Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2,2 benzyna i automat?

Featured Replies

Napisano

powozi ktoś silnikiem 2.2 w benzynie najlepiej z gazem w automacie jakieś pudło? Bo mam na oku omegę 2002rok ale chciałbym zagazować i nie wiem jak to się by spisywało... biglaugh.gif na co zwracać uwagę przy kupnie automata? x20xev mam w drugiej omedze więc w silniku to wiem ale automat to by był pierwszy mój icon_rolleyes.gif diesla już nigdy nie kupię skromny.gif

Napisano

> ale chciałbym zagazować i nie wiem jak to się by spisywało...

Mam instalkę Stag 300 w mojej Omie, co prawda z większym silnikiem, ale w automacie i spisuje się wyśmienicie od prawie 80 tys. km. Podstawa - skrzynia i silnik muszą być sprawne. Przy dobrze założonej instalce wtedy nic złego się nie powinno dziać.

> diesla już nigdy nie kupię

Witam w klubie 20.GIF

Napisano

> Chyba Klaudemar ma 2.2 + LPG + automat.

Dokładnie tak ok.gif

stara padlina 99r, kupiłem w kwietniu 2009r i od momentu zakupu:tj aktualnie przejechane 60000km uzytkowana jako TAXI, bardzo wytrzymały i wdzieczny pojazd, jestem w szoku generalnie, 250000km i bede sie interesował olejem w skrzyni spineyes.gif

filtry, olej, paski, tarcze klocki, sworznie, tuleje, końcówki drążków zlosnik.gif nic więcej, a no i przeglądy gazu robie hehe.gif co 20000km, instalacja elpigaz stella czy jakos tak, nie wiem nie znam sie, moje pierwsze poważne auto z gazem zlosnik.gif

nigdy z gazem jak i z benzyną problemu nie było ok.gif

ustawione wszystko jak trzeba, nie zwracam uwagi, oczywiście można by było jeszcze skręcić aby sie szybciej przełączał i mniej palił ale ja nie jestem aż tak wyśrubowany.... bo po mojemu to się nie opłaca...

Omega moja II-ga pierwsza była dieslem w automacie, następna bedzie w tej samej opcji ale rocznik 02-03 będe chciał ok.gif

a tak w ogóle to mam już dwa automaty i nigdy więcej nie kupie manuala, tosz to kompletna głupota jest spineyes.gif

Napisano

> powozi ktoś silnikiem 2.2 w benzynie najlepiej z gazem w automacie jakieś pudło? Bo mam na oku

> omegę 2002rok ale chciałbym zagazować i nie wiem jak to się by spisywało... na co zwracać

> uwagę przy kupnie automata? x20xev mam w drugiej omedze więc w silniku to wiem ale automat to

> by był pierwszy mój diesla już nigdy nie kupię

ja tez mam ome w automacie z22xe. gaz brc, obecnie baja! smiga az miło, pali ok 16-17 l gazu.... auto wypas, i jak bedzie sie spisywac to ma u mnie dozywocie! i o manualu juz zapomniałem ze istnieje smile.gif

Napisano

> pali ok 16-17 l gazu....

To chyba ciężką nogę masz biglaugh.gif

Napisano

> To chyba ciężką nogę masz

no własnie nie! jak kapelusznik jezdze.... tez mi sie wydaje ze ciut na duzo! niewiem.gif

Napisano

> no własnie nie! jak kapelusznik jezdze.... tez mi sie wydaje ze ciut na duzo!

mój x20xev aut. pali 11-12 na mieście, w trasie 9 z klimą

instalka jak u klaudemara - elpigaz stella (seq)

Napisano

> mój x20xev aut. pali 11-12 na mieście, w trasie 9 z klimą

moja w trasie 12..... chyba czas na regulacje... smile.gif bo sprawa wyglada tak, ze poprzedni własciciel załozył gazownie BRC i na tym jego kontakt z serwisem lpg sie zkonczył.... sciana.gif nawet chyba na regulacji po 1000km nie był burak.... musze jechac bo cos za duzo wsysa smile.gif

Napisano

> koniecznie udaj się na regulację

pojade w tym tygodniu smile.gifok.gif a z automatem jakiec cyrki juz miałes?

Napisano

> pojade w tym tygodniu a z automatem jakiec cyrki juz miałes?

raz wywaliło mi simmering i olej silnikowy popłynął w siną dal zlosnik.gif

a poza tym jak na razie odpukać zero problemów, auto ma 12 lat i uzywane przeze mnie od 5 lat wink.gif

Napisano

> moja w trasie 12..... chyba czas na regulacje... bo sprawa wyglada tak, ze poprzedni własciciel

> załozył gazownie BRC i na tym jego kontakt z serwisem lpg sie zkonczył.... nawet chyba na

> regulacji po 1000km nie był burak.... musze jechac bo cos za duzo wsysa

Zdecydowanie tak, bo 12 na trasie to moja chłepce... A o liter serducho pojemniejsze... biglaugh.gif

Napisano

powiem tak jezdzilem w takim zestawieniu tylko tylko z manualna skrzynia silnik i gaz wspolpracowaly ze soba idealnie (instalka STAG 300 + zółte Valteki) oczywiscie okresowe przeglady i eksploatacja na czas. Spalanie na miescie 16-18 LPG, 15 noPb i nie bylo zmiluj na trasie okolo 10 LPG, 9 noPb bardzo polecam. Czasami widuje ją na mieście i misie lezka w oku kreci bardzo porzadny samochod. beksa.gif

BTW bylo juz kilkadziesiat tematow o tym zestawieniu

Napisano

> Zdecydowanie tak, bo 12 na trasie to moja chłepce... A o liter serducho pojemniejsze...

powiem Ci ze załuje ze nie kupiłem z większym silnikiem...wiecej frajdy z jazdy by było... nastepna bedzie 3.2 smile.gif bo bedzie tylko omega!

Napisano

> mój x20xev aut. pali 11-12 na mieście, w trasie 9 z klimą

mało... ale zapewne zależy to od wielkości miasta i jego zakorkowania... moja X20XEV pali w mieście średnio około 14 a w trasie przy rozsądnych prędkościach około 10.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.