Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 3 1.8 + Bingo M - rozjezdzanie sie mapy benzyny...

Featured Replies

Napisano

Slyszal ktos z was o tym ze:

Quote:

A masz Komputer Boscha ? ja miałem wszystkie możliwe emulacjeo ustawiane najpierw na masę efekt ? samochód zalewało na wolnych , emulacja przebieg HI350/450 mapa benzyny się rozjeżdżała po 2 tygodniach wkońcu sonda odłączona spalanie benzyny 20L na 100 wkońcu mi załozyli reset ecu i jak narazie jest wporządku przy każdym zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu kasowane są błędy w komputerze i samochód chodzi na benzynie tyle ze z rana go też trochę zalewa zanim się mapa benzyny ustawi.

Prawda to czy moze jednak Bingo M sie nie nadaje do tego auta, albo to auto nie nadaje sie do gazu? a moze gazownik nie nadaje sie do montazu?

Napisano

Jak miałem Passata B3 1.8 chyba silnik ABS (90 KM w każdym razie) to przepięknie chodził na gazie - serio! Ale wtedy to sam jeszcze niczego nie ustawiałem - było Landi Renzo i grało. Tylko pamiętam, że od samego początku był wstawiony reset ECU. Czy był wstawiony profilaktycznie czy rzeczywiście było jakieś przesłanki to nie potrafię Ci powiedzieć.

Napisano

> Slyszal ktos z was o tym ze:

> Quote:

> A masz Komputer Boscha ? ja miałem wszystkie możliwe emulacjeo ustawiane najpierw na masę efekt ?

> samochód zalewało na wolnych , emulacja przebieg HI350/450 mapa benzyny się rozjeżdżała po 2

> tygodniach wkońcu sonda odłączona spalanie benzyny 20L na 100 wkońcu mi załozyli reset ecu i

> jak narazie jest wporządku przy każdym zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu kasowane są

> błędy w komputerze i samochód chodzi na benzynie tyle ze z rana go też trochę zalewa zanim się

> mapa benzyny ustawi.

> Prawda to czy moze jednak Bingo M sie nie nadaje do tego auta, albo to auto nie nadaje sie do gazu?

> a moze gazownik nie nadaje sie do montazu?

Sterowniki Bosch'a sa dość czułe jeśli chodzi o emulację sondy, szczególnie chyba jednopunkty wszelkiej maści. Sam mam Fiata Uno na bosch monojetronic i nigdy nie udało mi się wyregulować emulacji aby auto chodziło dobrze na benzynie podczas gdy większość czasu jeździ się na gazie. oslabiony.gif Na masie strasznie dużo pali i zalewa na wolnych, że czasami gdy silnik jest nagrzany nie da się odpalić auta bo zalewa świece. Na prostokącie mapa się rozjeżdża że albo ciepłego albo zimnego nie idzie zapalić. Na otwartej jest spoko i nawet da się żyć, ale to też nie do końca tak jak ma być, czasami szarpnie, czasami zdarzy mu się czkawka itp. Z przekaźnikiem jeszcze nie próbowałem, ale podobno to najlepszy sposób. Niestety ale ten typ tak ma i nic na to się nie poradzi, za to na samym gazie chodzi jak złoto.

Napisano

Testowałem w 2 autach, potwierdzam.

Tylko, że ja zamontowałem przekaźnik z ręcznym załączaniem, bo mapa nie rozjeźdża się od razu. Włączałem tylko w razie potrzeby.

Napisano

Mam czasem problem z rozjeżdżającymi się mapami. Jak zrobić sobie reset ECU w Fiacie Siena 1.4? Na razie raz na jakiś czas klemę ściągam.

Napisano

> Mam czasem problem z rozjeżdżającymi się mapami. Jak zrobić sobie reset ECU w Fiacie Siena 1.4? Na

> razie raz na jakiś czas klemę ściągam.

Dajesz przekaźnik na + po stacyjce na wejściu do ECU

Napisano

> Dajesz przekaźnik na + po stacyjce na wejściu do ECU

Znaczy mam zrobić odcięcie prądu na komputer? Myślałem, że to jakieś specjalne urządzenie jest smile.gif

To jak znajdę bezpiecznik od komputera i zrobię sobie na nim ręczny przełącznik będzie ok? Po jakim czasie komputer traci ustawienia? Teraz rozłączam klemy na 2-3 minuty. Można krócej?

Napisano
  • Autor

> Sterowniki Bosch'a sa dość czułe jeśli chodzi o emulację sondy, szczególnie chyba jednopunkty

> wszelkiej maści. Sam mam Fiata Uno na bosch monojetronic i nigdy nie udało mi się wyregulować

> emulacji aby auto chodziło dobrze na benzynie podczas gdy większość czasu jeździ się na gazie.

> Na masie strasznie dużo pali i zalewa na wolnych, że czasami gdy silnik jest nagrzany nie da

> się odpalić auta bo zalewa świece. Na prostokącie mapa się rozjeżdża że albo ciepłego albo

> zimnego nie idzie zapalić. Na otwartej jest spoko i nawet da się żyć, ale to też nie do końca

> tak jak ma być, czasami szarpnie, czasami zdarzy mu się czkawka itp. Z przekaźnikiem jeszcze

> nie próbowałem, ale podobno to najlepszy sposób. Niestety ale ten typ tak ma i nic na to się

> nie poradzi, za to na samym gazie chodzi jak złoto.

a dlaczego nie sonda nie moze sterowac kompem od gazu?

Napisano

> a dlaczego nie sonda nie moze sterowac kompem od gazu?

no przecież steruje. Choć to trochę od d.. strony. Raczej komp ustawia wydatek gazu w uzależnieniu od wskazania sondy.

Napisano
  • Autor

> no przecież steruje. Choć to trochę od d.. strony. Raczej komp ustawia wydatek gazu w uzależnieniu

> od wskazania sondy.

dobra, w zasadzie juz nie wazne - nie bedzie LPG, bedzie TDI...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.