Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Wspomaganie

Featured Replies

Napisano

zauważyłem (po za klasycznym popiskiwaniem samej osi koła kierownicy-pewnie trzebby gdzieś kropelkę jakiegoś oleum wpuścić), ze jak gwałtownie zakręcę kierownicą i ja puszczę (na postoju-np na śliskich płytkach w garażu podziemnym) to przy takim zakrętasie w prawo na koncu slychać taki metaliczny stuk- w lewo tego nie ma... jakieś pomyśły szanowni kącikowicze

Napisano

Sworzen , koncowka , gorne mocowanie amortyzatora niewiem.gif

Napisano

> Sworzen , koncowka , gorne mocowanie amortyzatora

Stawiam na to ostatnie, teść też wymieniał po 60kkm bo stukały.

Napisano

> zauważyłem (po za klasycznym popiskiwaniem samej osi koła kierownicy-pewnie trzebby gdzieś kropelkę

> jakiegoś oleum wpuścić)

właśnie - a to piskanie jak zlikwidować ? bo widzę, że to seryjna sprawa - też mam "pisklaka" przy skręcaniu.

Napisano
  • Autor

> Stawiam na to ostatnie, teść też wymieniał po 60kkm bo stukały.

taki grzybek pod maska?

Napisano

> taki grzybek pod maska?

W kielichach McPhersonów, gumowo-metalowa poduszka z łożyskiem.

Napisano
  • Autor

> W kielichach McPhersonów, gumowo-metalowa poduszka z łożyskiem.

?

Napisano

> ?

No takie cuś:

klik

(te są akurat do Lanosa)

Napisano

no wlaśnie, a propos - co z tym piszczeniem? Jak je zlikwidowac? To jest objawa jakiegos większego problemu? Płyn jest...

Napisano

Koledzy a co zrobić z tym piszczeniem kolumny kierownicy przy skręcaniu - niezbyt głośno o dość wysokim tonie - niezależnie czy silnik pracuje czy nie (choć słyszę to dopiero jak się wnetrze nagrzeje - lub komora silnika bo dokładnie nie znalazłem miejsca pisku ) - wiec pewnie jakieś łożysko lub coś innego lekko ociera. W sumie nie przeszkadza ale lubie wiedzieć co i jak spineyes.gif - macie jakieś sugestie ?

Napisano
  • Autor

> No takie cuś:

> klik

> (te są akurat do Lanosa)

i przy skrecie kierą stojąc by to waliło?-przeciez tu nie ma sily dzialajacej na caly element w bok

Napisano

> i przy skrecie kierą stojąc by to waliło?-przeciez tu nie ma sily dzialajacej na caly element w bok

Jak jest padnięte łożysko to IMO mogą być dziwne efekty przy kręceniu, ale nie ma co teoretyzować tylko jechać na warsztat.

Napisano

> macie jakieś sugestie ?

Też tak mam - rozbierałem nawet te plastiki przy stacyjce i nie namierzyłem gdzie to może być... Może pierścień od airbag czy coś...

Pozdrawiam,

Griba

Napisano

> Też tak mam - rozbierałem nawet te plastiki przy stacyjce i nie namierzyłem gdzie to może być...

> Może pierścień od airbag czy coś...

> Pozdrawiam,

> Griba

no to ktos ma pomysl jak sie tego pozbyc domowym sposobem?

Albo przynajmniej jest pewny, ze to nie onzacza jakis wiekszych klopotow? hmm.gif

Napisano

> no to ktos ma pomysl jak sie tego pozbyc domowym sposobem?

> Albo przynajmniej jest pewny, ze to nie onzacza jakis wiekszych klopotow?

Do tej pory byłem prawie pewny że to słychać wewnątrz ale teraz mam wrażenie że jednak piski dobywaja się z przekładni/krzyżaka przed nią lub podobnie, a piski przenoszą się przez kolumnę do wewnątrz . U mnie to słychać bardziej jak się auto nagrzeje - na zimnym prawie nie słychać.

Napisano

> Do tej pory byłem prawie pewny że to słychać wewnątrz ale teraz mam wrażenie że jednak piski

> dobywaja się z przekładni/krzyżaka przed nią lub podobnie, a piski przenoszą się przez kolumnę

> do wewnątrz . U mnie to słychać bardziej jak się auto nagrzeje - na zimnym prawie nie słychać.

Sprawdź czy bez silnika masz też. u mnie piszczy wyraźnie w kabinie. Czasem zanika.

Pozdrawiam,

Griba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.