Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie przeprustnicy - 1.1 fire- jak?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie- tak mnie wczoraj wzięło i zdjąłem obudowę filtra- na przepustnicy było trochę syfu, podobnie jak na kanale do ssania.

Szmatka i ładnie wutrh-em wymyłem.

I teraz pytanie - po odchyleniu przepustnicy zauważyłem iż jest tam poniżej sporo nalotu.

Jak to wyczyścić bez rozkręcania? -

Czy wepchnięcie tam np pędzelka czy kawałka szmatki nasączonej płynem nic nie uszkodzi?

Może ktoś testował?

z góry dzięki za sugestie waytogo.gif

Napisano

> Jak w temacie- tak mnie wczoraj wzięło i zdjąłem obudowę filtra- na przepustnicy było trochę syfu,

> podobnie jak na kanale do ssania.

> Szmatka i ładnie wutrh-em wymyłem.

> I teraz pytanie - po odchyleniu przepustnicy zauważyłem iż jest tam poniżej sporo nalotu.

> Jak to wyczyścić bez rozkręcania? -

> Czy wepchnięcie tam np pędzelka czy kawałka szmatki nasączonej płynem nic nie uszkodzi?

> Może ktoś testował?

> z góry dzięki za sugestie

zobacz na punto.org

Napisano

> Jak w temacie- tak mnie wczoraj wzięło i zdjąłem obudowę filtra- na przepustnicy było trochę syfu,

> I teraz pytanie - po odchyleniu przepustnicy zauważyłem iż jest tam poniżej sporo nalotu.

> Czy wepchnięcie tam np pędzelka czy kawałka szmatki nasączonej płynem nic nie uszkodzi?

> Może ktoś testował?

Zablokuj sobie przepustnicę aby była jak najbardziej pionowo. Patyczki kosmetyczne długie takie z wacikami i aceton. A dlatego aceton bo nawet gdyby się trochę wlało dalej to w pare sekund odparuje.

Napisano

> Może ktoś testował?

ja mam co prawda 1.2 ale w ASO facet przedmuchał mi ja powietrzem ok.gif

Napisano

wykręcenie przepustnicy chyba nie jest jakimś wielkim problemem. szybciej ci z tym pójdzie niż z bawieniem się patyczkami kosmetycznymi. Z tego co pamiętam to na torxy jest przykręcona. Chyba 3 sztuki, jakiś miesiąc temu wykręcałem i nie pamiętam dokładnie.

Aha! i nie czyść zbyt dokładnie ośki przepustnicy! Ona ma być uwalona olejem z odmy, inaczej się zaciera i możesz zostać z gazem w podłodze i na odcince pewnego pięknego dnia. palacz.gif

Napisano

> ja mam co prawda 1.2 ale w ASO facet przedmuchał mi ja powietrzem

i cały syf elegancko osiadł w kanałach i na zaworach a przy rozruchu dostał się do komory spalania. Idealnie.

Napisano

odpowiedz sobie na pytanie, czy patelnie uwalona od tluszczu po smazeniu kielbasy da sie wyczyscic sprezonym powietrzem.

podaj w ktorym ASO tacy fachowcy sa. to byla platna usluga czy naprawa gwarancyjna?

Napisano

haha przeczyść sobie ją sam raz jeszcze tak jak sie należy

Napisano

No tak , sprężonym powietrzem to się czyści kanały od krokowca i TYLKO na wyjętym korpusie z auta.

Napisano

> odpowiedz sobie na pytanie, czy patelnie uwalona od tluszczu po smazeniu kielbasy da sie wyczyscic

> sprezonym powietrzem.

> podaj w ktorym ASO tacy fachowcy sa. to byla platna usluga czy naprawa gwarancyjna?

to była darmowa usługa, facet robił mi regulacje zaworów i przy okazji spojrzał, że na przepustnicy jest troche syfu i czyścił nie samym powietrzem, tylko najpierw spryskał ją jakims preparatem w sprayu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.