Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

+ i - LINK4

Featured Replies

Napisano

kto miał do czynienia z link4??

jakie są plusy i minusy tego ubezpieczenia??

zazwyczaj omijałem takie ubezpieczalnie bo nie lubię gadać z automatami i uważam że firmy kryją się za telefonami.

obecnie link4 zaproponował podobną stawkę ale ubezpieczenie na większą kwotę (AC) i dodatkowy assistance.

jakie doświadczenia??

Napisano

> kto miał do czynienia z link4??

> jakie są plusy i minusy tego ubezpieczenia??

> zazwyczaj omijałem takie ubezpieczalnie bo nie lubię gadać z automatami i uważam że firmy kryją się

> za telefonami.

> obecnie link4 zaproponował podobną stawkę ale ubezpieczenie na większą kwotę (AC) i dodatkowy

> assistance.

> jakie doświadczenia??

Ja określam takie firmy jak Link4, Liberty Direct, MTU, śmieciowymi ubepzieczalniami (z racji jakości ubezpieczeń). Dla przykładu Link 4 miał w tym roku kilkuset procentowy wzrost reklamacji w stosunku do roku poprzedniego. Dla przykładu PZU tylko 17% więcej reklamacji. A najlepszy test czy warto w danym zakładzie czy nie to zadzwonić do ASO i zapytać czy zrobią naprawę bezgotówkową na polisie w danym zakładzie ubezpieczeniowym. Będziesz wiedział jak u nich z wypłatą odszkodowania.

Napisano
  • Autor

> Zacznij od przeczytania OWU AC i OWU Assistance i sprawdź czy pasują Ci ich warunki.

tak jak mówię warunki ok.

pytam się jak to w praktyce.

sam wiesz że prawo jedno a sądownie to udowadniać to mi się nie chce grinser006.gif

Napisano

> tak jak mówię warunki ok.

> pytam się jak to w praktyce.

> sam wiesz że prawo jedno a sądownie to udowadniać to mi się nie chce

Spoko, rozumiem. Ale musisz się nastawić, że dziś każde towarzystwo będzie Cię próbowało wydymać bez mydła. Choć trzeba przyznać, że likwidacja szkód w Link4 to (podobno) droga przez mękę.

Ale to już pytanie do praktyków.

Napisano
  • Autor

> Spoko, rozumiem. Ale musisz się nastawić, że dziś każde towarzystwo będzie Cię próbowało wydymać

> bez mydła. Choć trzeba przyznać, że likwidacja szkód w Link4 to (podobno) droga przez mękę.

> Ale to już pytanie do praktyków.

dzwoniłem do warsztatów i między PTU a LINK4 wybierają linka.

inne ubezpieczenia nie wchodzą w grę ponieważ te dwa chcą 1400 zł a inne min 2000 a nawet do 3000.

Napisano

> dzwoniłem do warsztatów i między PTU a LINK4 wybierają linka.

> inne ubezpieczenia nie wchodzą w grę ponieważ te dwa chcą 1400 zł a inne min 2000 a nawet do 3000.

Z tego dziadowskiego wyboru to faktycznie lepszy Link4, takie mniejsze zło.

Napisano

> zazwyczaj omijałem takie ubezpieczalnie bo nie lubię gadać z automatami i uważam że firmy kryją się

> za telefonami.

> obecnie link4 zaproponował podobną stawkę ale ubezpieczenie na większą kwotę (AC) i dodatkowy

> assistance.

> jakie doświadczenia??

Nigdy nie miałem tam ubezpieczenia ale kilka lat temu likwidowałem niewielką szkodę z OC sprawcy - tak sprawnie nie miałem w żadnym TU.

Telefon na infolinie, za 2-3 dni punktualnie przyjechał rzeczoznawca, opisał szkodę, następnęgo dnia dostałem mailem wycene i za kilka dni kaska była juz na koncie ok.gif

Napisano

> obecnie link4 zaproponował podobną stawkę ale ubezpieczenie na większą kwotę (AC)

A w warunkach jest, że wypłacaja kwotę z polisy (stała wartość ubezpieczenia) czy wartość rynkową pojazdu?

Bo jeśli to drugie to możesz sobie w polise wpisać nawet milion złotych, a i tak wypłaca tyle ile wycenią.

Napisano

> Nigdy nie miałem tam ubezpieczenia ale kilka lat temu likwidowałem niewielką szkodę z OC sprawcy -

> tak sprawnie nie miałem w żadnym TU.

> Telefon na infolinie, za 2-3 dni punktualnie przyjechał rzeczoznawca, opisał szkodę, następnęgo

> dnia dostałem mailem wycene i za kilka dni kaska była juz na koncie

Wszystko zależy od zakresu uszkodzeń a zatym i wielkości odszkodowania.Im mniejsza szkoda tym mniej problemów i szybsza likwidacja.

Napisano
  • Autor

> A w warunkach jest, że wypłacaja kwotę z polisy (stała wartość ubezpieczenia) czy wartość rynkową

> pojazdu?

> Bo jeśli to drugie to możesz sobie w polise wpisać nawet milion złotych, a i tak wypłaca tyle ile

> wycenią.

wiem domyślam się grinser006.gif

Napisano

Jestem od kilku lat w Link4. Likwidowałem 2 szkody:

- pierwsza z AC, jakiś %$#@! przerysował czyms ostrym cały bok w moim aucie, rysa głęboka, do podkładu. Dwa błotniki, 2 drzwi. Wybrałem przelew na konto, dostałem za to 2500 PLN, lakierowałem cały bok.

- druga szkoda z OC sprawcy, sprawca tez Link4, wjechał mi dostawczakiem w bok na wysokości tylnego koła. Poszedł błotnik, nadkole, felga. Dostałem przelew na 1700 PLN.

W obu przypadkach wszystko poszło bardzo sprawnie. Na kosztorys czekałem ok 2 tyg., na przelew około miesiąca.

Mam ubezpieczenie w wersji full, bez żadnych udziałów własnych, stawki ASO robocizny i części itp.

Napisano

> wiem domyślam się

to po grzyba płacić składke od większej wartości z polisy jeśli to nic nie daje?

Napisano
  • Autor

> to po grzyba płacić składke od większej wartości z polisy jeśli to nic nie daje?

tak jak mówię tyle imwyszło z jakigoś info experta czy coś.

jeśli zaniżę to i w przyszłości mi obetną o tyle procent.

Napisano

> tak jak mówię tyle imwyszło z jakigoś info experta czy coś.

> jeśli zaniżę to i w przyszłości mi obetną o tyle procent.

to podziękuj za taką ofertę

Skoro inni wycenili niżej ...

Napisano

> za telefonami.

> assistance.

> jakie doświadczenia??

Dobre tylko w przypadku OC IMHO, jeśli jesteś ich targetem i masz dobrą ofertę cenową... Robią problemy przy wypłatach z AC. angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.