Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poszarpuje zimny

Featured Replies

Napisano

witam

Ja z kącika obok ale silnik bardziej spotykany w stilo niż w punto, 1,4 16v

A mianowicie mam problem który polega na poszarpywaniu jak silnik zimny i czasem obroty na tym zimnym spadają do ok 500 i po chwili gaśnie, jak ma te nierówne obroty to słychać tak jakby strzały ( podobne do strzałów na gazie 2 gen)

Świece wymieniłem

Co mozę być??

poprzedni właściciel pisał mi ze mozę przewody co idą od cewek do kompa, ale niebardzo wiem gdzie cos takiego kupić i ponoć drogie to grinser006.gif

Napisano

Podłączałeś auto pod komputer? Są jakieś błędy?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Podłączałeś auto pod komputer? Są jakieś błędy?

> Pozdrawiam BAS

no włąśnie zę błedy to na bank są, tylko że z kupnem kabla lub z jechaniem na kompa zbieram sie i zabrac sie nie moge frown.gif

Napisano

> no włąśnie zę błedy to na bank są, tylko że z kupnem kabla lub z jechaniem na kompa zbieram sie i

> zabrac sie nie moge

Paliwo? Zmien stację i zobacz czy sie poprawi - lub szybciej i na ok 20l wlej denaturat 0.5l jak sie poprawi to oznacza ze masz sick.gif paliwo

Napisano
  • Autor

> Paliwo? Zmien stację i zobacz czy sie poprawi - lub szybciej i na ok 20l wlej denaturat 0.5l jak

> sie poprawi to oznacza ze masz paliwo

paliwo dość różnie tankuje, choć nizbyt wiele bo mam lpg, obecnie mam z 15l paliwa w baku więc jutro wleje denata cool.gif

Napisano

> paliwo dość różnie tankuje, choć nizbyt wiele bo mam lpg, obecnie mam z 15l paliwa w baku więc

> jutro wleje denata

No to mów, że masz LPG. Masz rozjechaną mapę wtrysku. Podłącz komputer i zresetuj autoadaptację.

Pozdrawiam BAS

ps. Jak chce Ci się jechać do Łodzi to...

Napisano
  • Autor

> No to mów, że masz LPG. Masz rozjechaną mapę wtrysku. Podłącz komputer i zresetuj autoadaptację.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Jak chce Ci się jechać do Łodzi to...

właśnie zamówiłem kabel i jak przyjdzie to będe działą i pewnie sie tu jeszcze pytał co i jak

Napisano

> No to mów, że masz LPG. Masz rozjechaną mapę wtrysku. Podłącz komputer i zresetuj autoadaptację.

> Pozdrawiam BAS

> ps. Jak chce Ci się jechać do Łodzi to...

Mape moze miec OK ok.gif ale paliwo ma juz pre miesiaków i jest jeden wieli syf - benzyna szybko traci swoje wlaściwości. Wleje denaturat pojezdzi 2 dni i 3 dnia na AK napisze, ze wszystko ok. a jak doleje do tego 98 przynajmniej 20l to efekt bedzie miał na drugi dzień rano ok.gif

Mam LPG i wiem, ze oszczednośc w tym przypadku sie nie popłaca - jak Stilo zaczyna lekko na zimnym nierówno zapracować, pofalować obrotami to marsz na CPN i dolewamy 98 a jak mamy ponad pół baku to leje denaturat i mam spokój. Objawy pojawiły sie gdy w Stilo zagoscił LPG - po drugim takim przypadku czytając na AK LPG już zwiększyłem swoją wiedze.

Obstawiam ze przyczyna jest paliwo - jak sie nie poprawi to komp. Tak czy siak nowe paliwo napewno nie pogorszy ok.gif

Moze i z ta mapą masz racje ale po obserwacjach swojego przy dośc duzym eksploatowaniu LPG mapa ma sie chyba ok - nic nie zauważyłem by sie z nim działo na Pb czy LPG. 270751858-jezyk.gif

Napisano

U mnie przypadek identyczny był.

Chodził jak na dwa gary i zdychał.

Podpięcie pod komp dało natychmiastową poprawę.

Mechanik mówił coś o autoadaptacji.

Też mam LPG.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> U mnie przypadek identyczny był.

> Chodził jak na dwa gary i zdychał.

> Podpięcie pod komp dało natychmiastową poprawę.

> Mechanik mówił coś o autoadaptacji.

> Też mam LPG.

> Pozdrawiam

w tygodniu przyjdzie kabel to zobacze, dzisiaj wlałem denaturat to jutro rano sie zobaczy

Napisano
  • Autor

> Podłączałeś auto pod komputer? Są jakieś błędy?

> Pozdrawiam BAS

podłączyłęm dzisiaj, błędy to gubi zapłąon na 3 i 4 cylindrze i dwa inne ale nie wiem co oznaczają

P1171 i U 1600 niewiem.gif chyba zę źle mi sie spisało grinser006.gif

Napisano

> podłączyłęm dzisiaj, błędy to gubi zapłąon na 3 i 4 cylindrze i dwa inne ale nie wiem co oznaczają

To albo świece albo cewki albo coś z wiązką, zacząłbym od wymiany świec i ewentualnej podmiany cewek.

> P1171 i

Chyba zbyt uboga mieszanka.

> U 1600 chyba zę źle mi sie spisało

Jeśli dobrze pamiętam to będzie błąd immo.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> To albo świece albo cewki albo coś z wiązką, zacząłbym od wymiany świec i ewentualnej podmiany

> cewek.

> Chyba zbyt uboga mieszanka.

> Jeśli dobrze pamiętam to będzie błąd immo.

> Pozdrawiam BAS

świece wymieniałem, a cewki jak tylko znajde czas to podmienie

Napisano

A co daje wlanie denaturatu do baku?? Nie czepiam się tylko nigdy tak nie robiłem, a coś mi mówi że trzeba spróbować.

Po wlaniu trzeba wyjeździć pb czy wystarczy normalnie użytkować tj. rozgrzeje się i dalej jazda na lpg.

aha no i jak wykonać tą autoadaptację.

Pzd

Napisano

> jak wykonać tą autoadaptację.

W 1.8 to se ne da.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> A co daje wlanie denaturatu do baku?? Nie czepiam się tylko nigdy tak nie robiłem, a coś mi mówi że

> trzeba spróbować.

> Po wlaniu trzeba wyjeździć pb czy wystarczy normalnie użytkować tj. rozgrzeje się i dalej jazda na

> lpg.

> aha no i jak wykonać tą autoadaptację.

> Pzd

Denaturat rozrzedza wodę w paliwie i jakiś minimalny ma wpływ na spalanie (na plus). Ale ważne by wlać 0,5l do około 15-20l Pb ponieważ denaturat jest "paliwem" suchym.

Użytkujesz normalnie.

Dobrym sposobem by niemieć problemu jest lanie 98.

Napisano
  • Autor

> W 1.8 to se ne da.

> Pozdrawiam BAS

a w takim jak ja mam 1,4 jak zrobić???? bo kabel już mam i błędy nawet pokasowałem

Napisano

> a w takim jak ja mam 1,4 jak zrobić???? bo kabel już mam i błędy nawet pokasowałem

284371189-ak-fes14.jpg

Robisz to na zapłonie, później wyłączasz zapłon, zapalasz silnik, pozwalasz mu się spokojnie ugrzać, jeśli pali Ci się MIL(żółty silniczek) to jak silnik się ugrzeje(na wolnych obrotach) i włączy się wentylator to 3x po 3 sekundy trzymasz 4500rpm.

Pozdrawiam BAS

post-23749-14352510406382_thumb.jpg

Napisano

denaturat - czyli zawodniony etanol po wlaniu do baku miesza się z wodą i obniża temperaturę zamarzania tak powstałej mieszaniny. Dzięki temu zimą nie zamarznie ci ta woda w przewodzie paliwowym, wtryskiwaczu czy gdziekolwiek się ona znajdzie

Napisano
  • Autor

> Robisz to na zapłonie, później wyłączasz zapłon, zapalasz silnik, pozwalasz mu się spokojnie

> ugrzać, jeśli pali Ci się MIL(żółty silniczek) to jak silnik się ugrzeje(na wolnych obrotach)

> i włączy się wentylator to 3x po 3 sekundy trzymasz 4500rpm.

> Pozdrawiam BAS

a możesz mi jesze powiedzieć gdzie znaleźć ten programik po polsku?? bo mam ale po angielsku

Napisano

> a możesz mi jesze powiedzieć gdzie znaleźć ten programik po polsku?? bo mam ale po angielsku

przypominam.....nie wstawiać linków do witaminek i tym podobnych udogodnień..... banned.gif

A spolszczenie do starszych wersji free to chyba nawet ktoś z naszych robił..

Tu wiecej info znajdziesz.

Napisano

> a możesz mi jesze powiedzieć gdzie znaleźć ten programik po polsku?? bo mam ale po angielsku

Tu możesz kupić, język polski jest tylko w wersji płatnej.

Pozdrawiam BAS

ps. Zrzuty ekranu, które załączam są po angielsku bo tylko darmową wersję mam na virtualboxie a płatną mam na zwykłym windowsie, na którym nie pracuję na co dzień.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.