Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

p2 - problem z tankowaniem

Featured Replies

Napisano

Punto II Sporting 1.2 16V - do wczoraj wszystko było okej. Dzisiaj podjeżdżam na stację i nie mogę zatankować, troche beznyny wkapie do baku i wybija pistolet (tak jakby do pełna był zatankowany). Próbowałem na dwóch stacjach i na pierwszej nie udało sie zatankować, na drugiej udało się ponad 10 litrów naraz wlać, potem znowu zaczęło.

Napisano

> Punto II Sporting 1.2 16V - do wczoraj wszystko było okej. Dzisiaj podjeżdżam na stację i nie mogę

> zatankować, troche beznyny wkapie do baku i wybija pistolet (tak jakby do pełna był

> zatankowany). Próbowałem na dwóch stacjach i na pierwszej nie udało sie zatankować, na drugiej

> udało się ponad 10 litrów naraz wlać, potem znowu zaczęło.

ogólnie TTTM

należy pistolet trzymać pod kątem i nie ma problemów w tedy

wąż od pistoletu mniej więcej na godzinie 7-8

Napisano
  • Autor
ok.gif aha, auto mam dopiero miesiąc, tankowałem 4 czy 5 raz i pierwszy raz takie coś więc myślałem że coś sie piepszy
Napisano

> aha, auto mam dopiero miesiąc, tankowałem 4 czy 5 raz i pierwszy raz takie coś więc myślałem że

> coś sie piepszy

nie ogólnie TTTM

na stacjach co maja za niskie ciśnienie tankuje się normalnie na wszystkich innych musisz przekręcić pistolet kwestia przyzwyczajenia

Napisano

> ogólnie TTTM

> należy pistolet trzymać pod kątem i nie ma problemów w tedy

> wąż od pistoletu mniej więcej na godzinie 7-8

i nie wkładaj pistoletu do samego końca nono.gif

Napisano
  • Autor

no jednak coś zdupcone jest, dzisiaj na 3 stacjach próbowałem tankować i na każdej to samo panic.gif do przedwczoraj nic sie nie robiło.

przytkało sie coś czy ki uj?

Napisano

tez mialem taki sam problem ze swoim CC teraz z Punto, porozmawiałem z czlowiekiem obslugującym dystrybutory na stacji i powiedzial mi ze w rurze wlewu paliwa znajduje sie takas rurką bądź pret od ktorego odbija sie paliwo co jest efektem wybijania jakby był pełny zbiornik. nalezy wiec lekko wyjąc pistolet tzn nie wkladac go do konca wink.gif

Napisano

> tez mialem taki sam problem ze swoim CC teraz z Punto, porozmawiałem z czlowiekiem obslugującym

> dystrybutory na stacji i powiedzial mi ze w rurze wlewu paliwa znajduje sie takas rurką bądź

> pret od ktorego odbija sie paliwo co jest efektem wybijania jakby był pełny zbiornik. nalezy

> wiec lekko wyjąc pistolet tzn nie wkladac go do konca

Winne tutaj jest odpowietrzanie baku poprzez pochłaniacz par paliwa. Podczas tankowania powstaje ciśnienie które leci z baku w stronę pistoletu i to powoduje wybijanie. Po prostu tak już jest i trzeba się przyzwyczaić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.