Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym zmyc lakier z plastiku?

Featured Replies

Napisano

Spece tak pomalowali klape baagaznika, ze przzypruszyli lakierem plastik (prog w bagazniku).

Jutro jade zawracac im tylna czesc ciaala, ale najpierw sie zapytam czym sam dalbym raade to usunac, zeby nie odbarwic plastiku itd?

Napisano

a poco masz TY to robic ? icon_eek.gif

Napisano

> Spece tak pomalowali klape baagaznika, ze przzypruszyli lakierem plastik (prog w bagazniku).

> Jutro jade zawracac im tylna czesc ciaala, ale najpierw sie zapytam czym sam dalbym raade to

> usunac, zeby nie odbarwic plastiku itd?

Spróbuj płynem do mycia naczyń i gąbką, jak nie zejdzie to ostrożnie benzyną ekstrakcyjną ale wcześniej zrób próbę gdzieś z tyłu czy nie zostawia białego nalotu. Jak masz dostęp do "lewej" strony plastiku to możesz użyć bardziej agresywnych rozcieńczalników - ftalowy albo nitro zmyje tą farbę bez problemu, tylko mogą zostać nieodwracalne ślady. Jak "plastik" to ABS to działaj śmiało, ale najpierw próba.

Napisano
  • Autor

> a poco masz TY to robic ?

Wstyd mi troche ich gnebic.

Wiem, ze moze nie powinno, ale ta robota juz w ramach reklamacji byla.

Podobno upierdliwy klient ze mnie skromny.gif

Napisano

> Wstyd mi troche ich gnebic.

> Wiem, ze moze nie powinno, ale ta robota juz w ramach reklamacji byla.

> Podobno upierdliwy klient ze mnie

zaplaciles za pomalowanie czy usyfienie auta ? O czym to swiadczy ? o twojej upierdliwosci czy o dziadowskim zakladzie ?

Napisano
  • Autor

> zaplaciles za pomalowanie czy usyfienie auta ? O czym to swiadczy ? o twojej upierdliwosci czy o

> dziadowskim zakladzie ?

Jutro podjade.

Musze jednak przyznac, ze starali sie, wypucowali nawet cale auto w srodku, szkoda ze syf w bagazniku zostawili (poprawiaali klape bagaznika).

Napisano

Kolega niżej pisał o benzynce ekstrakcyjnej, ja głupia próbowałam i był biały nalocik . Po jakimś czasie w miejscu gdzie miałam mały ślad, sam się 'zatarł' tudzież może zmył ? hm... może brudem zaszło hahaha zeby.GIF

Tak czy siak - płacisz, wymagasz wink.gif Jeśli jest to dosyć duże, to nie ma się co oglądać.

Napisano

> wypucowali nawet cale auto w srodku, szkoda ze syf w > bagazniku zostawili

może mieli jeszcze olej i filtry wymienić, przejrzeć hamulce, zawieszenie i zatankować do pełna? rotfl.gifbiglaugh.gifhehe.gifzlosnik2.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> może mieli jeszcze olej i filtry wymienić, przejrzeć hamulce, zawieszenie i zatankować do pełna?

Czlowieku, nie rozumiem Twojego sarkazmu, ale na forum zawsze znajdzie sie ktos kto wyskoczy jak ... zza krzaka. Mam sie cieszyc z tego, ze zostawili mi w prezencie pomalowane plastiki wewnatrz auta? Ja ich o to sprzatanie wnetrza nie prosilem i chetnie zamienilbym to wypucowane wnetrze na plastiki bagaznika w naturalnym kolorze.

Fakt, moze i jestem troche pedantyczny, ale mysle, ze wniebowziety tez bys nie byl, nawet jakby Ci tee filtry wymienili.

Wyciagneli od TU z AC za naprawe maxa ile sie dalo, czyli prawie 70%.

Bez dziadowania spokojnie mozna to bylo zrobic za polowe tej kwoty, a u kazia pewnie jeszcze taniej.

Jak sie okazalo, po roku odpadl lakier wiec oddalem reklamacyjnie i zrobili bez ociagania sie - za co im czesc i chwala.

Co wiecej dzis bez ociagania wyczyscili plastik z farby ok.gif

Jak widac nie sa tani, ale i podejscie do klienta maja OK, wiec bede ich polecal kazdemu kto tylko zapyta o opinie.

Napisano
  • Autor

> A co to za firma?

Narewscy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.