Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oponki zimówki ale...... nalewki

Featured Replies

Napisano

W związku z tym ze nie ma zadna firma w ofercie zimowek 185/50R14 jestem ciekaw czy iestnieje mozliwosc zrobienia nalewki na takim rozmiarze letniej opony.

Inna sprawa jest taka ze ciekaw jestem jaka zimówka wejdzie na 14" felge??

Napisano

mieszanka jest inna na zimówki, a inna na letnie i tutaj może być pierwszy problem

Napisano
  • Autor

> mieszanka jest inna na zimówki, a inna na letnie i tutaj może być pierwszy problem

a znasz jakas firme do ktorej mozna by było zadzwonic????

Napisano

firm jest dużo które robią taki zabieg, lecz ja nie podam Ci żadnego namiaru ponieważ nigdy nie korzystałem z usług firmy zajmującej się tą branżą.

Napisano
  • Autor

> firm jest dużo które robią taki zabieg, lecz ja nie podam Ci żadnego namiaru ponieważ nigdy nie

> korzystałem z usług firmy zajmującej się tą branżą.

Firm jest sporo ale wiekszosc przededaje a nie robi "na miejscu" frown.gif

a co do zimowek 14?? jakie wejda na 14x6''?? przy lekkiej glebie ???

Napisano

lekkiej tzn ile? Dla niektórych -50 to lekko, a dla innych -30

Napisano

> mieszanka jest inna na zimówki, a inna na letnie i tutaj może być pierwszy problem

tak, jest inna mieszanka przy zimówkach, ale tylko tylko gumy na bieżnik, materiał na pozostałe elementy opony jest taki sam jak przy letniej, wiec z nałożeniem bieżnika zimowego na letnią oponę i zwulkanizowaniem nie powinno być problemu

Napisano

> W związku z tym ze nie ma zadna firma w ofercie zimowek 185/50R14 jestem ciekaw czy iestnieje

> mozliwosc zrobienia nalewki na takim rozmiarze letniej opony.

> Inna sprawa jest taka ze ciekaw jestem jaka zimówka wejdzie na 14" felge??

Jak chcesz 14" na zime to nie kombinuj tylko kup 165/60/14 - jest spory wybór.

Napisano

> W związku z tym ze nie ma zadna firma w ofercie zimowek 185/50R14 jestem ciekaw czy iestnieje

opona 185 szerokości na zimę do seja?

lepszą przyczepność będziesz miał na letnim vivo 155. To jest za lekkie auto na taką oponę. 165, ewentualnie 175.

Napisano
  • Autor

> opona 185 szerokości na zimę do seja?

> lepszą przyczepność będziesz miał na letnim vivo 155. To jest za lekkie auto na taką oponę. 165,

> ewentualnie 175.

w tym momencie zawias to -60/-40

Napisano

Witam,

widzę, że jesteś z w-m, na terenie mojego zakładu jest firma bieżnikująca i sprzedająca swoje wyroby, zwie się gałó-gum. numer do nich wyjęty z googla:504 00 76 96

mieszczą się w olsztynie na wiosennej 10, teren starej cegielni karolin.

ZTCW to mają przyzwoitą jakość, mam zamiar u nich kupić dla ojca zimówki do skodziny

Napisano

odpusc temat bieznikowanych zimowek

Napisano

> Witam,

> widzę, że jesteś z w-m, na terenie mojego zakładu jest firma bieżnikująca i sprzedająca swoje

> wyroby, zwie się gałó-gum. numer do nich wyjęty z googla:504 00 76 96

> mieszczą się w olsztynie na wiosennej 10, teren starej cegielni karolin.

> ZTCW to mają przyzwoitą jakość, mam zamiar u nich kupić dla ojca zimówki do skodziny

mialem znajomego co mial zimowki bieznikowane w e46 bo go nie bylo stac na normalne opony facepalm.gif i po ok 2 miesiacach odpadlo kilkanascie kostek z bieznika

Napisano

no ja cały czas myślę nad tym zakupem. Bardziej chodzi o symboliczne przebiegi mojego ojca niż o kasę, a zimówki muszą być bo na wiosce mieszka. Jeden z moich kolegów z pracy ma od nich opony zimowe, trzeci sezon teraz zaczyna i nic podobno się nie dzieje. Opony na almerze, chyba z silnikiem 1.4, a delikatnie z nimi kolega tyeż się nie obchodzi zlosnik.gif

Napisano

> no ja cały czas myślę nad tym zakupem. Bardziej chodzi o symboliczne przebiegi mojego ojca niż o

> kasę, a zimówki muszą być bo na wiosce mieszka. Jeden z moich kolegów z pracy ma od nich opony

> zimowe, trzeci sezon teraz zaczyna i nic podobno się nie dzieje. Opony na almerze, chyba z

> silnikiem 1.4, a delikatnie z nimi kolega tyeż się nie obchodzi

ja tylko pisze co widzialem ok.gif nie wiem jaka roznica jest w cenie ale ja osobiscie bym tego nie kupil smile.gif

Napisano

> mialem znajomego co mial zimowki bieznikowane w e46 bo go nie bylo stac na normalne opony i po ok

> 2 miesiacach odpadlo kilkanascie kostek z bieznika

1. ile lat temu to było

2. jakiej firmy były te opony

3. reklamował?

Napisano

> 1. ile lat temu to było

2-3 lata temu

> 2. jakiej firmy były te opony

nie pamietam

> 3. reklamował?

sprzedal auto ok.gif

Napisano

> odpusc temat bieznikowanych zimowek

Bo?

Napisano

> Bo?

jak wyzej

btw ile oszczednosci bedzie miedzy zalozmy frigo, a bieznikowana 145/70/13 ?

Napisano

> jak wyzej

> btw ile oszczednosci bedzie miedzy zalozmy frigo, a bieznikowana 145/70/13 ?

Zależy od rozmiaru, ale jak szukałem do bety, to bieznikowana polowe tansza od najtanszej firmowej zimowki.

Napisano

Nie wiem ile ale CC kupilem z dwoma nalewkami zimowymi i 3 sezony na nich z tylu przejezdzilem i trzymaly mega ani nic nie odpadalo

Napisano

> Zależy od rozmiaru, ale jak szukałem do bety, to bieznikowana polowe tansza od najtanszej firmowej

> zimowki.

jak kogos stac na auto to powinno go tez bylo stac na opony, a nie ich imitacje takie moje zdanie ok.gif

Napisano

> Nie wiem ile ale CC kupilem z dwoma nalewkami zimowymi i 3 sezony na nich z tylu przejezdzilem i

> trzymaly mega ani nic nie odpadalo

a widzisz ja kupilem poprzedniego seja i dostalem komplet bieznikowanych i nie dalo sie na tym jezdzic

Napisano
  • Autor

> jak kogos stac na auto to powinno go tez bylo stac na opony, a nie ich imitacje takie moje zdanie

facepalm.gif

Napisano

> jak kogos stac na auto to powinno go tez bylo stac na opony, a nie ich imitacje takie moje zdanie

A jeszcze nie dalej jak tydzien temu pytałeś o regenerowane amorki... facepalm.gif

Napisano

> A jeszcze nie dalej jak tydzien temu pytałeś o regenerowane amorki...

nie nie pytalem jakis czas temu ok.gif

btw pytalem bo chcialem je skrocic i utwardzic, a nie regenerowac seryjny amor zeby byl jak nowy smile.gif

Napisano

> nie nie pytalem jakis czas temu

> btw pytalem bo chcialem je skrocic i utwardzic, a nie regenerowac seryjny amor zeby byl jak nowy

Ale to wiąże się jedno z drugim hahaha.gif

Napisano

> Ale to wiąże się jedno z drugim

dlaczego tak uwazasz skoro np nie ma dostepnego amora takiego jak chcesz wiec musi ci ktos go zrobic tak? A nie tutaj dam kolejny przyklad kolegi z e46 oddaje amorki do regeneracji bo nowe sa za drogie facepalm.gif

Napisano
  • Autor

_jedrek_ nie spamuj na moim temacie.....

Napisano

popieram kolegę jędrka, nie kombinuj z nalewkami tylko kup sobie kpl. 13 na stalówce z normalną oponą zimową tak jak ja w zeszłym roku to zrobiłem. Za koła z rocznymi oponami zapłaciłem 350 pln ok.gif tu masz zdjęcie które napewno pamiętasz zlosnik.gif

07b3da4e58e14dfcmed.jpg

Napisano

> Za koła z rocznymi oponami zapłaciłem 350

> pln tu masz zdjęcie które napewno pamiętasz

No to ładnie przepłaciłeś

Napisano

> No to ładnie przepłaciłeś

dla mnie była to atrakcyjna cena jak za kpl. kół zlosnik.gif

Napisano

> dla mnie była to atrakcyjna cena jak za kpl. kół

Okazja to była na giełdzie AK za 160 do negocjacji

Napisano

> Mowisz o tych moich ??

Tylko nie pisz za ile je sprzedałeś bo się chłopak załamie zlosnik.gif

Napisano

> Tylko nie pisz za ile je sprzedałeś bo się chłopak załamie

Hehe dobra nie napisze .... ale powiem ze jak chce to za 150 sa jego rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Hehe dobra nie napisze .... ale powiem ze jak chce to za 150 sa jego

To w końcu ich nie sprzedałeś?

Do założyciela wątku...nie przegap takiej okazji ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> popieram kolegę jędrka, nie kombinuj z nalewkami tylko kup sobie kpl. 13 na stalówce z normalną

> oponą zimową tak jak ja w zeszłym roku to zrobiłem. Za koła z rocznymi oponami zapłaciłem 350

> pln tu masz zdjęcie które napewno pamiętasz

z wielka checia ale w Komecie zostały 2 moje felgi 270751858-jezyk.gif z oponami passed_out.gif

Napisano

> To w końcu ich nie sprzedałeś?

> Do założyciela wątku...nie przegap takiej okazji

hmm mial je brac Morgan, wiec je trzymalem dla niego, ale ze zadnego odzewu z jego strony to znowu sa na sprzedaz zlosnik.gif

Napisano

> Tylko nie pisz za ile je sprzedałeś bo się chłopak załamie

chłopaku ja to kupiłem rok temu jak 1 śnieg spadł, jak bym miał czekac na okazję na AK to bym zimę na lecie 175/50 przejeździł. Dla Ciebie 350 to dużo a dla mnie nie grinser006.gif

jak znajdę Bartek w pracy te koła to Ci je wyślę nad morze ok.gif

Napisano
  • Autor

> chłopaku ja to kupiłem rok temu jak 1 śnieg spadł, jak bym miał czekac na okazję na AK to bym zimę

> na lecie 175/50 przejeździł. Dla Ciebie 350 to dużo a dla mnie nie

> jak znajdę Bartek w pracy te koła to Ci je wyślę nad morze

W takim razie na gwarancjach jest jeszcze czesc mojej kanapy tylnej 270751858-jezyk.gif

Napisano

> W takim razie na gwarancjach jest jeszcze czesc mojej kanapy tylnej

ok, sprawdzę zlosnik.gif

Napisano

> chłopaku ja to kupiłem rok temu jak 1 śnieg spadł, jak bym miał czekac na okazję na AK to bym zimę

> na lecie 175/50 przejeździł. Dla Ciebie 350 to dużo a dla mnie nie

Co nie zmienia faktu, że i tak przepłaciłeś zlosnik.gif

Napisano

> Co nie zmienia faktu, że i tak przepłaciłeś

facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.