Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rover 416.. czy nie ?

Featured Replies

Napisano

witam.. kiedys zalozylem watek z cyklu co zakupic do ok 7 tys.. mialo byc po 2000 roku i miec gaz.i mial to byc lanos smile.gif

dzisiaj w oko wpadl mi rover 416.. 12 lat przejezdzil w belgi.. auto z 1997 .. klima sprawna.. elektryka dziala.. doczepic sie nie ma prawie do czego

czy ktos mial jakies doczynienia i doznania ? czy faktycznie tak jak sie slyszy czesci sa osmicznie drogie ?.. i notorycznie padaja UPG ?

bede wdzieczny za jakakolwiek chcec pomocy.. mialo byc tanio i z gazem.. ale jakos ten Rover mi przypasil wink.gif

Napisano

tez bylem kiedys zdecydowany na takiego roverka

czesci sa bez problemu, tymbardiej ze to civic pod spodem wiec kupisz wszystko.

do silnika z tego co sie orientowalem tez sa czesci tymbardziej ze w polonezach byl ten silnik

znajomy macher przestrzegal mnie wlasnie prze UPG ze padaja

Napisano

> tez bylem kiedys zdecydowany na takiego roverka

> czesci sa bez problemu, tymbardiej ze to civic pod spodem wiec kupisz wszystko.

> do silnika z tego co sie orientowalem tez sa czesci tymbardziej ze w polonezach byl ten silnik

> znajomy macher przestrzegal mnie wlasnie prze UPG ze padaja

w Polonezach to by raczej roverowski silnik 1.4, a nie 1.6...

Napisano

> w Polonezach to by raczej roverowski silnik 1.4, a nie 1.6...

Masz racje 1,4 16v wink.gif

Napisano

Mam znajomego który jeździ roverkiem 400 ,drugi jeździ 45(następca serii 400),trzeci 75.Żaden z nich nie narzeka na te samochody.Z częściami też nie ma problemu,tak jak do innych aut,wszystko jest dostępne.Dużo jest też używek pochodzących z anglików.

Co to samego auta to zależy czy kupisz zadbanego czy szrota,który będzie skarbonką bez dna. beksa.gif

Też planuje zakup roverka w wersji MG zlosnik.gifWięcej dowiesz się na forum rovera . zlosnik.gif

Napisano

> Mam znajomego który jeździ roverkiem 400 ,drugi jeździ 45(następca serii 400),trzeci 75.Żaden z

> nich nie narzeka na te samochody.Z częściami też nie ma problemu,tak jak do innych

> aut,wszystko jest dostępne.Dużo jest też używek pochodzących z anglików.

> Co to samego auta to zależy czy kupisz zadbanego czy szrota,który będzie skarbonką bez dna.

> Też planuje zakup roverka w wersji MG Więcej dowiesz się na forum rovera .

Amen wink.gif

Ja jeżdżę swoim 3 lata i jestem zadowolona, mamy jeszcze 2go w rodzinie i też bez problemu.

Auto jak auto żadne ufo to to nie jest.

Chociaż zaraz pewnie ktoś napisze, że w Anglii nikt tym nie chce jeździć i masz -10 do lansu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> to wkońcu civic czy rover

30 h bez snu.. pooprawione wink.gif

chodzi dokladnie o ten model

http://otomoto.pl/rover-416-klima-103-tys-wypas-1-6-16v-ok-C15608009.html

ogladalismy go dzisiaj z kolega .. cos sie dzialo z przodu bo lakier sie scina z lewego blotnika i lewa przednia lampa nowka... ale pogdloga w bagazniku w porzadku ok.gif

Napisano

Najlepiej sprawdź na stacji diagnostycznej stan techniczny i grubość lakieru.Widać że komora silnika jest wyczyszczona,zobacz dokładnie czy silnik nie ma wycieków.

Napisano

> w Polonezach to by raczej roverowski silnik 1.4, a nie 1.6...

racja ale 1.4 1.6 1.8 to ta sama seria i roznia sie w niewielkim stopniu i czesci pasuja zamiennie

Napisano

> witam.. kiedys zalozylem watek z cyklu co zakupic do ok 7 tys.. mialo byc po 2000 roku i miec gaz.i

> mial to byc lanos

> dzisiaj w oko wpadl mi rover 416.. 12 lat przejezdzil w belgi.. auto z 1997 .. klima sprawna..

> elektryka dziala.. doczepic sie nie ma prawie do czego

> czy ktos mial jakies doczynienia i doznania ? czy faktycznie tak jak sie slyszy czesci sa osmicznie

> drogie ?.. i notorycznie padaja UPG ?

> bede wdzieczny za jakakolwiek chcec pomocy.. mialo byc tanio i z gazem.. ale jakos ten Rover mi

> przypasil

Ja miałem R416. W sumie z ulgą go sprzedałem, ale miło wspominam. UPG zaliczyłem, padnięcie skrzyni też, dwa razy alternator. Jak sprzedawałem, to UPG znowu chyba niedomagała. Często rdzewieją tylne ranty.

Napisano

> Amen

> Ja jeżdżę swoim 3 lata i jestem zadowolona, mamy jeszcze 2go w rodzinie i też bez problemu.

> Auto jak auto żadne ufo to to nie jest.

> Chociaż zaraz pewnie ktoś napisze, że w Anglii nikt tym nie chce jeździć i masz -10 do lansu

OT wczoraj kolega przyjechal jakims roverem do pracy chyba seria 200 z dieslem, troche byla z niego polewka bo auto cale poobijane itp

co najlepsze to olej nie byl wymieniany przynajmniej od 160kkm,nie ruszal filtrow, gum w zawieszeniu,prawdopodobnie fabryczny pasek rozrzadu (nalot auta to 260kkm) maski nie otwieral od dwoch lat - auto jezdzi, przechodzi przeglady, zapla ladnie, nie kopci -

jednak rover to dobre auto ok.gif

btw. jest do kupienia za 250pln

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.