Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Astry II

Featured Replies

Napisano

Witam

Chciałbym kupic Astre II z roku 98-00 raczej diesel, kombi lub hachback zlosnik.gif

Zalezy mi na bezawaryjnej jezdzie oraz niskim spalaniu drive.gif

I mam takie pytanie na co zwrócic uwage przy zakupie, jakiej wersji silnikowej szukac?

Napisano

> Witam

> Chciałbym kupic Astre II z roku 98-00 raczej diesel, kombi lub hachback

> Zalezy mi na bezawaryjnej jezdzie oraz niskim spalaniu

> I mam takie pytanie na co zwrócic uwage przy zakupie, jakiej wersji silnikowej szukac?

na temat A-G jest tyle napisane w archiwum że nie wiem czy ktokolwiek będzie miał siłę kolejny raz odpisywać,

w skrócie jeżeli diesel to Y17DT,

jeżeli benzyna to X18XE1 lub X20XEV (oba + sekwencja)

brat

Napisano

> I mam takie pytanie na co zwrócic uwage przy zakupie, jakiej wersji silnikowej szukac?

korozji za bardzo nie musisz się obawiać ale i tak warto oglądać całość dokładnie, zwłaszcza w miejscu mocowania sanek do podłużnic. Silniki diesla no cóż po po przygodzie z rewelacyjnym silnikiem JTD fiata i TDI VW nie wybrałem diesla a stałem przed podobnym wyborem co Ty takies 2mc temu. Kupiłem benzyne +gaz to nie był za dobry wybór ale ekonomia jest, a ile silnik wytrzyma to czas pokaże.

Napisano
  • Autor

> Silniki diesla no cóż po po przygodzie z rewelacyjnym

> silnikiem JTD fiata i TDI VW nie wybrałem diesla a stałem przed podobnym wyborem co Ty takies

> 2mc temu. Kupiłem benzyne +gaz to nie był za dobry wybór ale ekonomia jest, a ile silnik

> wytrzyma to czas pokaże.

jeszcze do konca nie zdecydowałem sie czy Pb+lpg czy diesel, fundusze i dostepnosc wersji pewnie zadecyduje za mnie icon_rolleyes.gif

Napisano

> na temat A-G jest tyle napisane w archiwum że nie wiem czy ktokolwiek będzie miał siłę kolejny raz

> odpisywać,

> w skrócie jeżeli diesel to Y17DT,

> jeżeli benzyna to X18XE1 lub X20XEV (oba + sekwencja)

> brat

Do FAQ powinniśmy dołączyć opinie użytkowników o silnikach, bo tematy "co kupić" powtarzają się średnio co 2-3 dni i nikomu się nie chce pisać w kółko tego samego.

Napisano

to jest całkiem dobry pomysł, uważam że opinie w stylu oceń swoje auto w naszym wydaniu stanowiły by świetny materiał porównawczy oraz informacyjny dla zainteresowanych zakupem astry z konkretnym silnikiem.

Napisano
  • Autor

jak najbardziej popieram waytogo.gif

opcja "szukaj" nie zawsze działa, nie zawsze sie chce itp. icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.