Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zasilacz do laptopa... - jaki polecacie?

Featured Replies

Napisano

Spalilem wczoraj zasilacz sieciowy do laptopa w przetwornicy i zastanawiam sie czy nie rozsadniej byloby kupic np.

TAKI

co o nim sadzicie, ktos uzywa?

Laptop to Dell Lattitude E6400ATG

Napisano

Ja mam podobny działa dobrze ale jedyna wada nie wiem dla czego straszne grzeje się końcówka (wtyczka)

Napisano
  • Autor

> Ja mam podobny działa dobrze ale jedyna wada nie wiem dla czego straszne grzeje się końcówka

> (wtyczka)

tez masz Lattituda?

znalazlem dedykowany do mojego laptopa... dell: 450-10682 tyle ze 160zl, niestety nigdzie nie moge znalezc jego specyfikacji pod jakie napiecie jest...

Napisano

> byloby kupic np.

> TAKI

> co o nim sadzicie, ktos uzywa?

tez sie zastanawiam nad zakupem u tego goscia, tyle ze do Acera i to samo pytanie mam

Napisano
  • Autor

> tez sie zastanawiam nad zakupem u tego goscia, tyle ze do Acera i to samo pytanie mam

nie o goscia mi chodzilo a o model zasilacza, moj dell jest bardzo wymagajacy jesli chodzi o zasilacz, nie chcial dzialac z oryginalnym PA-10 z ktorym podobno powinien dzialac, a ten PA-3E na przetwornicy bzyczy, nie wiem czy go tym nie popsuje,,, confused.gif

Napisano

> Spalilem wczoraj zasilacz sieciowy do laptopa w przetwornicy i zastanawiam sie czy nie rozsadniej

> byloby kupic np.

> TAKI

> Laptop to Dell Lattitude E6400ATG

Ja mam oryginał PY101 z wtyczką 12V (jest też 110/220 V oraz samolotowe 400V, z tego ostatniego nie korzystam :-) )

Bangla jak malina - niestety nie obsługuje 24V. Korzystam dość często z uwagi na rodzaj pracy :-)

Ale czym Ty jeździsz, że nie masz gniazda pod 12V ?

Chyba wszystko współcześnie produkowane ma min 2 rodzaje gniazdek...

Napisano
  • Autor

> Ja mam oryginał PY101 z wtyczką 12V (jest też 110/220 V oraz samolotowe 400V, z tego ostatniego nie

> korzystam :-) )

> Bangla jak malina - niestety nie obsługuje 24V. Korzystam dość często z uwagi na rodzaj pracy :-)

> Ale czym Ty jeździsz, że nie masz gniazda pod 12V ?

> Chyba wszystko współcześnie produkowane ma min 2 rodzaje gniazdek...

Daf xf 105.410 z 2006, 2007, daf 95.430 2004, daf od 2008 roku ma dopiero w standardzie 12V czyli co kupic oryginal della? czy zamiennik z allegro? roznica w cenie ponad 3x, tego oryginalnego nigdize nie moge znalezc specyfikacji...

Napisano

> czyli

> co kupic oryginal della? czy zamiennik z allegro? roznica w cenie ponad 3x, tego oryginalnego

> nigdize nie moge znalezc specyfikacji...

Oryginał nie poleci pod 24V - napięcie do 16V DC - toć napisałem to :-)

Napisano
  • Autor

> Oryginał nie poleci pod 24V - napięcie do 16V DC - toć napisałem to :-)

od bidy wygrzebalbym gdzies tam 12V, ale oryginal czy mozna tanszy zamiennik?

Napisano

> od bidy wygrzebalbym gdzies tam 12V, ale oryginal czy mozna tanszy zamiennik?

Doświadczeń z zamiennikami nie mam.

Oryginał ma ten plus, że jest mały, działa pod 220V więc jednym opędzam wszystko, ma kondona firmowego, gdzie mieści mi się sam zasilacz, kable, modem na pcimci, token, ładowarka do komorofona i jeszcze parę innych epitetów.

+100 do "wygoda".

Napisano

> od bidy wygrzebalbym gdzies tam 12V, ale oryginal czy mozna tanszy zamiennik?

Ja używam "Hama". Zasilacz uniwersalny ze zmiennym napięciem wyjściowym i końcówkami. Niestety na 12v i jest za słaby do mojego lapka więc używam tylko w trybie oszczędzania energii. Dostałem go kiedyś za darmo i tak używam. Ale rzecz o której chciałem napisać - bardzo zakłóca CB radio. President odbierający drugiego Presidenta z 15 km traci zasięg do 1 km więc to jest też bardzo ważna rzecz przy tego typu sprzęcie.

Napisano

Te 70 W podane w opisie to chyba błąd lub pobierana przy 230 v DC.

Skoro na wyjściu jest max 6 A przy napięciu 19V to ile wychodzi? Ponad 110 W, prawda?

I daję głowę, że ma. To ciężka (duże trafo) i solidna konstrukcja.

Napisano

> niestety za slaby jest potrzeba 90W

Ja się chyba skuszę i sprawdzę. Mój zasilacz sieciowy ma 4,5A przy 20V więc też wychodzi 90W. Jak u mnie się spisze to i u Ciebie będzie śmigał smile.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

ja kiedys takie cus wymodzilem 24>12>220>19 przetwornice grzaly sie jak cholera wink.gif

a swoja droga to czy zasilacz ktory obsluguje napiecie 12-24 mozna uzywac przy rzeczywistym napieciu ok 28V?

Napisano

> ja kiedys takie cus wymodzilem 24a swoja droga to czy zasilacz ktory obsluguje napiecie 12-24 mozna

> uzywac przy rzeczywistym napieciu ok 28V?

Raczej problemu nie ma każda elektronika w ciężarówce jest niby pod 24V a wiadomo że altek daje więcej. Co do zasilacza to miałem parę różnych ze zmiennym napięciem. Każdy po pół roku się palił. Dopiero oryginalny daję rade. Narazie rok bez problemów.

Napisano
  • Autor

> Te 70 W podane w opisie to chyba błąd lub pobierana przy 230 v DC.

> Skoro na wyjściu jest max 6 A przy napięciu 19V to ile wychodzi? Ponad 110 W, prawda?

> I daję głowę, że ma. To ciężka (duże trafo) i solidna konstrukcja.

testowalem 2 dni temu - udalo mu sie szybciej naladowac baterie niz oryginalnym, nic sie nie grzalo, nie bzyczalo..., jak dostane pozwolenie na zakup, to go kupie.... ale chyba w innym sklepie bo znalzlem za 136 jakiś tekst

Napisano

> Spalilem wczoraj zasilacz sieciowy do laptopa w przetwornicy i zastanawiam sie czy nie rozsadniej

> byloby kupic np.

> TAKI

> Laptop to Dell Lattitude E6400ATG

używam tego czegoś do netbooka i wszystko chodzi jak trzeba. Jedyna wada to tylko 12V na wejsciu.

Napisano
  • Autor

> używam tego czegoś do netbooka i wszystko chodzi jak trzeba. Jedyna wada to tylko 12V na wejsciu.

chodzila do puki jej nie potraktowalem DELLem Lattitude 6400ATG... - padl tzn chyba padla, podaje napiecia od 150-760V ma bardz kiepski sinus a w zasadzie jego brak...

wczesniej z HP i ladowarkami od tel dzialala wysmienicie poza tym ze czasem wentylator o cos obcieral.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.