Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapraszam!

Featured Replies

Napisano

Sympatyków Syrenek, ale nie tylko zapraszam na portal syrena.nekla.pl oraz forum syrena.nekla.pl/forum

Sporo ludzi pozytywnie zakręconych na punkcie Syren oraz innych pojazdów epoki PRL.

Napisano

Byłem, czytałem itd.

Pytanko mam co do kupna syreny, gość chce mi sprzedać syrenę ale nie ma żadnej umowy kupna-sprzedaży z poprzednim wł. Kupił okazyjnie bez umowy, ma dowód rejestracyjny i są tablice na aucie. Człowiek z dowodu rejestracyjnego twierdzi że syrenę sprzedał z 10 lat temu i umowy też nie ma bo zgubił, wyrzucił itp. nie pamięta. Jak to łyknąć abym po kupnie mógł ją zarejestrować ?

Napisano

> Byłem, czytałem itd.

> Pytanko mam co do kupna syreny, gość chce mi sprzedać syrenę ale nie ma żadnej umowy

> kupna-sprzedaży z poprzednim wł. Kupił okazyjnie bez umowy, ma dowód rejestracyjny i są

> tablice na aucie. Człowiek z dowodu rejestracyjnego twierdzi że syrenę sprzedał z 10 lat temu

> i umowy też nie ma bo zgubił, wyrzucił itp. nie pamięta. Jak to łyknąć abym po kupnie mógł ją

> zarejestrować ?

Może być ciężko, bo bez tych kwitów osoba figurująca w DR może raptem sobie przypomnieć, że nigdy nie sprzedała auta zlosnik.gif

Napisano

> Byłem, czytałem itd.

> Pytanko mam co do kupna syreny, gość chce mi sprzedać syrenę ale nie ma żadnej umowy

> kupna-sprzedaży z poprzednim wł. Kupił okazyjnie bez umowy, ma dowód rejestracyjny i są

> tablice na aucie. Człowiek z dowodu rejestracyjnego twierdzi że syrenę sprzedał z 10 lat temu

> i umowy też nie ma bo zgubił, wyrzucił itp. nie pamięta. Jak to łyknąć abym po kupnie mógł ją

> zarejestrować ?

Opcja 1 (bezpeiczna):

spotkac sie z jednym ui drugim niech spisza jeszcze raz umowe pomiedzy soba.

Opcja 2 (mniej bezpieczna):

spisujesz umowe z wlascicielem z DR, kupujesz bez umowy od obecnego wlasciciela.

Ryzyko jest takie, ze jak ten co ja obecnie posiada przypomni sobie gdzie ma umowe, to moze wystapic do ciebie o zwrot samochodu.

Napisano

> Opcja 1 (bezpeiczna):

> spotkac sie z jednym ui drugim niech spisza jeszcze raz umowe pomiedzy soba.

ale między nimi jest jeszcze podobno jedna albo i dwie osoby

> Opcja 2 (mniej bezpieczna):

> spisujesz umowe z wlascicielem z DR, kupujesz bez umowy od obecnego wlasciciela.

Gość z dowodu chciał spisać umowę ale tylko z datą sprzed 10 lat zlosnik.gif

> Ryzyko jest takie, ze jak ten co ja obecnie posiada przypomni sobie gdzie ma umowe, to moze

> wystapic do ciebie o zwrot samochodu.

Chyba sobie daruję ten samochodzik ale mi go szkoda bo jest całkiem sprawny i całkowicie kompletny a i cena z dowozem pod mój dom b. atrakcyjna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.