Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki MK1 problem

Featured Replies

Napisano

Witam,

problem jest w punciaku żonki, nie działa czasowe włączenie wycieraczek, po włączeniu na czasowe wycieraczki ruszą się kawałeczek (drgną) i koniec. Po włączeniu na "normalną" pracę chodzą bez problemu. Co tam może nawalać, czy przełącznik zespolony daje ciała a może coś innego?. Dzięki za pomoc. piwo.gif

Napisano

<***************>

silnik do wymiany miałem to samo. Najlepiej kupić używany i wymienić samemu. Nie opłaca się naprawiać silnika próbowałem samemu takie coś robić i na marne po prostu się nie da. Jak już ściągniesz ten plastik podszybia żeby dostać się do silnika wycieraczek to sprawdź czy wyloty wody takie dwie dziury które służą do odpływu wody z podszybia nie są zatkane. Jest to najczęstsza przyczyna psucia się silnika wycieraczek gdyż podczas ulewy stoi on wtedy w wodzie. Najlepiej przetkaj je np. wycieraczka lub jakimś długim patykiem.

Napisano
  • Autor

> silnik do wymiany miałem to samo. Najlepiej kupić używany i wymienić samemu. Nie opłaca się

> naprawiać silnika próbowałem samemu takie coś robić i na marne po prostu się nie da. Jak już

> ściągniesz ten plastik podszybia żeby dostać się do silnika wycieraczek to sprawdź czy wyloty

> wody takie dwie dziury które służą do odpływu wody z podszybia nie są zatkane. Jest to

> najczęstsza przyczyna psucia się silnika wycieraczek gdyż podczas ulewy stoi on wtedy w

> wodzie. Najlepiej przetkaj je np. wycieraczka lub jakimś długim patykiem.

silnik powiadasz hmm.gif, tylko czemu wycieraczki chodzą super w trybie ciągłym, a na czasowym nie chcą?. Jeśli silnik by się kończył to pwinny chyba w każdej pozycji szwankować hmm.gif

Napisano

> silnik powiadasz , tylko czemu wycieraczki chodzą super w trybie ciągłym, a na czasowym nie chcą?.

> Jeśli silnik by się kończył to pwinny chyba w każdej pozycji szwankować

nie u mnie też czasówki przestały działać na początku do tego doszła głośna praca silnika a na koniec wycieraczki działały tylko na ostatnim biegu. Tak jak mówię masz czas i ochotę to spróbuj naprawić może ci się uda. Ja proponuje wymianę na używany silnik.

Napisano

> rozbierz sterownik i wyczyść styki na kole, wymień smar na nowy, dognij wąsy i sprawdź.

Dodatkowo sprawdź taki mały przekaźnik na płytce przy silniku.

Napisano
  • Autor

> Dodatkowo sprawdź taki mały przekaźnik na płytce przy silniku.

icon_eek.gif a coś konkretniej, jakiś bardziej szczgółowy opis niewiem.gif

Napisano

> a coś konkretniej, jakiś bardziej szczgółowy opis

Rozbierasz tą płytkę do której wchodzą wtyczki i sprawdzasz czy nic nie jest popalone.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.