Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy 1.1 jest kolizyjny?

Featured Replies

Napisano

Chodzi o silnik 1.1 mpi czy po urwaniu paska rozrzadu zawory sie gną czy silnik jest bezkolizyjny i wystarczy wymienic tylko rozrzad i smigac dalej?

Napisano

> Chodzi o silnik 1.1 mpi czy po urwaniu paska rozrzadu zawory sie gną czy silnik jest bezkolizyjny i

> wystarczy wymienic tylko rozrzad i smigac dalej?

W pełni bez kolizyjny, chyba ze masz ostro zjechaną głowice smile.gif

Mi się odkręciło koło zębate od wałka, ścięło klin czyli praktycznie tak jak przy zerwaniu paska i nic się nie stało.( 1.1 spi, mpi 1.2 8v )

Napisano

dobrze mówisz, mi pasek sie przestawił w czasie jazdy , był tylko metaliczny dźwięk i cza było rozrząd eno zrobić smile.gif 1.1 spi

Napisano

> dobrze mówisz, mi pasek sie przestawił w czasie jazdy , był tylko metaliczny dźwięk i cza było

> rozrząd eno zrobić 1.1 spi

Uuu ? ale że głowica tak lizniętak ? czy czegoś nie wiem IThankYou.gif

Napisano

jest bezkolizyjny, tak samo miałem przestawiony rozrząd w 1.2 i jeździłem sporo tak nie wiedząc o tym i nic się nie stało.

tylko pamiętaj żeby nie przekraczać sporych obrotów, bo niestety mi się udało pokrzywić zawory oslabiony.gif

Napisano

> jest bezkolizyjny, tak samo miałem przestawiony rozrząd w 1.2 i jeździłem sporo tak nie wiedząc o

> tym i nic się nie stało.

> tylko pamiętaj żeby nie przekraczać sporych obrotów, bo niestety mi się udało pokrzywić zawory

Je też jeździłem sporo w 1.1. Nawet nie wiedziałem nic że o ząbek przestawiony był. Dopiero jak przyszedł termin na zmianę oleju i przy okazji rozrządu to się zorientowałem. Dziwna opcja ale czuć podczas jazdy nic nie było to jak tu się zorientować?

Napisano

ja czułem że to auto nie szło jak powinno brakowało mocy :/ w przedziale powyżej 5 tyś

Napisano

> Chodzi o silnik 1.1 mpi czy po urwaniu paska rozrzadu zawory sie gną czy silnik jest bezkolizyjny i

> wystarczy wymienic tylko rozrzad i smigac dalej?

było kilka razy.

zależy od tego w jakich warunkach zerwiesz pasek. Teoretycznie bezkolizyjny. Ale jeśli przy ostrym upalaniu zamiast trójki wbijesz jedynkę mogą się zawory z tłokami spotkać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.