiek (madre) odpowiedzi (sugestie)!

Napisano
  • Autor

> To jest właśnie jeden z objawów padaki memebran.

A czy wymiana takiej membramy jest do zrobienia we własnym zakresie troche kumam o co w tym chodzi do parownika nie zagladalem bo nie miałe potrzeby) ! tylko pytanie czy mi sprzedadza taki zestaw naprawczy!??

Napisano

> A czy wymiana takiej membramy jest do zrobienia we własnym zakresie

Tak, bez wiekszych problemów. Kupujesz zestaw, wyjmujesz reduktor, rozbierasz go do ostatniej śrubki, wymieniasz na nowe te części, które są w zestawie, składasz, montujesz, odpowietrzasz układ chłodzenia (nie zawsze jest to konieczne) i regulujesz (na nowych membranach znacznie łatwiej).

> tylko pytanie czy mi sprzedadza taki zestaw naprawczy!??

No pewnie. Musisz tylko znaleźć sprzedawcę zestawu naprawczego do swojego reduktora. Koniecznie orginalny, a nie jakąś podrubę (co prawda jeszcze podróbki nie widziałem).

Napisano

> nie trzyma obrotow na biegu jałowym

Tak mi się przypomniało, przed zabraniem się za reduktor sprawdź dokładnie czy układ dolotowy, za filtrem powietrza nie łapie gdzieś "lewego powietrza". To bardzo ważna, a i objawy są podobne, chociaż u mnie byo i jedno i drugie. Najpierw dostawało się lewe powietrze, a jak się z tym uporałem, to potem okazało się, że membrany są też do bani. Po naprawie jak ręką odjął.

Napisano
  • Autor

> Tak mi się przypomniało, przed zabraniem się za reduktor sprawdź

> dokładnie czy układ dolotowy, za filtrem powietrza nie łapie

> gdzieś "lewego powietrza". To bardzo ważna, a i objawy są

> podobne, chociaż u mnie byo i jedno i drugie. Najpierw dostawało

> się lewe powietrze, a jak się z tym uporałem, to potem okazało

> się, że membrany są też do bani. Po naprawie jak ręką odjął.

Nie łapie ! fajnie ze podrubek nie widziałes ! to bardzo dobrze bo za cholere bym nie rozroznił orginału od podruby! aha gazownicy maja tylko czy mi sprzedadza zebym sam sobie to zrobił bo jak patrze jak oni to wszystko robia to mam dosc!

Napisano

> Nie łapie !

No to ja nie łapię, tego czego Ty nie łapiesz.

1. Regeneracja reduktora to prosta sprawa, ale dla kogoś, kto choć trochę lubi majsterkować.

2. Sprzedadzą, dlaczego mieliby tego nie zrobić. U gazowników będzie drożej niż np. u jakiegoś małego hurtownika, które sprzedaje też detalicznie

> patrze jak oni to wszystko robia to mam dosc!

Wymieniają membrany?

To nie takie trudne, pisałem wcześniej: majsterkowicz da radę - pełne rozebranie i złożenie reduktora.

Napisano
  • Autor

No i problem rozwiazany Zmieniłem cały ten tomasetto (inni gazownicy mowili ze to nie zadobre reduktory) na Lavato (chyba sie tak pisze) i jest OK waytogo.gif obroty czyma rowniutko nie gasnie podczas jazdy! tylko schudłem o 350pln:( MAm nadzieje ze to lawato jest dobre~!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.