Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek z układu chłodzenia Thalia/Clio 2001

Featured Replies

Napisano

szczała

cały czas ubywało płynu chłodniczego w Thalii, auto było oddane do mechanika z tego powodu, wszystko posprawdzał i powiedział, że cieknie pompa wody. Wymieniono. Po tej operacji płyn w mniejszym stopniu ale dalej znikał ze zbiorniczka a śladów wycieku nie było widać. Pomyślałem, że może gdzieś jest uszczelka pod głowicą lekko padnięta i troche płynu się po prostu spala no ale auto ani nie dymiło na biało ani nie straciło mocy i w zbiorniczku nie ma tłustych plam. Odpuściłem, po prostu raz na jakiś czas dolewałem płynu

Ale w ostatni weekend widze plame pod autem z przodu auta pod zderzakiem od strony kierowcy. Zaglądam do auta i widać płyn w okolicy chłodnicy ale nie widziałem go na samej chłodnicy tylko lekko stał na tej "półce" to chyba częsć zderzaka pod chłodnicą. Najprawdopodobniej jest albo nieszczelna chłodnica albo jakiś wąż idący do/z chłodnicy. I teraz pytanie czy w tych silnikach 1.4 8V 75 KM to jakaś typowa przypadłość, ze rozszczelnia się chłodnica albo pękają przewody?

W najbliższy weekend mam zamiar się tym zająć ale nie wiem jak z dostępem, lepiej od góry, coś trzeba demontowac, czy lepiej od dołu? jakieś rady mile widziane.

Napisano

I teraz pytanie czy w tych

> silnikach 1.4 8V 75 KM to jakaś typowa przypadłość, ze rozszczelnia się chłodnica albo pękają

> przewody?

Bazując na swoich doświadczeniach na clio z 1998 roku, chodnica jest ok, i brak jakichkolwiek wycieków - jedynie podczas tegorocznych upałów ubyło jakaś "50"

z tym, ze tak ja jak i poprzedni właściciel wymienialiśmy plyn co 2 lata

Napisano
  • Autor

przewody i opaski w porządku, leci gdzieś z chłodnicy. Wymienie na nową. Co polecacie przyzwoitego za rozsądne pieniądze? Wstępnie wybrałem Nissensa

Napisano

> Co polecacie przyzwoitego

> za rozsądne pieniądze?

Może na Radwańskiej coś Ci zaproponują... hmm.gif

Napisano

u mnie leci ze środka zbiorniczka wyrównawczego facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.