Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dystanse do fiata - czy ktoś ma wymiary otworu centr.

Featured Replies

Napisano

Witajcie, ponieważ trudno mi znaleźć dobre dystanse razem ze stożkiem centrującym w nich, o takiej grubości, jaką chcę - idę trochę na około - może ktoś ma zwymiarowany stożek centralny w piaście, na którym osadzana jest felga oraz tarcza hamulcowa?

Chodzi dokładnie o tą część zaznaczoną na obrazku: (zdjęcie przykładowe)

dyst.jpg

Napisano

> Witajcie, ponieważ trudno mi znaleźć dobre dystanse razem ze stożkiem centrującym w nich, o takiej

> grubości, jaką chcę - idę trochę na około - może ktoś ma zwymiarowany stożek centralny w

> piaście, na którym osadzana jest felga oraz tarcza hamulcowa?

> Chodzi dokładnie o tą część zaznaczoną na obrazku: (zdjęcie przykładowe)

A od kiedy tam jest stożek hmm.gif średnica zewn tego elementu to 58mm we Fiacie.

Jeśli chcesz zakładać dystanse to albo na tyle małe że felga oprze CI się na oryginalnym rancie piasty, albo na tyle duże, że będą one miały swój własny pierścień centrujący o średnicy potrzebnej do Twoich felg

Napisano
  • Autor

> albo na tyle duże, że będą one miały swój własny pierścień centrujący o średnicy

> potrzebnej do Twoich felg

No właśnie, takie . A że chcę je zlecić do dotoczenia, to potrzebuję wiedzieć, jaki ten otwór tam jest.

Napisano
  • Autor

> 58.1

Ok, to wiem, to teraz, czy pierścień osadczy można zrobić "kwadratowy" czy musi być na stożek aby dociskała go felga?

Napisano

> Ok, to wiem, to teraz, czy pierścień osadczy można zrobić "kwadratowy" czy musi być na stożek aby

> dociskała go felga?

Powinien być raczej "kwadratowy", jeśli będzie stożkowy może się zdarzyć, że felga nie da rady go docisnąć i "wyrobi" się w nim większy otwór w wyniku niedociśnięcia a na skutek tego powstania luzu... u mnie są zrobione na 58,1, a na "zewnątrz" jest rant na bodajże 56,6 (Opel)

Napisano

> A od kiedy tam jest stożek średnica zewn tego elementu to 58mm we Fiacie.

> Jeśli chcesz zakładać dystanse to albo na tyle małe że felga oprze CI się na oryginalnym rancie

> piasty, albo na tyle duże, że będą one miały swój własny pierścień centrujący o średnicy

> potrzebnej do Twoich felg

ja miałem przez długi czas felgi na samych srubach nic sie nie działo jednak sumienie mi nie pozwoliło dalej tak pomykać crazy.gif

Napisano

> ja miałem przez długi czas felgi na samych srubach nic sie nie działo jednak sumienie mi nie

> pozwoliło dalej tak pomykać

nic się nie działo całe szczęście... niestety na nieszczęście tutaj rozpatrujemy dodatkowo założenie felgi z rozstawem 4x100 na piastę z rozstawem 4x98... bez centrowania nie ma szans tego dobrze przykręcić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.