Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

parametry technicze t-jeta

Featured Replies

Napisano

witam. poszukuje parametry technicze 150 konnego t-jeta (kod silnika 198A1000) głownie rozchodzi sie o cisnienie doladowania i co obejmują pakiety oferowane nawet przez aso polska ok.gif

Napisano

> witam. poszukuje parametry technicze 150 konnego t-jeta (kod silnika 198A1000) głownie rozchodzi

> sie o cisnienie doladowania i co obejmują pakiety oferowane nawet przez aso polska

W serii 1,2 bara dołem i górą 0,8-0,85 jak pamiętam.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> W serii 1,2 bara dołem i górą 0,8-0,85 jak pamiętam.

> Pozdro

jak dołem i górą... nie kumam zlosnik.gif

Napisano

> jak dołem i górą... nie kumam

inaczej ma 0,8bar a w overboście 1.2 zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> inaczej ma 0,8bar a w overboście 1.2

czyli łopatologicznie dyma 0,8 bara zlosnik.gifok.gif

Napisano

> czyli łopatologicznie dyma 0,8 bara

nie wiem, taka jest moja interpretacja (dołem i górą)

Napisano

> jak dołem i górą... nie kumam

Overboost nawet 1,25 jest jak pamiętam, stałego ciśnienia w dolnych zakresach obrotowych do ~3krpm 1,2 bara, wyzej boost spada i od ok 5k jest 0,8b

Te auta osiągają moc max ok 5,5krpm; górą po prostu brakuje powietrza, po sofcie również nie da się z tym nic zrobic nawet bawiąc się zapłonem. Nie ma sensu podnosic też odcinki.

Pozdro

Napisano

> A bawiłeś się już t-jet 150 KM Sport?

Tak

Napisano

> Tak

I co w nim idzie poprawić, możesz opisać? Idzie zmodyfikować tylko program Sport ?

Napisano

> I co w nim idzie poprawić, możesz opisać? Idzie zmodyfikować tylko program Sport ?

Akurat to był emotion bez knefla; niemniej hamowałem auto z kneflem sport - wciśnięcie nic nie daje jeśli chodzi o moc, inne są mapy reakcji na gaz głównie (różnica na pomiarze <1ps także jest to defakto kwestia pomiaru itd). Jak wyczytam coś z kneflem dam znac. A czy można coś poprawic - można aczkolwiek nie to co jest największą bolączką tjeta - brak góry - to jednak kwestia sprężarki.

Pozdro

Napisano

> Akurat to był emotion bez knefla; niemniej hamowałem auto z kneflem sport - wciśnięcie nic nie

> daje jeśli chodzi o moc, inne są mapy reakcji na gaz głównie (różnica na pomiarze

To jasne, w trybie Sport producent podaje tylko wzrost Nm z 203 do 230, moc bez zmian wink.gif

p.s ile udało się bezpiecznie wycisnąć z tego emotiona?

Napisano

> To jasne, w trybie Sport producent podaje tylko wzrost Nm z 203 do 230, moc bez zmian

> p.s ile udało się bezpiecznie wycisnąć z tego emotiona?

Niuton się nie zmienia po naciśnięciu knefla.

Da się dorzucic rząd 25koni - zależy od jednostki.

Pozdro

Napisano

> Niuton się nie zmienia po naciśnięciu knefla.

> Da się dorzucic rząd 25koni - zależy od jednostki.

> Pozdro

Nie zmienia się?, fabryka podaje że się zmienia, to jak to jest kłamią? icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Overboost nawet 1,25 jest jak pamiętam, stałego ciśnienia w dolnych zakresach obrotowych do ~3krpm

> 1,2 bara, wyzej boost spada i od ok 5k jest 0,8b

> Te auta osiągają moc max ok 5,5krpm; górą po prostu brakuje powietrza, po sofcie również nie da się

> z tym nic zrobic nawet bawiąc się zapłonem. Nie ma sensu podnosic też odcinki.

> Pozdro

rozumie ok.gif

ale wkladajac taki silnik do budy seicento + odpalenie tego na np Vems'ie, to moge znacznie pokombinowac z jego osiagami zlosnik.gifok.gif

silnik zresztą juz jest ok.gif

b6e64b75de5cf5b7m.jpg

Napisano

> Nie zmienia się?, fabryka podaje że się zmienia, to jak to jest kłamią?

Hamowałem sporta kilka razy z guzikiem włączonym jak i nie - żadnej różnicy w mocy/momencie poza kwestią pomiarową nie ma.

Pozdro

Napisano

> rozumie

> ale wkladajac taki silnik do budy seicento + odpalenie tego na np Vems'ie, to moge znacznie

> pokombinowac z jego osiagami

> silnik zresztą juz jest

Osiągami auta tak; charakaterystyki silnika jednak nie zmienisz bez większej sprężarki.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Osiągami auta tak; charakaterystyki silnika jednak nie zmienisz bez większej sprężarki.

> Pozdro

fakt ok.gif ale te 150-180 koni mozna sie spodziewac w serii

Napisano

> Hamowałem sporta kilka razy z guzikiem włączonym jak i nie - żadnej różnicy w mocy/momencie poza

> kwestią pomiarową nie ma.

> Pozdro

to o co w tym wszystkim chodzi?

Samochód w trybie sport lepiej się zbiera, jest elastyczniejszy, na gaz reaguje natychmiast niewiem.gif

Po co fabryka takie bzdury podaje w parametrach, jeżeli to przyrost Nm i to od nizszych obrotów jest kłamstwem icon_eek.gif

Pytam serio, nie rozumiem tego niewiem.gif

Napisano

> to o co w tym wszystkim chodzi?

> Samochód w trybie sport lepiej się zbiera, jest elastyczniejszy, na gaz reaguje natychmiast

> Po co fabryka takie bzdury podaje w parametrach, jeżeli to przyrost Nm i to od nizszych obrotów

> jest kłamstwem

> Pytam serio, nie rozumiem tego

Przecież nie podawaliby takich rzeczy w jeżeli nie byłaby to prawda. Kary za takie praktyki są spore...

Napisano

> Przecież nie podawaliby takich rzeczy w jeżeli nie byłaby to prawda. Kary za takie praktyki są

> spore...

Dlatego proszę o wyjaśnienie, Cinek twierdzi, że nie ma przyrostu, Fiat , że jest. Więc jak to jest, że niby jest, a jednak nie ma ?

Napisano

> fakt ale te 150-180 koni mozna sie spodziewac w serii

Dokładnie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie

czyli przy wadze 700kg bedzie dupe urywac zlosnik.gif

Napisano

> to o co w tym wszystkim chodzi?

> Samochód w trybie sport lepiej się zbiera, jest elastyczniejszy, na gaz reaguje natychmiast

> Po co fabryka takie bzdury podaje w parametrach, jeżeli to przyrost Nm i to od nizszych obrotów

> jest kłamstwem

> Pytam serio, nie rozumiem tego

Opieram się na tym co sprawdziłem hamując to auto kilkukrotnie na hamowni. Samochód miał więcej niż deklaruje producent (jutro odkopię wykresy) niemniej przy użyciu opcji sport dodatkowych niutonów nie stwierdziłem. Z tego co autem jeździłem faktycznie lepiej reaguje niemniej są to raczej mapy reakcji na gaz itp - będzie okazja wyczytac to lub podobne auto to na pewno to sprawdzę (niestety 7.9.10 trzeba otwierac i czytac na stole).

Pozdro

Napisano

> czyli przy wadze 700kg bedzie dupe urywac

Jak ruszysz z miejsca... tam się da zrobic pod 300nm

Mam nadzieję że jakiś pomysl na przeniesienie jest.

Napisano
  • Autor

> Jak ruszysz z miejsca... tam się da zrobic pod 300nm

> Mam nadzieję że jakiś pomysl na przeniesienie jest.

skrzynia eska (pewnie na dzien dobry ubije ją zlosnik.gif) na codzien do lansu 195/45/13... a na ćwiare 185/60/19 r888

Napisano

> skrzynia eska (pewnie na dzien dobry ubije ją ) na codzien do lansu 195/45/13... a na ćwiare

> 185/60/19 r888

Trzeba raczej pomyślec o czymś innym (pomijam kwestię ubijania skrzyni) ale szybkie ruszenie będzie wyzwaniem

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.