Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zamienniki kabli WN

Featured Replies

Napisano

Założyłem już taki wątek na forum forda, ale wydaje mi się, że jest jednak ogólnomotoryzacyjny, gdyż dotyczy właściwie każdej marki i modelu.

Jakie macie doświadczenia z zamiennikami kabli WN?

W najbliższym czasie muszę wymienić swoje kable, a opcje mam takie:

- przewody WN oryginał, strona prawa - 187 zł

- przewody WN oryginał, strona lewa - 234 zł, razem: 421 zł

- przewody WN komplet, zamiennik firmy Leader - 159 zł

- przewody WN komplet, zamiennik firmy NGK - 132 zł

Różnica w cenie znaczna. Czy warto płacić za oryginał?

Napisano

O ile w Daewoo nie mialem problemow w zamiennikami oryginalow to w Fordzie i owszem. Rzecz sie tyczy Focusa I 1.8, problem byl taki, ze byly po prostu nie do konca tej dlugosci co trzeba, najdluzsze byly Boscha, prawie pasujace byly Beru, ale z racji ich sztywnosci ciezko je bylo upchnac w miejsce na nie przewidziane. Co do pracy silnika na nich to zastrzezen nie mialem, ale burzyly moje poczucie estetyki zlosnik.gif

Napisano

...

Osobiście używam i kabli i świec NGK i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły.

Napisano

> Różnica w cenie znaczna. Czy warto płacić za oryginał?

Moim zdaniem nie, a to dlatego, że ASO to zdziercy z założenia i często dokładnie te same akcesoria u nich nazywają się oryginały, a w sklepiku na sąsiedniej ulicy sprzedawane są 3-krotnie taniej jako zamienniki.

Do mojego auta komplet dokładnie tych samych kabli WN w ASO kosztuje 4-krotnie drożej niż sklepie motoryzacyjnym.

Napisano

zamiennik NGK dziwnie tani, nie podroba aby?

Napisano
  • Autor

> O ile w Daewoo nie mialem problemow w zamiennikami oryginalow to w Fordzie i owszem. Rzecz sie

> tyczy Focusa I 1.8, problem byl taki, ze byly po prostu nie do konca tej dlugosci co trzeba,

> najdluzsze byly Boscha, prawie pasujace byly Beru, ale z racji ich sztywnosci ciezko je bylo

> upchnac w miejsce na nie przewidziane. Co do pracy silnika na nich to zastrzezen nie mialem,

> ale burzyly moje poczucie estetyki

Rozumiem. Mnie chodzi o stronę techniczną. Mam jeden głos na tak ok.gif

Napisano
  • Autor

> zamiennik NGK dziwnie tani, nie podroba aby?

Nie wiem. Nie zakładam, że to podróba.

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem nie, a to dlatego, że ASO to zdziercy z założenia i często dokładnie te same akcesoria

> u nich nazywają się oryginały, a w sklepiku na sąsiedniej ulicy sprzedawane są 3-krotnie

> taniej jako zamienniki.

> Do mojego auta komplet dokładnie tych samych kabli WN w ASO kosztuje 4-krotnie drożej niż sklepie

> motoryzacyjnym.

Nie mówię tu o cenach ASO, linki są ze sklepu internetowego. W ASO jest pewnie jeszcze drożej...

Napisano

> Nie mówię tu o cenach ASO, linki są ze sklepu internetowego. W ASO jest pewnie jeszcze drożej...

A sprawdź. Ja się kiedyś mile rozczarowałem; również u Forda.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Ford to podłe auto - oryginały zawsze najlepsze zlosnik.gif

Jak Ci ktoś z ASO na miejscu z rabatem nie pomoże to ja postaram się coś z Śląska załatwić ok.gif

Ja uznaje boscha w swoich mało skomplikowanych samochodach wink.gif

Napisano

Ja w fordzie probe użyłem kable championa i byłem bardzo zadowolony(choć teoretycznie to silnik mazdy) smile.gif

Napisano

Gdy miałem forda, to w kilku niezależnych miejscach usłyszałem że przewody zapłonowe _tylko_ oryginalne. Dotyczyło silnika 4cyl DuraTec.

Stosowałem się do tego zalecenia.

Napisano

Ja zakupiłem kable NGK do foki i ogólnie OK, tylko jak ktoś wspomniał wyżej są trochę za długie, co nie ma oczywiście negatywnego skutku na pracę silnika.

Zmieniłem też świece na NGK, w zasadzie bez różnicy, tylko w porównaniu z fordowskimi są drogie smile.gif

Napisano

pamiętasz referencję kabli i do jakiego silnika?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.